iPhone-kamera fryser eller virker ikke? Prøv disse 7 løsninger!

22. juni 2021 Slået fra Af Patrick Nielsen

For nylig oplevede jeg, at mit iPhone-kamera frøs tilfældigt. Til tider frøs kameraappen bare eller viste en sort skærm og startede ikke. Andre gange reagerede lukkerknappen ikke og lod mig ikke klikke på billeder. Problemet med kameraet, der frøs på min iPhone, var så vedvarende, at jeg måtte holde op med at bruge kameraappen i et stykke tid. Heldigvis var jeg ikke alene om at have oplevet dette problem, og en gazillion andre iPhone-ejere har oplevet det i årenes løb. Og iOS 14 har ikke løst dette problem meget ligesom sine forgængere. Men som det er tilfældet med almindelige iOS-problemer, er der en håndfuld pålidelige tips og tricks til at løse problemet med iPhone-kameraet, der fryser. Så lad os ikke spilde mere tid, og prøv disse brugbare løsninger for at få dit iPhone-kamera til at fungere igen!

7 tips til at løse iPhone Camera Freezing Issue (2021)

Først og fremmest ville det være bedre at gå til roden af problemet og forsøge at finde ud af årsagerne til, at iPhone kamera-appen holder op med at fungere eller fryser ud af det blå.

Hvorfor fryser iPhone Camera Freeze?

Der er ikke noget endegyldigt svar på, hvorfor kameraappen på iPhone fryser tilfældigt. Men der er nogle mulige årsager til, at standardkameraappen på en iOS-enhed ikke længere reagerer. Ud fra hvad jeg kan fortælle baseret på min personlige erfaring, er det lejlighedsvise softwarefejl, der forårsager problemet.

Desuden bør du ikke udelukke muligheden for fejl, der forhindrer kameraappen i at fungere normalt. Lad os se på hvert enkelt aspekt og forsøge at fejlfinde den dårligt fungerende kameraapp på din iPhone. Det er værd at påpege, at de fleste af disse tricks også fungerer til at løse problemet med kameraappen, der ikke fungerer på iPad. Så det er ligegyldigt, om du står over for kameraproblemer på din iPhone eller iPad, så tjek disse tips for at løse problemet.

Artiklen fortsætter under annoncen

1. Force Quit Camera App og genstart den

I nogle tilfælde kan du løse problemet med iPhone-kameraet, der fryser, ved at tvinge kamera-appen til at lukke og genstarte den. Så sørg for at prøve dette smarte trick, før du går videre til andre løsninger.

Force Quit Camera App på iPhone med Face ID: Stryg opad fra bunden, og hold derefter nede langs midten af skærmen. Stryg derefter opad på app-kortet for at lukke kamera-appen.

Force Quit Apps på iPhone med Touch ID:

Force Quit Apps på iPhone med Touch ID: Tryk to gange på hjemknappen, og stryg derefter opad på app-kortet for at afslutte appen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Når for mange apps forbliver åbne i baggrunden, har det en tendens til at skabe problemer og gøre din iPhone langsommere med tiden. Så jeg vil også anbefale dig at tvinge alle åbne apps på din iPhone til at afslutte dem. Start nu kamera-appen igen for at se, om den er begyndt at fungere som forventet.

2. Genstart din iPhone

Et andet simpelt trick, som du bør prøve for at løse problemet med kameraet, der fryser eller ikke virker, er at genstarte din iPhone. Nogle gange er en hurtig genstart alt, hvad du behøver for at løse nogle forskellige softwareproblemer.

Læs også  Windows 10 sidder fast ved at søge efter opdateringer? Her er løsningen

Genstart din iPhone med Face ID: Tryk på lydstyrkeknappen og sideknappen på én gang, og hold dem nede. Træk derefter i skyderen “sluk” for at lukke din iPhone ned. Vent nu et stykke tid, og hold derefter sideknappen nede for at genstarte din enhed.

Genstart din iPhone med Touch ID: Tryk og hold tænd/sluk-knappen nede, og træk derefter i skyderen “sluk” for at slukke din iPhone. Tryk derefter på og hold tænd/sluk-knappen nede igen for at tænde din enhed. Dette skulle forhåbentlig løse kameraets forsinkelse, frysning og andre lignende problemer.

Artiklen fortsætter under annoncen

3. Hard reset din iPhone

Når min iPhone står over for et almindeligt problem, vælger jeg som regel at foretage en hard reset for at udbedre tilfældige softwarefejl, og det skuffer mig ikke ved de fleste lejligheder. I betragtning af den høje pålidelighed vil jeg regne med, at det også løser problemet med kameraet, der fryser. Husk på, at processen med hård nulstilling varierer alt efter iPhone-model. Så tjek de følgende instruktioner.

Hard reset iPhone 8 eller nyere, herunder iPhone med Face ID: Tryk og slip hurtigt volumenknappen op-knappen. Tryk derefter på knappen for nedadgående lydstyrke, og slip den hurtigt. Hold derefter sideknappen nede, indtil skærmen bliver sort, og Apple-logoet vises.

