Sådan aktiveres mørk tilstand overalt (En komplet guide)

2. december 2020 Slået fra Af Mathias

Efter mange års ventetid er den mørke tilstand endelig blevet mainstream. Hver udvikler derude implementerer mørk tilstand som en vigtig funktion og med rette. Uanset om det er et operativsystem, en app eller et websted, er mørk tilstand overalt. Så i denne artikel har jeg samlet alle de små stykker om mørk tilstand til alle større softwareprodukter. Du kan lære at aktivere mørk tilstand på operativsystemer til både mobil og desktop, webbrowsere og populære sociale mediewebsteder. Generelt kan du aktivere mørk tilstand overalt og uden nogen begrænsning. Så når det er sagt, lad os se, hvordan du kan aktivere mørk tilstand overalt.

Aktivér mørk tilstand overalt

Lad mig forklare, at vi har opdelt artiklen bredt i tre sektioner, inden vi fortsætter. For det første har vi operativsystemer, som er yderligere opdelt i stationære og mobile operativsystemer. Derefter har vi de populære webbrowsere, der inkluderer Google Chrome, Mozilla Firefox og Safari. Dernæst har vi populære sociale mediewebsteder, herunder Facebook, Instagram og Twitter. Endelig har jeg også inkluderet en kort guide til, hvordan man kan tvinge mørk tilstand til alle apps på Android Q Beta. Når det er sagt, er du velkommen til at springe over sektionerne, når du finder det praktisk.

Sådan aktiveres mørk tilstand baseret på OS

1. Aktivér mørk tilstand på Windows

Med udgivelsen af Windows 10 version 1809 i oktober sidste år bragte Microsoft en mørk tilstand på systemniveau til Windows 10. Selvom den ikke tvinger tredje- fest apps til at tilpasse mørk tilstand, er det stadig meget godt. Windows 10 aktiverer mørk tilstand overalt inklusive File Explorer, Windows Settings, Aktivitetslinje, Start-menu, Microsoft Edge osv. Du vil simpelthen elske det.

Artiklen fortsætter under annoncen

For at aktivere den mørke tilstand på din Windows-pc skal du højreklikke på skrivebordet og åbne “Tilpas”. I Windows-indstillinger skiftes til fanen “Farver” , og skift farven til “Mørk”. Det er det.

Windows

2. Aktivér mørk tilstand på macOS

Apple bragte en mørk tilstand på systemniveau til macOS med frigivelsen af macOS Mojave sidste år. Mørk tilstand på macOS Mojave er meget mere fremskridt, da den også tvinger både indfødte og tredjepartsapps til at tilpasse sig den mørke tilstand. For eksempel, hvis du aktiverer mørk tilstand på macOS, tvinger det Google Chrome til også at ændre det overordnede tema. Derudover får du mørk tilstand i docken, menulinjen, Safari og alle Apple-apps. Sådan kan du aktivere det.

Klik på Apple-logoet i menulinjen og åbn “Systemindstillinger” . Derefter skal du åbne “Generelt”. Vælg nu “Mørk” -tilstand i afsnittet om udseende. Voila, du har mørk tilstand på tværs af systemet. God fornøjelse!

Artiklen fortsætter under annoncen

macOS

3. Aktivér mørk tilstand på Android

Med lanceringen af Android Q introducerede Google endelig mørk tilstand til Android-enheder. Du kan let aktivere mørk tilstand på Android Q-enheder ved at gå til Indstillinger -> Skærm -> Mørkt tema og tænde skifteren. Bemærk dog, at der endnu ikke er nogen måde at planlægge mørk tilstand på Android-enheden. Når det er sagt, bringer tredjeparts-ROM’er som MIUI 11 og ColorOS 7 denne funktion.

Android

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvis du bruger ældre Android-enheder, kan du bringe mørk tilstand ved hjælp af en tredjepartsapp. Den bedste app til at gøre det er mørk tilstand (gratis, tilbyder køb i appen), og du kan installere den fra Play Butik. Alt hvad du skal gøre er at starte appen og vælge “Nattilstand”. Du skal have et mørkt tema i mange apps, herunder Google Fotos, Instagram, Play Butik og mere. Desværre fungerer dette ikke på System UI og nogle tredjepartsapps. Du kan læse mere om ved at klikke her.

dark mode

4. Aktivér mørk tilstand på iOS

iOS bragte en mørk tilstand i hele systemet med frigivelsen af iOS 13 . Det fungerer på tværs af systemet inklusive apps udviklet af Apple og de fleste af de bemærkede tredjepartsapps. Apple har gjort det meget let for udviklere at inkludere mørk tilstand i deres apps, så det skal komme til alle tredjepartsapps i nær fremtid.

