Sådan får du adgang til nyligt tilføjede gratis skrifttyper i macOS Catalina

31. juli 2020 0 Af Mathias

Meget få ting giver mig lige så stor fornøjelse som synet af smuk tekst lavet med pænt skrifttyper. Selvom jeg ikke er designer, har det længe været min forkærlighed at samle en række skrifttyper og bruge dem på sociale netværkswebsteder som Instagram. Det er grunden til, at jeg er så glad for at vide, at Apple for nylig introducerede helt nye macOS-skrifttyper, der kan bruges systemvist på Mac. Bortset fra at være i stort antal, er de tilgængelige fra kendte kilder som f.eks. Klim Type Foundry og Commercial Type. Hvis du også elsker at bruge dem, skal du gå over for at lære, hvordan du får adgang til nyligt tilføjede gratis skrifttyper i macOS Catalina på din Mac.

Sådan får du adgang til nyligt tilføjede gratis skrifttyper på Mac

De for nylig tilføjede skrifttyper er lidt under indpakninger, da de ikke downloades som standard. Du kan dog nemt spore dem ned og derefter downloade dem på din Mac. Nogle af de nye skrifttyper, der har opfordret til min opmærksomhed, er Produkt (8 stilarter), Proxima Nova (12 stilarter), Domaine (6 stilarter) ), Grundlæggerne Grotesk (17 stilarter) og Graphik (18 stilarter) . De er smukt designet og kan bruges i mange designprojekter. Nok tale? Lad os komme i gang med hurtige skridt!

1. For at komme i gang skal du starte Font Book-appen på din Mac. Hvis det ikke er i dit dock, skal du bare søge efter det ved hjælp af Spotlight.

Open Font Book app on your Mac

2. Klik nu på Alle skrifttypefilter , som er placeret i sidebjælken.

Click on All Fonts filter

3. Find derefter de nedtonede skrifttyper.

Find a desired font

Artiklen fortsætter under annoncen

Bemærk: Skrifttyper, der ser ud til at være nedtonet eller nedtonet i Font Book, er enten deaktiverede eller de ekstra skrifter fra Apple.

4. Klik derefter på knappen Download i øverste højre hjørne, når du har valgt en skrifttype.

Download a newly added font in macOS Catalina

Artiklen fortsætter under annoncen

5. Dernæst vises en popup på skærmen, der siger noget som “Valget inkluderer skrifttyper, der skal downloades for at blive aktiveret. Ønsker du at fortsætte? Klik på Download for at bekræfte handlingen.

Confirm the downloading of font

Når du har downloadet den nyligt tilføjede skrifttype på din Mac, skal du gå videre og bruge den som sædvanligt.

Nå, det var alt om de nye skrifttyper i macOS-operativsystemet. Her er nogle andre ting, du bør lære om at bruge skrifttyper på macOS:

Artiklen fortsætter under annoncen
  • Hvis du ikke har brug for nogen skrifttype, kan du let deaktivere den på din Mac. Vælg en hvilken som helst skrifttype i skrifttypebogen og vælg Rediger menu øverst. Klik nu på Deaktiver (fontnavn) . Den deaktiverede skrifttype forbliver installeret, men den vises ikke i fontmenuerne for dine apps.
  • Der er også en måde at fjerne enhver skrifttype, som du ikke har brug for mere. Vælg skrifttypen i Fontbog, og klik derefter på Fil-menuen . Klik derefter på Fjern.
Læs også  Sådan får du fuld mørk tilstand på Google Chrome
  • macOS understøtter en række skrifttyper inklusive variabel TrueType (.ttf), TrueType (.ttf), TrueType Collection (.ttc), OpenType Collection (.ttc) skrifttyper og OpenType (.otf).
  • Download nyligt tilføjede gratis skrifttyper på macOS

    Det er den hurtige måde at downloade de nyligt tilføjede gratis skrifttyper på macOS Catalina. Nu hvor du ved, hvordan du låser op for de seje skrifttyper, skal du få mest muligt ud af dem for at skabe smuk tekst eller fantastisk design. Hvis du er en professionel, vil jeg anbefale dig at tjekke vores omfattende roundup af de gratis monogram skrifttyper, da de kunne vise sig at være meget nyttige for dig.