Sådan ændres foretrukket netværkstype med Tasker (uden root adgang)

30. august 2020 0 Af Mathias

I januar i år afgav Tasker en betydelig meddelelse, der ville give brugerne mulighed for at udføre kernesystemopgaver på Android uden root-privilegium. Det lyder som en fascinerende idé, og for at være ærlig har de nye ændringer gjort det meget lettere for brugere, der stadig er på hegnet mod at rodfæste deres enhed. Så i denne artikel bringer jeg dig et omfattende kig på, hvordan Tasker er i stand til at udføre opgaver på systemniveau uden root-privilegium. Og for at demonstrere det viser jeg, hvordan du kan ændre foretrukket netværkstype med Tasker uden rodtilladelse. Når det er sagt, lad os nu gennemgå artiklen og lære trinnene detaljeret.

Skift foretrukket netværkstype med Tasker

Her, Vi har hvervet alle sektionerne, så du kan springe til den relevante del i et øjeblik. Først har vi forklaret de nye tilladelser og derefter flyttet til trinene. Selvom du er begynder inden for Android-automatisering, kan du følge denne vejledning og lære at bruge Tasker mere effektivt.

  1. ADB-tilladelser forklaret
  2. Giv ADB-tilladelser (Engangsproces)
  3. Skift foretrukket netværkstype med Tasker

Automatiser netværksændring på Android

ADB-tilladelser forklaret

Inden vi gennemgår trinnene, vil jeg diskutere de nye ADB-tilladelser, som du vil give i denne vejledning. Den første er WRITE_SECURE_SETTINGS , som tillader en app at læse eller skrive de sikre systemindstillinger . Denne tilladelse er ikke tilgængelig for tredjepartsapps, så du har brug for ADB for manuelt at lade Tasker interagere med systemindstillinger.

Dernæst er ADB WiFi-tilladelsen. Det er en slags følsom tilladelse, og generelt frarådes brugerne at give denne tilladelse. Hvad denne tilladelse gør er, at den permanent åbner en port på din Android-enhed, som kan fås med enhver anden app, der er installeret på din smartphone. Når det er sagt, får du altid en sikkerhedsprompt, før en app kan få adgang til den port. Så , hvis du får en USB-fejlretningsprompt ud af det blå – at du manuelt IKKE har påberåbt – derefter straks annullere det. Ondsindede apps kan bruge denne port til at kontrollere din enhed, hvis det er tilladt.

Artiklen fortsætter under annoncen

ADB Permissions Explained

Kommer nu til, hvad denne tilladelse gør. Som jeg sagde ovenfor holder kommandoen aktivt porten åben på din enhed, og Tasker bruger den til at skubbe ADB-shellkommandoer i selve enheden. Den trådløse ADB-funktion er beregnet til trådløs internetdeling af pc-smartphones, men her bruger Tasker den internt (gennem den åbne port) til at skubbe ADB-kommandoer uden at kræve en pc. Og det er derfor, du er i stand til at udføre opgaver på Tasker, som krævede rodtilladelse tidligere.

Så for at opsummere, IKKE godkende fejlretningstilladelse, hvis en prompt vises ud af det blå. Kun , hvis du manuelt har påkaldt kommandoen, skal du kun tillade den . Hvis du vil fjerne al ADB-godkendelse, kan du gøre det fra Indstillinger -> Om telefon -> Udviklerindstillinger -> Tilbagekald USB-fejlretningsautorisation. Du kan også deaktivere “Trådløs ADB-fejlretning” for permanent at deaktivere porten. ADB Permissions Explained Giv ADB-tilladelser (engangsproces)

Læs også  Sådan skjules / skjules køb af App Store på iPhone, iPad og Mac

1. Først og fremmest installer Tasker-appen ($ 3,49) på din Android-enhed. Det er en betalt app, men prisen er det værd.

Artiklen fortsætter under annoncen

2. Indstil derefter ADB på din computer og tilslut din Android-enhed til computeren. For at bekræfte forbindelsen skal du køre adb-enheder i Terminal / CMD-vinduet og trykke på gå ind. Hvis det returnerer et serienummer , er du klar til at gå.

Grant ADB Permissions (One-time Process)

3. Nu skal du køre kommandoen nedenfor for at give Tasker tilladelse til at skrive sikre indstillinger. Det returnerer ikke noget output , men ændringer foretages .