For at aktivere mørk tilstand på din iPhone skal du åbne Indstillinger og trykke på “Skærm og lysstyrke” . Øverst finder du tilstanden “Lys” og “Mørk”. Vælg tilstanden “Mørk”, og du er færdig. Du kan også aktivere skiftet til “Automatisk” for at indstille det tidspunkt, hvor mørk tilstand tændes og slukkes. Der er også et praktisk kontrolcenter, der hurtigt skifter mellem tilstande.

Artiklen fortsætter under annoncen

iOS

Hvis du bruger iOS 12 , kan du få mørk tilstand ved hjælp af en tilgængelighedsfunktion. Bare åbn Indstillinger og naviger til Generelt -> Tilgængelighed -> Vis overnatningssteder -> Inverter farver. Her aktiverer skiftet “Smart Invert” . Det er det. Men husk på, at det grundlæggende vender farverne ud og måske ikke ser så sammenhængende og farvenøjagtigt ud, som du ville forvente.

iOS 2

Sådan aktiveres mørk tilstand i browsere

1. Aktivér mørk tilstand i Google Chrome

Google bragte officiel mørk tilstand med frigivelsen af Chrome 74. Du behøver ikke at aktivere den manuelt, da den følger systemniveauindstillingerne. Det betyder, at hvis du aktiverer mørk tilstand på din iPhone, Mac, Windows eller Android, enhed, vil Google Chrome automatisk skifte til mørk tilstand. Bemærk dog, at denne mørke tilstand ikke gælder for websteder, der ikke har en indbygget mørk tilstandsindstilling. Hvis du vil have fuld mørk tilstand til Chrome og tvinge alle websteder til at overholde den, skal du klikke på linket for at læse artiklen.

Læs også  Sådan bruges iMessage Effects i macOS Big Sur
Artiklen fortsætter under annoncen

theme

Bemærk også, at Google har introduceret officielle temaer i mørk tilstand, som du kan vælge. For at gøre det skal du gå til Indstillinger -> Udseende og klikke på Temaer. Eller du kan klikke på ilnk for at få det officielle Just Black Theme og bruge det til at aktivere mørk tilstand.

 • Windows

Mørk tilstand er nu officielt tilgængelig på Chrome til Windows-platformen. Hvis du ikke har det i din Google Chrome, er chancerne for, at du ikke har opdateret browseren på et stykke tid. For at opdatere browseren skal du gå til Hjælp -> Om Chrome (indsæt dette i din browsers adresselinje og tryk enter “chrome: // settings / hjælp ”) og den downloader automatisk opdateringen. Når du er opdateret, skal du følge vores guide til aktivering af mørk tilstand på Windows, og den aktiverer også mørk tilstand i Google Chrome.

Artiklen fortsætter under annoncen
 • macOS

Som jeg nævnte ovenfor, behøver du ikke at aktivere mørk tilstand separat på Chrome til macOS. Alt hvad du skal gøre er at aktivere den mørke tilstand fra Systemindstillinger, og Chrome vil tilpasse sig mørk tilstand i overensstemmelse hermed. Nyd den problemfri oplevelse!

 • Android

Åbn Chrome, og gå til Indstillinger. Her finder du “Temaer” mulighed. Åbn den, og vælg “Mørk”. UI’en skifter straks til mørk tilstand. Som standard er “Systemstandard” valgt, som ændrer Chrome’s mørke tilstand baseret på dine systemindstillinger.

Chrome Android

Hvis du vil tvinge mørk tilstand til websider , så brug, du kan bruge Chrome-flag. Skriv chrome: // flag i adresselinjen, og åbn den. På flagsiden skal du søge efter “mørk” og aktivere “Mørk tilstand for Android-webindhold”. Nu vil websiderne også overholde det mørke tema.

Artiklen fortsætter under annoncen

Chrome Android

Bemærk: Sørg for, at Chrome er opdateret . Det skal være på Chrome 75 eller nyere.

 • iOS

Der er ingen sådan indstilling til valg af mørk tilstand i Google Chrome i iOS. Det følger bare systemindstillingerne. Det betyder, at når iOS er i mørk tilstand, skifter Google Chrome automatisk til mørk tilstand som vist på billedet nedenfor.

