Sådan deles filer ved hjælp af iCloud fildeling på Mac

25. august 2020 0 Af Mathias

En af de største manglende funktioner i iCloud havde altid været manglende evne til at dele filer med ikke-iCloud-brugere. Mens cloud-lagringsudbydere som Dropbox altid har inkluderet en nem måde at dele filer ved hjælp af offentlige links, tilbyder iCloud ikke denne funktion før. Heldigvis er det endelig her, og nu kan du dele filer op til 5 GB i størrelse med enhver med et simpelt link. I denne artikel vil jeg vise dig, hvordan du kan dele filer ved hjælp af iCloud-fildeling på Mac.

Bemærk: For at denne funktion skal fungere, skal du være på macOS Catalina 10.5.4 eller nyere.

Del filer ved hjælp af iCloud Fildeling på Mac

Vi har allerede dækket, hvordan brugere kan dele iCloud-filer og -mapper med andre Apple-brugere på iPhone i en tidligere artikel. Hvis du er interesseret i det, skal du klikke på linket for at læse det. Her viser vi trinnene til deling af filer ved hjælp af et offentligt link. Det vil give dig mulighed for at dele filer med nogen, uanset om de bruger iCloud eller ikke . Lad os komme med vores tutorial.

1. Åbn først iCloud Drive på din Mac og gå til den fil, du vil dele. Den nemmeste måde at gøre det på er ved at bruge Spotlight.

Artiklen fortsætter under annoncen

1. Share Files using iCloud File Sharing on Mac

2. Højreklik nu på den fil, du vil dele, og gå til Del -> Tilføj folk, som vist på billedet herunder.

Læs også  Sådan tager du et rulle-skærmbillede på Windows 10

2. Share Files using iCloud File Sharing on Mac

3. Her kan du enten vælge at dele filen via e-mail, beskeder eller link. Hvis du vælger indstillingen “Kopier link”, vil du kunne dele filen ved hjælp af en hvilken som helst messaging-app eller e-mail-klient.

Artiklen fortsætter under annoncen

3. Share Files using iCloud File Sharing on Mac

4. Men inden du deler filen, , så lad os sørge for, at vores tilladelser er rigtige . For at konfigurere tilladelse skal du klikke på trekanten for at afsløre indstillingerne.

4.1 Share Files using iCloud File Sharing on Mac

Artiklen fortsætter under annoncen

5. Den første er indstillingen “Hvem har adgang til”. Klik på rullemenuen, så viser de to muligheder. Den første mulighed – “Kun personer, du inviterer” – sikrer, at kun disse mennesker kan downloade filen, som du har delt linket med .

5. Share Files using iCloud File Sharing on Mac

Men for at det skal fungere, skal du enten bruge Apples indbyggede delingsfunktion eller indtaste modtagerens e-mail-id eller telefon nummer. Du kan vælge den anden mulighed, hvis du vil tillade nogen med linket at downloade filen.

5.1 Share Files using iCloud File Sharing on Mac

Artiklen fortsætter under annoncen

6. Den anden mulighed “Tilladelse” giver dig mulighed for at give læse- og visningsrettigheder til brugere. Hvis du ikke ønsker, at brugere skal foretage ændringer i den delte fil, skal du vælge “Vis kun” -valget valgt.

Læs også  Sådan fjernes specifikt fremhævet billede fra Photos Widget på iOS 14 / iPadOS 14

6. Share Files using iCloud File Sharing on Mac

7. Efter at have besluttet tilladelsen, skal du klikke på knappen Del for at dele filen.

Artiklen fortsætter under annoncen

7. Share Files using iCloud File Sharing on Mac

Del iCloud-filer med nogen

Jeg er glad for, at Apple endelig har besluttet at forbedre sin iCloud-lagringstjeneste. Cloud Storage-udbydere som Google Drive og Dropbox har spranget iCloud med hensyn til funktioner. Apples manglende evne til at forbedre iCloud har tvunget brugere som mig til at betale for flere cloud-lagringstjenester.

Jeg håber, at dette ikke er en engangs tilføjelse til funktionen, og Apple vil fortsætte med at forbedre iCloud i de kommende år. Hvad synes du om denne nye funktion? Fortæl os det i kommentarerne herunder.