Sådan deaktiveres annoncer, Bloatware og Push-underretninger i MIUI 11

2. september 2020 0 Af Mathias

Der er ingen tvivl om, at Xiaomi-smartphones har stor værdi for pengene, når det kommer til hardware. Men hvis du ser på softwareoplevelsen, ser det ud til, at MIUI har taget et skridt tilbage med hensyn til brugeroplevelsen. Og det skyldes i vid udstrækning annoncer, bloatware og push-meddelelser. For ikke så længe siden var MIUI Xiaomis stærke kulør, da det bragte mange nyttige funktioner, som lager Android simpelthen manglede. I de sidste par år introducerede Xiaomi imidlertid annoncer til MIUI, og siden da har virksomheden skubbet dem ned i brugerens hals. Når det er sagt, er der en vej ud, og du kan fjerne de fleste annoncer fra din Xiaomi-enhed. Så uden yderligere forsinkelse, lad os gå videre og lære at deaktivere annoncer, bloatware og push-meddelelser i MIUI 11.

Bemærk: Hvis din enhed ikke er indstillet til at modtage MIUI 11, skal du tjekke artiklen for at deaktivere annoncer på ældre MIUI-telefoner.

1. Bloker push-meddelelser i MIUI 11

Før vi går over til annoncer og bloatware, lad os først deaktivere push-underretninger i MIUI 11. På dette tidspunkt, push-meddelelser gennem standardwebbrowseren og andre native apps er blevet ret irriterende , da de ubarmhjertigt skubber upassende indholdsmeddelelser og irrelevante annoncer på din enhed. Så uden yderligere ado, lad os rette meddelelserne først.

1. Når du advares med en irrelevant meddelelse, må du ikke afvise den ved første øjekast. I stedet skal du trykke og holde på meddelelsen og deaktivere skiftet og derefter trykke på “Udført”. Dette er den hurtigste og nemmeste måde at blokere push-underretninger i MIUI 11 fra den pågældende app.

Artiklen fortsætter under annoncen

a

2. Dog , hvis du vil inspicere alle apps og deaktivere underretninger en efter en , skal du åbne “Indstillinger” og navigere til menuen “Underretninger” . Her kan du nemt deaktivere underretninger for alle apps. Jeg vil anbefale dig at deaktivere underretninger for Browser, GetApps, Dailyhunt og Mi Video, da det er dem, der uophørligt sender push-underretninger.

1. Block Push Notifications in MIUI 11

2. Deaktiver annoncer i systemapps og indstillinger i MIUI 11

Her lærer vi, hvordan du deaktiverer annoncer fra systemapps som Mi Video, Browser, File Manager et al. i MIUI 11. Xiaomi har lovet, at det bringer en et-klik-knap til at deaktivere alle systemannoncer, men fra nu af er funktionen ikke ankommet til MIUI 11 . Så indtil da er vi nødt til at deaktivere annoncer fra individuelle appindstillinger.

Artiklen fortsætter under annoncen

1. Inden noget skal du åbne Indstillinger og gå til “Adgangskoder og sikkerhed”. Her skal du åbne “Autorisation og tilbagekaldelse” og deaktivere skiftet til “msa”. msa står for MIUI System Ads, og det er ansvarligt for at indsamle data og skubbe annoncer på Xiaomi-smartphones. Ved de første par forsøg deaktiveres den ikke, så prøv 4-5 gange, og msa bliver slået fra med succes .

Læs også  Bedste Mini PC i 2022

2. Disable Ads in System Apps and Settings in MIUI 11

2. Når du har gjort det, skal du åbne individuelle apps, der irriterer dig med annoncer, og slukke for anbefalingerne. For eksempel, hvis du bruger Xiaomis Mi Browser, skal du åbne Browser-appen og flytte til dens Indstillinger. Her åbner menuen “Privatliv og sikkerhed” og deaktiver derefter “Personaliserede tjenester”. Det er det.

Artiklen fortsætter under annoncen

privacy

3. Tilsvarende skal du deaktivere annoncer i Mi Video ved at åbne appen og gå til “Indstillinger”. Her slukker “Online-anbefalinger” og “Push-underretninger”. På denne måde kan du deaktivere annoncer for hver app i MIUI 11.