Artiklen fortsætter under annoncen

2. Aktivér mørk tilstand på Safari

Safari er kun tilgængelig på macOS og iOS-enheder. Hvis du vil aktivere mørk tilstand på Safari, og du er på iOS 13 eller macOS Mojave og nyere, skal du bare aktivere mørk tilstand på systemniveau og Safari følger efter. Men hvis du er på den stabile iOS 12, skal du få adgang til mørk tilstand via Reader View. Sådan kan du gøre det.

Åbn ethvert websted, og klik på “Reader View” -ikonet i venstre hjørne af adresselinjen. Klik nu på knappen “Rediger” i højre hjørne af adresselinjen, og vælg den mørke cirkel. Det er det websiden indlæses i mørk tilstand. God fornøjelse!

Dark Mode Google Chrome iOS

Artiklen fortsætter under annoncen

3. Aktivér mørk tilstand på Firefox

 • Windows og macOS

Hvis du har aktiveret mørk tilstand fra systemindstillingerne på Windows og macOS, så Firefox skal automatisk skifte til mørk tilstand . Hvis det ikke gør det, kan du ændre det manuelt.

Klik på hamburger-menuen og åbn “Add-ons” . Skift derefter til “Tema” i menuen til venstre. Klik her på knappen “Aktivér” ved siden af det mørke tema, og Firefox skifter helt til mørk tilstand. Hvis du også vil gøre websider mørkere, skal du installere Dark Reader-tilføjelsen på Firefox.

Firefox Windows

 • Android

Firefox gør ikke ‘ t har en mørk tilstand på begge Android, men den understøtter tilføjelser. Du kan blot installere Dark Reader-tilføjelsen , og du kan nyde mørk tilstand på nettet. Eller du kan installere Firefox Preview (gratis), som er indstillet til at erstatte Firefox mobile i fremtiden. Det har understøttelse af mørk tilstand.

Artiklen fortsætter under annoncen

 • iOS

 • Firefox tilbyder en mørk tilstand på iOS-enheder, men det følger ikke systemindstillingen. Du bliver nødt til at aktivere det manuelt. For at gøre det skal du starte Firefox og trykke på hamburger-menuen nederst til højre. Her skal du aktivere “Aktiver nattilstand” -knappen.

  Firefox Windows

  4. Aktivér mørk tilstand på Microsoft Edge

  Hvis du bruger Microsoft Edge, der er forudinstalleret med Windows 10, er processen ret enkel. Åbn bare 3-punkts-menuen i øverste højre hjørne og klik på “Indstillinger”. Under fanen “Generelt” skal du vælge “Mørkt” tema. Det er det.

  Artiklen fortsætter under annoncen

  Enable dark mode firefox iOS iPhone

  Hvis du bruger Chromium build af Microsoft Edge, skal den derefter automatisk skifte til mørk tilstand afhængigt af systemtemaet. For manuelt at aktivere mørk tilstand skal du dog åbne Edge og type edge: // flags i URL-linjen og trykke på enter. Derefter skal du søge efter “tema”, og du vil finde “Microsoft Edge-tema”. Klik på rullemenuen, og vælg “Enabled”.

  Chromium Edge

  Genstart nu Edge og dark mode skal aktiveres. Hvis du også vil gøre websiderne mørkere , skal du installere Dark Reader-udvidelsen fra Chrome Webshop. Du kan lære at installere Google Chrome-udvidelser på Edge baseret på Chromium ved at klikke her. Chromium Edge

  Artiklen fortsætter under annoncen

  Mørk tilstand på sociale medier

  1. Aktivér mørk tilstand på Twitter

  • På nettet

  Twitter har frigivet et nyt web-UI, som ærligt talt ser godt ud. Det ligner meget mobilappen og inkluderer mørk tilstand og bogmærkefunktioner. Hvis du har den nye Twitter UI , er det ret nemt at aktivere mørk tilstand. Klik bare på “Mere” i menuen til venstre, og åbn derefter “Skærm”. Her skal du enten vælge “Dim” for sort sort eller “Lights Out” for ren sort. Det er det. Nu skal din Twitter være i mørk tilstand.

  Twitter Web UI

  Hvis du er på den gamle Twitter web UI , du kan også aktivere mørk tilstand på Twitter. Klik bare på dit “Profil” -ikon og klik på “Mørk” -tilstand nederst. Voila, der har du det.

