Sådan deaktiveres Cortana på Windows 10

3. december 2020 Slået fra Af Mathias

Når du har en smart AI-drevet virtuel assistent som “Cortana” klar til at besvare dine forespørgsler, tilbyde de seneste nyheder og endda bryde latter med tunge i kinden vittigheder, computing på Windows 10 ser aldrig ud til at være en dagligdags affære . Når det er sagt, er Cortana ikke perfekt, da der er en hel del forhindringer, der forhindrer den personlige assistent i at udnytte sit fulde potentiale. Også, hvis du ejer en budget-pc, kan Cortana være dårligt for dig, da det bruger en hel del ressourcer. Og så er der tvivl om, at det altid lytter til vores private samtale. Af alle disse grunde eller af en egen grund, hvis du vil deaktivere Cortana på Windows 10, er du kommet til det rigtige sted. I denne artikel vil vi vise dig trinvis vejledning til fjernelse af Cortana fra Windows 10-enheder.

Deaktiver Cortana i Windows 10 med lethed

Hvorfor vil du deaktivere Cortana

Inden du dykker direkte ind i guiden, lad os gå lidt dybere ned i, hvorfor du måske vil deaktivere Cortana på din Windows 10-pc. En af hovedårsagerne til, at mange pc-brugere ikke er tilfredse med Cortana, er at det er ekstremt restriktivt. Når du spørger det om noget, bruger det Edge-browser og Bing-søgning til at besvare forespørgslen. Selvom jeg altid har fundet Bing op til mærket, er det endnu ikke på niveau med Google Søgning.

Den anden grund kan være privatlivets fred. AI-assistenten deler nogle personlige oplysninger som placering, tidsplan, interesser og andre datapunkter med Microsoft for at tilbyde mere nøjagtige og personlige svar. Selvom Microsoft lover, at dine data er sikre og aldrig deles med nogen anden, inspirerer historien om patetisk datahåndtering fra virksomheder som Google og Facebook ingen tillid.

Artiklen fortsætter under annoncen

Endelig, hvis du har et budget eller en gammel pc, der kører Windows 10, er Cortana muligvis for beskatning af hardwaren og gør tingene langsomme. Du vil måske deaktivere Cortana for at fremskynde din pc.

Hvad sker der, når du deaktiverer Cortana

Husk, Cortana er designet til at fungere problemfrit med Windows 10, og derfor vil Microsoft ikke have dig til at udskyde det. Når du deaktiverer den virtuelle assistent, får du ikke længere personlige nyheder, påmindelser og naturlig sprogsøgning gennem dine filer. Så gå videre med processen, og hold disse ulemper i tankerne.

Tidligere var der en simpel switch for at deaktivere den personlige assistent. Men med introduktionen af Windows 10-jubilæumsopdateringen har tech-giganten fjernet den nemme mulighed. Men gider ikke, der er et par hacks at komme over linjen. Lad os komme igang!

Deaktiver Cortana ved hjælp af registreringsdatabasen i Windows 10

Du kan bruge den oprindelige registreringseditor til at deaktivere Microsofts virtuelle assistent på din computer, der kører Windows 10 Home eller Pro. Bemærk, at registreringsdatabasen er beregnet til seriøse ting, og derfor skal du være meget forsigtig, når du beskæftiger dig med det. Den bedre måde at gå videre er at oprette et gendannelsespunkt, så du altid vil være på den sikrere side af strømmen.

Læs også  Sådan indsættes flere emner med tildelbare genvejstaster på Windows 10
Artiklen fortsætter under annoncen

For at gøre det skal du indtaste “systemgendannelse” i Windows-søgefeltet og vælge “Opret et gendannelsespunkt”. Derefter skal du klikke på “Opret” og Giv det et navn. Til sidst skal du klikke på “Opret” igen. Hvis du vil have en endnu mere pålidelig beskyttelse, skal du oprette en fuld sikkerhedskopi af din computer. Nu hvor dine data er helt sikre, skal vi se, hvordan du kan deaktivere Cortana.

1. Først skal du åbne Registreringseditor på din pc. For at gøre det skal du trykke på Windows + R-tasterne og skrive “regedit” i feltet. Tryk derefter på Enter.

Registry editor on Windows 10

Artiklen fortsætter under annoncen

2. Gå nu over til nedenstående nøgle i venstre sidebjælke .

HKEY_LOCAL_MACHINE SOFTWARE Politikker Microsoft Windows Windows-søgning

3. Højreklik derefter på “Windows-søgning” nøglemappe i venstre rude og vælg “ Ny”. Vælg derefter “DWORD (32-bit) værdi” .