Credit: Apple Support

Hard reset iPhone 7 og 7 Plus: Tryk og hold sideknappen og knappen for nedadgående lydstyrke nede samtidig, indtil du kan se Apple-logoet på skærmen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hard reset iPhone 6s eller tidligere: Hold tænd/sluk-knappen og hjemknappen nede på én gang, indtil Apple-logoet vises på skærmen.

4. Nulstil alle indstillinger

Når simple tricks ikke kan løse vedvarende iOS-problemer, vælger jeg for det meste denne radikale løsning. Og jeg må give den æren for, at den har reddet mig ved flere lejligheder. Husk på, at det vil fjerne alle eksisterende indstillinger og ændre dem tilbage til fabriksindstillingerne. Du bliver altså nødt til at tage smerten på dig for at sætte alt op igen i overensstemmelse med dine behov.

Gå til appen Indstillinger på din iOS-enhed-> Generelt -> Nulstil -> Nulstil alle indstillinger. Nu kan iOS også bede dig om at indtaste din adgangskode for skærmtid, hvis du har indstillet den. Til sidst skal du trykke på knappen “Nulstil alle indstillinger” for at afslutte.

5. Ryd op i din iPhone

Selvom det måske ikke ser ud til at være en sikker løsning til at løse problemet med iPhone-kameraet, der fryser, er det relateret på den ene eller anden måde. Vi ved alle, hvor unormalt og trægt en rodet enhed føles. Hvis en enhed ikke har nok ledig plads, vil den stå over for flere problemer, herunder overophedning, nedbrud, batteridræning, frysning og den frygtede sorte skærm med dødens sort skærm. Så tro ikke, at du skyder i mørke med dette!

Artiklen fortsætter under annoncen

Før du sletter de overflødige data, skal du gå til appen Indstillinger -> Generelt -> iPhone Storage. Nu vil iOS præsentere en oversigt over, hvordan lagerpladsen er blevet brugt på iPhone. Desuden vil du også kunne kontrollere, hvor meget lagerplads hver enkelt app bruger. Det vil ikke kun hjælpe dig med at snuppe de lagerhøgene syndere, men også give dig et rimeligt perspektiv på, hvad du skal rydde op i.

Læs også  Sådan ved du, om nogen har blokeret dig på WhatsApp

6. Opdater softwaren på din iPhone

Hvis ingen af de ovennævnte tricks hjælper med at løse kamerafrysningen på din iOS-enhed, er der stor sandsynlighed for, at problemet skyldes en specifik softwarefejl. Da Apple bliver ved med at forfine iOS med hyppige opdateringer og fejlrettelser, kan du regne med, at softwareopdateringen løser kameraproblemerne på din iPhone.

Naviger til Indstillinger-appen på din iPhone -> Generelt -> Softwareopdatering. Download og installer derefter den nyeste version af iOS på din iPhone. Dette kan være nyttigt for at løse kameraets frysning, sort skærm eller andre problemer på din iOS-enhed.

7. Sidste udvej: Gendan din iPhone som ny

Ja, vi er tilbage til udgangspunktet igen! Hvis du stadig forsøger at løse problemet med kameraappen, der ikke virker eller fryser på din iPhone, vil jeg anbefale dig at gendanne din enhed som ny. På grund af den høje pålidelighed af denne metode kalder eksperter den en kerneopløsning, da den har evnen til at fejlfinde selv komplekse iPhone-problemer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men før du vælger denne radikale løsning, skal du sørge for, at du har sikkerhedskopieret din iPhone via iCloud eller iTunes/Finder. Når du har sikkerhedskopieret din enhed, skal du åbne iTunes på din Mac, der kører macOS Mojave eller tidligere, eller på din pc, der kører Windows.

Bemærk, at du skal starte Finder på din Mac, der kører macOS Catalina eller nyere. Vælg derefter din enhed, og klik derefter på Gendan iPhone. Derefter skal du følge instruktionerne på skærmen for at gendanne din iPhone og løse problemet med kameraet, der fryser.

Bemærk:

  • Du kan også gendanne din enhed uden en computer. Gå til Appen Indstillinger -> Generelt -> Nulstilling -> Slet alt indhold og alle indstillinger. Herefter skal du opsætte din enhed igen. Undervejs skal du gendanne din iPhone fra en iCloud-sikkerhedskopi.

Pro Tips til at løse problemet med kameraappen der ikke virker på iPhone

Sådan er det! Kamera-appen er vist begyndt at opføre sig normalt på din iPhone igen. Da jeg selv har stået over for dette problem, kan jeg garantere for levedygtigheden af de ovennævnte løsninger til fejlfinding af problemer med kameraet, der fryser på iPhone. Så jeg er ret sikker på, at smilet er tilbage på dit ansigt, og det samme gælder dine sjove mobilfotograferingsbestræbelser. Hvis det er tilfældet, kan du tjekke de bedste apps til fotoredigering og sende dine fantastiske selfies til apps som Instagram.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men før du begiver dig ud på en lang fotograferingstur, skal du sørge for at dele din feedback og afsløre, hvad der virkede, og hvad der ikke virkede, i kommentarerne nedenfor. Din feedback kan være nyttig for de folk, der står over for det samme problem.