Sådan deaktiveres Msmpeng.exe og reducerer høj CPU-brug

30. august 2020 1 Af Mathias

Høj CPU-brug er ikke et nyt problem på Windows-computere, da det i lang tid har påvirket både Windows 10 og 7-brugere. For nylig dækkede vi, hvordan man fikser høj CPU-brug efter KB4512941-opdateringen på Windows 10. Og nu klager brugerne over en proces kaldet msmpeng.exe, der forårsager en høj stigning i CPU-brugen. Det interessante ved denne proces er, at det ikke er en virus, men en systemproces, der håndteres af det oprindelige antivirus selv. For at forstå problemet bedre, lad os gå videre og lære at deaktivere msmpeng.exe-processen, som i sidste ende vil reducere den høje CPU-brug på Windows-computere.

Deaktiver Msmpeng.exe og reducer høj CPU-brug

Før jeg flytter til guiden, lad mig præcisere, at Msmpeng.exe ikke er en virus . Faktisk er det en Antimalware Service Executable-proces, der køres af det oprindelige antivirus, Windows Defender (nu kaldet Windows Security). Mange brugere har fastgjort problemet til en databasefil kaldet mpenginedb.db , som bruges af Windows Defender til lagring af hash-værdier. På grund af nogle falske identifikatorer, fortsætter Windows Security med at scanne alle data på disken og genvask dem i databasefilen. Som et resultat stiger CPU-brugen fra 50% til 100%. Så vi bliver nødt til at slette mpenginedb.db-filen for at løse dette problem.

Slet Mpengine.db-fil

1. Da Mpengine.db er en systemfil relateret til antivirusprogrammet, kan vi ikke slette det normalt. Vi bliver nødt til midlertidigt at deaktivere antivirusprogrammet , og så kan kun vi slette filen. Så åbn Windows-sikkerhed og gå til “Virus- og trusselsbeskyttelse”. Klik her på “Administrer indstillinger”.

Læs også  Sådan bruges brugerdefinerede appikoner på iPhone i iOS 14

Disable Msmpeng.exe and Reduce High CPU Usage

Artiklen fortsætter under annoncen

2. Derefter deaktiverer alle skifter under dette afsnit.

Disable Msmpeng.exe and Reduce High CPU Usage

3. Tryk nu på og hold “Skift” -knappen nede, og genstart computeren. Det starter til det avancerede gendannelsesvindue.

Disable Msmpeng.exe and Reduce High CPU Usage

Artiklen fortsætter under annoncen

4. Vælg her Fejlfinding -> Avancerede indstillinger -> Startindstillinger -> Genstart . Derefter skal du trykke på “4” -taltasten for at starte i fejlsikret tilstand. Disable Msmpeng.exe and Reduce High CPU Usage

safe mode

5. Når du er i fejlsikret tilstand, skal du søge efter “registreringsdatabase” i Windows-søgefeltet. Klik derefter på på “Kør som administrator” i højre rude.

Artiklen fortsætter under annoncen

registry

6. Kopier nedenstående adresse og indsæt den i adresselinjen i registreringsdatabasen , og tryk på enter. Du føres straks til Windows Defender-mappen.

 HKEY_LOCAL_MACHINE  SOFTWARE  Policies  Microsoft  Windows Defender 

Disable Msmpeng.exe and Reduce High CPU Usage

7. Højreklik på “Windows Defender” og vælg Ny -> DWORD (32-bit) værdi . Navngiv filen “DisableAntiSpyware” og klik på knappen “Ok”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Disable Msmpeng.exe and Reduce High CPU Usage

8. Dobbeltklik nu på filen og skift værdien til 1 . Klik derefter på knappen “Ok”, og genstart computeren.

Disable Msmpeng.exe and Reduce High CPU Usage

9. Denne gang søger efter “Powershell” og åbner den som administrator.

powershell

10. Derefter skal du kopiere kommandoen nedenfor og indsætte den i dit PowerShell-vindue . Herefter skal du trykke på Enter. Dette sletter mpengine.db-filen fra din pc.

 Fjerne -   Vare ' C:  ProgramData  Microsoft  Windows Defender  Scans  mpenginedb.db '

powershell

Artiklen fortsætter under annoncen

11. Åbn nu registreringsdatabasen igen og slet filen “DisableAntiSpyware”. Derefter skal du genstarte din computer, og Windows Security begynder at arbejde igen . Og denne gang kan du ikke se Msmpeng.exe forårsage nogen CPU-spike. Hvis du stadig står over for det samme problem, skal du enten geninstallere Windows eller bruge et tredjeparts antivirus, fortrinsvis Malwarebytes (gratis, Pro-version til $ 47,30 / år).

Deaktiver Msmpeng.exe på din Windows-pc

Så det er sådan, du kan slette mpengine.db-filen for at nedbringe det høje CPU-forbrug. Som jeg allerede sagde, er problemet med Windows Defender, der scanner hele disken på grund af et falsk-positivt resultat. Mens processen er lidt kompleks, kan du helt sikkert gøre det, hvis du følger vejledningen trin for trin. Alligevel er det alt fra os. Hvis du fandt artiklen nyttig, så lad os det vide i kommentarfeltet nedenfor. Også, hvis problemet stadig vedvarer, kan du prøve at geninstallere Windows 10 fra bunden.