  Artiklen fortsætter under annoncen

  Twitter Web UI 2

  • Android

  På Android og iOS er processen ret ligetil. Åbn Twitter, og stryg til højre for at åbne Twitter-menuen. Her skal du trykke på ikonet “pære” i nederste venstre hjørne, og du er klar til at gå. Twitter tilbyder to typer mørk tilstand. Standard er mere mørkeblå.

  Twitter Android

  Hvis du vil for at bruge en ren sort mørk tilstand skal du gå til Indstillinger -> Skærm og lyd og ændre udseendet til mørk tilstand til “Lyser ud”.

  Artiklen fortsætter under annoncen

  Twitter Android

    iOS

   Det er meget lettere på iOS, da Twitter giver alle muligheder lige der, når du trykker på pæreikonet som vist på billedet nedenfor.

   dark mode twitter

   2. Aktivér Dark Mode på Facebook og Instagram

   • På nettet

   Facebook og Instagram har begge endnu ikke en mørk tilstand på mobilapps eller hjemmeside. Du kan dog komme meget tæt på mørk tilstand i webbrowsere ved hjælp af udvidelsen Dark Reader . Du kan installere det i din browser, og du vil kunne opleve Facebook og Instagram i komplet mørk tilstand.

   Artiklen fortsætter under annoncen

   dark mode twitter

   Udover at hvis du bruger en Android-enhed med Android Q beta, kan du tvinge apps til at køre i mørk tilstand. Det betyder i det væsentlige, at du vil kunne køre både Facebook- og Instagram-apps i mørk tilstand på Android Q. Jeg har nævnt trinnene i næste afsnit, så tjek det ud.

   • På Android og iOS

   Facebook tilbyder stadig ikke mørk tilstand på hverken iOS eller Android. På den anden side tilbyder Instagram en mørk tilstand, der er bundet til dine systemindstillinger. Så hvis du bruger din Android- eller iOS-enhed i mørk tilstand, skifter Instagram automatisk til mørk tilstand og omvendt.

   Artiklen fortsætter under annoncen

   Force Dark Mode på Android Q

   Android Q har noget kaldet force dark mode, som grundlæggende tilsidesætter standardtemaet for apps med et mørkt tema . Mens slutresultatet ikke er så rent som du ville forvente, ser det helt sikkert godt ud og giver et glimt af, hvordan apps vil se ud efter korrekt mørk temaimplementering. I dette afsnit vil jeg vise dig, hvordan du aktiverer kraftig mørk tilstand på Android Q beta i enkle trin. Så uden at spilde tid, lad os begynde med trinnene.

   1. Først og fremmest aktiver “Udviklerindstillinger” ved at trykke på build-nummeret 6 gange . Du finder “Build-nummer” i Indstillinger -> Om telefonen.

   Facebook

   2. Åbn Indstillinger, og naviger til System -> Avanceret -> Udviklerindstillinger -> Rul ned til næsten bunden og find “Tilsidesæt kraft-mørk” . Hvis du ikke kan finde det, skal du bare søge i “tilsidesætte mørkt”, så vises det. Aktiver nu skiftet, og du er færdig.

   Artiklen fortsætter under annoncen

   Sådan aktiveres mørk tilstand overalt (En komplet guide)

   3. Åbn enhver app, og den skal være i mørk tilstand inklusive Google-app, Facebook, Instagram og mange flere. God fornøjelse!

   Aktivér mørk tilstand overalt, og gå let i øjnene

   Så det var vores komplette guide til, hvordan du aktiverer mørk tilstand overalt. Jeg har inkluderet større operativsystemer til både mobil og desktop, webbrowsere og populære sociale mediewebsteder. Lad os være ægte, vi bruger for meget tid på alle vores enheder, og det ville være bedre, hvis vi omfavner mørk tilstand for at beskytte vores øjne mod kontinuerlig belastning. Hvis vi gik glip af noget i denne artikel, så lad os det vide i kommentarfeltet nedenfor. Vi kigger gerne. /brugerdefinerede css / .tdi_2_43f.td-a-rec {text-align: center; } .tdi_2_43f .td-element-stil {z-indeks: -1; } .tdi_2_43f.td-a-rec-img {text-align: left; } .tdi_2_43f.td-a-rec-img img {margin: 0 auto 0 0; } @media (max-bredde: 767px) {.tdi_2_43f.td-a-rec-img {text-align: center; }}

   Artiklen fortsætter under annoncen

Læs også  Sådan kontrolleres Apple Watch Battery Health i watchOS 7