Artiklen fortsætter under annoncen
 adb shell pm grant net.dinglisch.android.taskerm android.permission.WRITE_SECURE_SETTINGS 

Grant ADB Permissions (One-time Process)

4. Dernæst skal du give ADB WiFi-tilladelse. Kør nedenstående kommando og tryk enter. En prompt vises på din Android-enhed. Sørg for at aktivere “ Tillad altid fra denne computer ” og derefter tryk på “Tillad”.

 adb tcpip 5555 

Grant ADB Permissions (One-time Process)

5. Når du har gjort det, skal du afbryde enheden fra computeren. Du har givet alle de nødvendige tilladelser, og nu kan alt gøres på Android-enheden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skift foretrukket netværkstype med Tasker

Nu hvor du har lært og givet alle de nødvendige tilladelser, lad os tage et simpelt eksempel: Skift den foretrukne netværkstype på Android-enheder med Tasker. Du kan også gøre andre ting som at tænde / slukke for mobildata, flytilstand , WiFi og meget mere. For denne artikel holder vi os dog til denne enkle vejledning.

1. Åbn Tasker, og tildel de oprindelige tilladelser til appen. Derefter skal du gå til afsnittet “ ” og trykke på knappen “+”. Vælg et navn her, for eksempel har jeg indstillet “4G” og derefter trykke på “Færdig” -knappen.

Change Preferred Network Type With Tasker

Artiklen fortsætter under annoncen

2. Tryk derefter på knappen “+” og søg efter “netværk”. Her skal du åbne “ Mobilt netværkstype “.

Change Preferred Network Type With Tasker

3. Åbn derefter rullemenuen og vælg “4G” eller hvad din netværkstype foretrækker. Gå nu tilbage, og du har oprettet en opgave. Hvis du vil, kan du tilføje flere operationer under en opgave. For eksempel deaktiverer jeg også WiFi, når jeg tænder 4G.

Change Preferred Network Type With Tasker

4. Bare for at gøre vejledningen komplet laver jeg endnu en opgave kaldet “2G / 3G” , så jeg nemt kan skifte mellem netværkstyperne. Følg de samme trin som ovenfor: Tryk på “+” -knappen, og opret en opgave. Søg derefter efter netværk, og vælg derefter “2G og 3G” i rullemenuen.

Change Preferred Network Type With Tasker

5. Du er næsten færdig. Du kan teste opgaverne ved at trykke på knappen “ Afspil” i nederste venstre hjørne. Hvis netværket ændres i henhold til konfigurationen, er du klar til at gå.

Change Preferred Network Type With Tasker

Artiklen fortsætter under annoncen

6. Du kan også oprette en profil og automatisere opgaven baseret på tid, WiFi-forbindelse til hjemmet og andre forhold. Men her automatiserer jeg ikke opgaven, men opretter en skift under menuen Hurtige indstillinger. Åbn “Tasker”, og flyt til “ Indstillinger

“. Skift her til fanen “Handling”.

Sådan ændres foretrukket netværkstype med Tasker (uden root adgang)

7. Nu under hurtige indstillingsopgaver skal du trykke på “søg” -knappen og vælg opgaven. Gør det samme for en anden opgave også.

Artiklen fortsætter under annoncen

Change Preferred Network Type With Tasker

8. Til sidst skal du bringe panelet Hurtige indstillinger ned og trykke på redigeringsknappen. Se her efter Tasker-skifter og flyt dem til menuen Hurtige indstillinger . Og der har du det. Du kan blot trykke på skiften for at aktivere opgaven og ændre netværkstypen med det samme. Husk på grund af en eller anden fejl vises begge skifter altid aktive, men det er ikke tilfældet. Du skal trykke på den for at aktivere opgaven.

Change Preferred Network Type With Tasker

Lær de nye ADB-tilladelser og ændringer Foretrukket netværkstype med Tasker på Android

Så det handler alt om det. Du skal bare aktivere to ADB-tilladelser, og du vil være i stand til at udføre mange operationer med Tasker, der krævede root tidligere. Alt hvad du skal gøre er: Giv ikke fejlretningstilladelse til tilfældige anmodninger. Bortset fra det kan du skifte systemindstillinger, kontrollere overlejringer, administrere tilladelser lige fra Tasker uden at kræve rod. Alligevel er det alt fra os. Hvis du står over for et problem, skal du kommentere nedenunder og lade os vide. Vi vil helt sikkert prøve at hjælpe dig.

Artiklen fortsætter under annoncen

Artiklen fortsætter under annoncen