Mac: Sådan deaktiverer du Turbo Boost for at forhindre overophedning

23. september 2020 0 Af Mathias

Mens MacBooks er velkendte for beastly power og snappier performance, er de ikke perfekte i alle aspekter. Ligesom enhver notesbog har de også tendens til at blive overophedede efter at have tacklet tunge filer eller kørt hardcore-spil. Så hvad er den rigtige måde at forhindre en MacBook i at blive overophedet? Nå, det ene pålidelige hack, som jeg har brugt i årevis, er at deaktivere Turbo Boost for at holde min MacBook kølig, selv efter timevis af hård brug. I denne dybdegående vejledning skal jeg tale om, hvad Turbo Boost er, og hvordan du kan deaktivere turbo boost for at forhindre, at din mac opvarmes.

Deaktiver Turbo Boost for at forhindre opvarmning på Mac

Som altid er det bedre at se nærmere på ulemperne først for at afgøre, om afvejningen er værd, er det ikke?

Hvad er Turbo Boost, og er der nogen ulempe ved at slukke for det?

Mac’er leveres med Intel-processorer, der er udstyret med chipmakerens populære Turbo Boost-teknologi. Hvad denne funktion grundlæggende gør, er at den gør det muligt for processoren midlertidigt at fremskynde sin standardur til at øge ydeevnen på Mac’en, så den kan tackle arbejdsbelastninger uden enhver træghed. Fra et produktivitetsperspektiv er det en velsignelse for professionelle. Imidlertid den accelererede ydeevne koster øget energiforbrug, hvilket resulterer i, at Mac’en kører varmere . Desuden dræner det også MacBooks batteri. Det er grunden til, at nogle Mac-brugere måske vil slå Turbo Boost fra.

Desværre tilbyder Apple ikke en naturlig måde at kontrollere Turbo Boost på macOS på. Måske fordi tech-giganten mener, at Mac’er er mere end effektive til at håndtere tunge arbejdsbelastninger. Til en vis grad har virksomheden ret, men det ville være klogt at give en måde at slukke for. Ikke desto mindre er der ingen grund til at miste søvn, da der er en super praktisk software kaldet Turbo Boost Switcher, der får jobbet gjort. Desuden er appen også tilgængelig gratis; giver dig mulighed for at aktivere / deaktivere Turbo Boost på Mac uden at skulle betale noget. Men bemærk at freemium-modellen til softwaren er grundlæggende med nogle begrænsninger. Og hvis du vil låse op for alle de godbidder, skal du betale $ 9,95 for pro-versionen (mere om dette senere).

Derudover er der en ting mere, der er værd at gentage på forhånd. Deaktivering af Turbo Boost kan påvirke din produktivitet, da din Mac ikke kan tackle dine arbejdsbelastninger med samme flair. Uanset om dip i ydeevne er fint til fordel for at have bedre kontrol over Mac-overophedningsproblemet, er det kompromis, du skal vælge. Alt i alt, lad os komme i gang med guiden!

Trin til at deaktivere Turbo Boost på din Mac

1. For at komme i gang skal du downloade Turbo Boost Switcher på din Mac.

Bemærk: I denne test skal jeg prøve den gratis version af softwaren. Det er kompatibelt med OS X Snow Leopard (version 10.6) eller nyere. Det er overflødigt at nævne, det fungerer også perfekt på macOS Catalina.

2. Når du har downloadet applikationen, skal du pakke den ud . Træk nu softwaren til mappen Applications på din Mac, og dobbeltklik derefter på appen .

Artiklen fortsætter under annoncen

Click on Turbo Boost Switcher dmg file on Mac

3. Du kan muligvis se en meddelelse, der siger, “Turbo Boost Switcher er en app, der downloades fra internettet. Er du sikker på, at du vil åbne den? ” Klik på Åbn for at fortsætte .

Click on Open to allow Turbo Boost Switcher

Artiklen fortsætter under annoncen

Bemærk: Hvis du ser en popup, der siger, at Turbo Boost Switcher ikke kan åbnes, fordi den kommer fra en uidentificeret udvikler, skal du gå over til Systemindstillinger> Sikkerhed og fortrolighed. Marker derefter afkrydsningsfeltet ud for Anywhere.

4 . Nu vises et lille ikon i statuslinjen. Klik blot på ikonet og klik på Deaktiver Turbo Boost i menuen.

Click on Disable Turbo Boost

Bemærk: Bemærk, at du bliver nødt til at tillade, at appen bruger kerneudvidelse for første gang, du prøver at slå Turbo Boost fra på din macOS-enhed. For at gøre det skal du åbne Systemindstillinger> Sikkerhed og fortrolighed. Klik derefter på Tillad for at fortsætte.

5. Indtast derefter adgangskoden og klik på OK for at tillade, at appen foretager ændringer på din computer. I macOS Mojave og Catalina skal du muligvis genstarte din Mac. Gør det, og du er god at gå.

Click on Disable Turbo Boost

Fremover vil din Mac ikke blive overophedet. Desuden kan du også se en mærkbar forøgelse af batteriets levetid på din MacBook.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvis du nogensinde har brug for at forstærke ydeevnen på din macOS-enhed, skal du klikke på appikonet i statuslinjen og vælge “Aktivér Turbo Boost ”. Indtast derefter adgangskoden, og klik på OK for at bekræfte.

Click on OK

Gå til Turbo Boost Switcher Pro for mere kontrol

Mens freemium-versionen af Turbo Boost Switcher fungerer pålideligt, det kræver adgangskoden til dit brugernavn hver gang du går for at deaktivere Turbo Boost på din Mac, hvilket føles lidt ubelejligt. Bortset fra ulemper tilbyder det heller ikke nogen fleksibilitet til at tillade udvalgte apps at bruge CPU-strøm. Hvis du vil have denne fleksibilitet, ville pro-versionen af appen være den bedre mulighed. Hvad mere er, kan du ideelt finjustere softwaren, så den passer bedre til dine behov.

Customize Turbo Boost Switcher Pro

Artiklen fortsætter under annoncen

For eksempel kan du kun vælge at slå Turbo Boost fra, når du har batteristrøm eller tillade det for nogle kraftige apps som lydredigerings- og videoredigeringsapps. Bare hvis visse apps kræver fuld CPU-styrke for at tackle tunge arbejdsbelastninger, har du mulighed for at holde Turbo Boost aktiveret for dem, så din arbejdsgang ikke påvirkes.

Forhindre din Mac i at blive overophedet ved at slå Turbo Boost fra

Så det er den rigtige måde at tage kontrol over Turbo Boost-funktionen på macOS. I betragtning af hvor vigtig denne funktion er, ville det være bedre, hvis Apple tilbød en officiel måde at deaktivere den på. Indtil det sker, skal du bruge denne app til at få dit arbejde udført. Hvad tager du med denne software? Del gerne dine tanker med os.