DWORD 32 bit value

Artiklen fortsætter under annoncen

Bemærk: Bare hvis du ikke finder Windows-søgningstastmappen under Windows-mappen, skal du blot højreklikke på Windows-mappen og vælge Ny. Klik derefter på nøglen, og navngiv den Windows-søgning.

4. Derefter skal du navngive værdien af “AllowCortana” . Dobbeltklik bare på det, og sørg for at indstille værdien som “0” .

Set AllowCortana value to 0

5. For at få ændringerne til at træde i kraft skal du blot logge ud og derefter logge ind igen eller genstarte computeren.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er stort set det! Nu overtager en almindelig søgefelt Cortana. Gå videre og brug din computer, idet du ved, at den personlige assistent ikke længere vil have din opmærksomhed. Husk, det er bare skjult og kører stadig i baggrunden.

Set AllowCortana value to 0

Senere, hvis du tilfældigvis skifter mening og ønsker at bruge Cortana igen, er alt hvad du behøver at gøre, komme tilbage på dette meget indstillet og find “AllowCortana” -værdien. Derefter kan du indstille den til “1” eller slette den for at gendanne funktionaliteten.

Artiklen fortsætter under annoncen

Deaktiver Cortana ved hjælp af registreringsdatabase filer

Hvis du fandt ovenstående proces lidt mere skræmmende, kan du bruge vores registreringsdatabase-filer til at gøre det med et par enkle klik.

1. Vi har oprettet to registreringsdatabaser, der kan aktivere eller deaktivere Cortana med et klik. Så download begge filerne herfra.

Disable Cortana

2. Derefter dobbeltklikkes på “Deaktiver Cortana” og klik på “Kør” . Det er det. Genstart nu din computer, og Cortana er væk.

Læs også  Sådan overvåges opgaver på Windows 10, mens du spiller spil
Artiklen fortsætter under annoncen

Disable Cortana 2

4. Hvis du vil have Cortana tilbage, skal du blot dobbeltklikke på “Aktivér Cortana” og lade den køre. Desuden skal du genstarte din pc, og Cortana aktiveres.

Bemærk: Microsoft tilføjer fortsat Cortana efter hver Windows-opdatering. Så du bliver nødt til at køre de samme registreringsfiler for at deaktivere det igen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Deaktiver Cortana ved hjælp af gruppepolitik i Windows 10

Hvis du bruger Windows 10 Pro eller Enterprise-version, kan du nemt deaktivere Cortana takket være Gruppepolitik – funktionen, der har til formål at tilbyde central styring og konfiguration af operativsystemer såvel som apps.

1. For at komme i gang skal du åbne Group Policy editor på din computer. For at gøre det
skal du trykke på Windows + R-tasterne og derefter skrive “gpedit.msc” i boks. Derefter skal du trykke på Enter.

Group Policy Management

2. Gå nu over til Computerkonfiguration og vælg “ Administrative skabeloner” . Klik derefter på Windows-komponenter , og vælg “ Søg” . Find derefter indstillingen “Tillad Cortana” i højre rude, og dobbeltklik på det.

Artiklen fortsætter under annoncen

Group Policy Management

3. Derefter skal du sørge for at indstille indstillingen Tillad Cortana til “Deaktiveret” og vælge “OK” .

Group policy editor

4. Næste gang skal du enten genstarte din computer eller logge ud af gruppepolitisk editor og logge ind igen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er gjort! Microsoft Cortana er blevet deaktiveret på din computer. Hvis du nogensinde vil have det tilbage, skal du blot vende tilbage til den samme indstilling og derefter dobbeltklikke på “Aktivér Cortana”. Derefter skal du ændre det til “Enabled” eller “Not Configured”.

SE OGSÅ: Windows 10 Home vs Windows 10 Pro: Hvilken skal du Vælg

Hold Cortana skjult på din Windows 10-pc

Så det er sådan, du kan holde Cortana under wrap på din computer. Brug disse smarte hacks, når du tror, at du har det bedre uden den virtuelle assistent, eller tror, at din pc har mere ro uden den. Personligt er jeg temmelig glad for Microsofts personlige assistent, da den er praktisk til flere ting, men din kilometertal kan variere. Fortæl os dine grunde til at deaktivere Cortana ved at skrive i kommentarfeltet nedenfor.

Artiklen fortsætter under annoncen
/ tilpasset css / .tdi_2_68e.td-a-rec {text-align: center; } .tdi_2_68e .td-element-stil {z-indeks: -1; } .tdi_2_68e.td-a-rec-img {text-align: left; } .tdi_2_68e.td-a-rec-img img {margin: 0 auto 0 0; } @media (max-bredde: 767px) {.tdi_2_68e.td-a-rec-img {text-align: center; }}