Sådan deaktiveres SmartScreen-filter i Windows 10

24. december 2020 Slået fra Af Mathias

SmartScreen Filter er en indbygget Windows 10-sikkerhedsfunktion, der beskytter brugere mod malware. Ikke kun den indbyggede Windows Defender SmartScreen scanner programmer og filer på din pc, men den integreres også med Microsoft Edge for at blokere phishing- og malware-websteder. Det er en vigtig sikkerhedsfunktion, der bedst efterlades uberørt af uerfarne brugere. Men hvis du er en erfaren bruger, der finder meddelelserne irriterende, fortæller vi dig, hvordan du omgår SmartScreen-filter eller slukker det helt på din Windows 10-pc.

Deaktiver SmartScreen-filter i Windows 10

Mens den ekstra sikkerhed, som Microsoft SmartScreen tilbyder, er vigtig, kan de ekstra advarsler ofte være en kilde af irritation. Så i dag fortæller vi dig, hvordan du deaktiverer Windows 10 SmartScreen-filter på din pc. Vi fortæller dig også mere om selve funktionen for at give dig en idé om, hvad den er, og hvad den gør på din computer.

  • For at deaktivere Microsoft SmartScreen skal du først gå til Indstillinger> Opdatering og sikkerhed

Settings

Artiklen fortsætter under annoncen
  • Klik nu på / tryk på Windows Security i venstre rude og vælg ‘App & Browser Control’ fra højre rude.

Windows 10 App and Browser Control

  • Klik nu / tryk på ‘Omdømme-baserede beskyttelsesindstillinger’ .

Disable SmartScreen Filter

  • På det følgende skærmbillede finder du muligheder for at deaktivere SmartScreen til tre forskellige formål – lokale apps og filer, Microsoft Edge og Microsoft Store.

windows defender smartscreen

  • Herfra kan du slå alle tre muligheder fra eller bare en eller to hvis du vil. Du kan slå hvis kun fra for Microsoft Edge eller kun for Microsoft Store. eller på tværs af alle apps på din pc. Det er præcis, hvad jeg har gjort, som du kan se nedenfor.
Læs også  YouTube fungerer ikke? Her er hvordan man løser det

Disable SmartScreen Filter in Windows 10

Artiklen fortsætter under annoncen

Bemærk: Hvis du ikke ‘t ønsker at blive irriteret af anmodninger om, hvad man skal installere, og hvad man ikke skal, skal du også slå den anden mulighed fra, der siger’ Potentielt uønsket appblokering ‘(se skærmbillede ovenfor) .

Ofte stillede spørgsmål

Q. Hvad er SmartScreen-filter i Windows 10?

SmartScreen Filter blev oprindeligt introduceret med Windows 8.1 og er en indbygget sikkerhedsfunktion der beskytter brugere mod phishing-websteder, ondsindede downloads og mere. Det giver et ekstra sikkerhedsniveau ud over almindelige antivirusprogrammer på Windows-pc’er. Hvis du er ved at åbne en fil eller installere en app, som den mener er usikker, viser den dig en advarsel, der siger, at den har beskyttet din pc.

Artiklen fortsætter under annoncen

Q. Er SmartScreen forskellig fra pop op-blokker?

Ja, det er det. SmartScreen kontrollerer de websteder, du besøger, og de filer, du downloader, for mulige trusler. Pop-up-blokkere blokerer på den anden side bare pop op-vinduer, hvoraf mange er reklamer, der kan være irriterende, men ikke nødvendigvis ondsindede.

Sp. Er der nogen måde at omgå SmartScreen-filter i Windows 10?

Ja, det er der. Softwaren viser en advarsel, hver gang du prøver at køre en app eller åbner en fil, som den finder usikker. Du har dog mulighed for at omgå SmartScreen og installere disse apps eller åbne disse websteder ved at klikke gennem en bekræftelsesdialog alligevel. Du kan også deaktivere det helt på din pc.

Sp. Er det sikkert at deaktivere SmartScreen-filter?

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvis du er en avanceret bruger og ved hvad du laver, du kan slukke for det og spare dig for irritationen ved at skulle håndtere prompter og meddelelser hver gang du prøver at gøre noget på din computer.

Sp. Kan jeg kun deaktivere SmartScreen for Microsoft Edge?

Ja, det kan du. Microsoft SmartScreen beskytter computere på tre måder – ved at scanne apps og filer på din pc, ved at kontrollere for mulig malware, mens du downloader apps fra Microsoft Store og ved at blokere phishing og falske websteder, når du surfer med Microsoft Edge. Du kan deaktivere en af disse muligheder individuelt eller alle samtidigt, som nævnt i vejledningen.

Bypass SmartScreen-filter i Windows 10-pc’er

SmartScreen-filteret er måske en vigtig funktion for uerfarne eller uerfarne brugere, men det kan hæmme produktiviteten og være irriterende for teknisk kyndige brugere. Så nu hvor du ved, hvordan du omgår Microsoft SmartScreen, skal du gøre det, men fortæl os ikke, at vi ikke advarede dig om de mulige konsekvenser.

/ brugerdefineret css / .tdi_2_45b.td-a-rec {text-align: center; } .tdi_2_45b .td-element-stil {z-indeks: -1; } .tdi_2_45b.td-a-rec-img {text-align: left; } .tdi_2_45b.td-a-rec-img img {margin: 0 auto 0 0; } @media (max-bredde: 767px) {.tdi_2_45b.td-a-rec-img {text-align: center; }}

Artiklen fortsætter under annoncen