2. Disable Ads in System Apps and Settings in MIUI 11 2

4. For at give dig endnu et eksempel skal du åbne den indbyggede File Manager-app og navigere til siden “Indstillinger”. Gå her til “Om” og deaktiver skift “Anbefalinger”. Dybest set vil skifte være skjult inde Yderligere indstillinger eller Sikkerhed eller Om eller noget på lignende linjer. Alt hvad du skal gøre er at finde henstillingen, der skifter under enhver menu og deaktivere den.

Artiklen fortsætter under annoncen

2. Disable Ads in System Apps and Settings in MIUI 11 2

5. Deaktiver derefter låseskærmsannoncer, som Xiaomi skubber som “Wallpaper Carousel” -funktionen. Åbn Indstillinger -> Lås skærm -> Baggrundskarusel -> Deaktiver skiftet til “Tænd tapetkarrusel” . Det er det.

ab

Artiklen fortsætter under annoncen

6. Endelig kan du deaktivere personaliserede annonceanbefalinger , hvis du ikke vil have, at din enhed skal spore dine vaner og browsingadfærd. Åbn Indstillinger -> Adgangskode og sikkerhed -> Privatliv -> Rul ned og åbn “Annoncetjenester”. Her skal du deaktivere skiften, og du er færdig.

ab

3. Afinstaller Bloatware fra MIUI 11

Mens det hele handlede om at deaktivere annoncer og push-meddelelser fra mange native apps i MIUI 11, hvis du helt vil slippe af med disse apps, kan du simpelthen ikke . Faktisk har Xiaomi endda fjernet muligheden for at deaktivere disse apps, som var tilgængelige på tidligere versioner af MIUI. For ikke at nævne leveres Xiaomi – ligesom mange andre OEM’er – med Facebook-tjenester i baggrunden og forskellige andre analyseværktøjer. Fra et privatlivsperspektiv har dette katastrofale konsekvenser, da du ikke længere har kontrol over dine data.

For eksempel, selvom du sletter Facebook-appen, kan den stadig forblive aktiv i baggrunden og høste dine data uden dit samtykke. Oven i købet kan du slet ikke deaktivere disse baggrundstjenester . For at give dig et andet eksempel, hvis du bruger funktionen Cleaner i appen Sikkerhed, sendes filnavne fra det interne lager og placeringsdata til Cheetah Mobile – et firma, der tidligere har begået svindel med annoncer og er udelukket fra Play Butik af Google. Der er flere skyggefulde pakker installeret i baggrunden, der har adgang til mange systemrettigheder. Så hvis du helt vil fjerne disse analyseværktøjer og bloatware fra din Xiaomi-smartphone, skal du følge vejledningen nedenfor.

Læs også  Windows 10 Media Creation Tool: Hvordan bruger du det?
Artiklen fortsætter under annoncen

1. Indstil først ADB på din pc og smartphone ved at følge vores linkede guide. Vi bliver nødt til at udføre et par ADB-kommandoer fra vores pc for endelig at fjerne disse baggrundspakker.

Uninstall Bloatware from MIUI 11

2. Download derefter Xiaomi Debloater herfra. Det er et lille værktøj, der kan hjælpe dig med at afinstallere baggrundsapps med et par klik . Ingen grund til at bruge kommandolinjen.

3. Tilslut nu din smartphone, og Debloater registrerer automatisk din enhed . Derefter skal du bare vælge appnavnet og klikke på knappen “Afinstaller”, så er du færdig. I tilfælde af at du ikke er sikker på, om du skal afinstallere en app eller ej, gå over til XDA Forums og find listen over sikre til afinstallation af apps i MIUI.

Artiklen fortsætter under annoncen

Bemærk: Afinstaller ikke sikkerhedsappen, da den er en kerneapp til MIUI. Hvis du gør det, vil du starte din enhed.

Uninstall Bloatware from MIUI 11

4. Hvis du har nogen form for problem, kan du gennemgå vores detaljerede vejledning om , hvordan du fjerner bloatware fra enhver Android-enhed. Her har vi specifikt diskuteret trinnene for både Xiaomi debloater og den manuelle metode.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fjern annoncer og Bloatware fra Xiaomi Smartphones

Så det er sådan, du helt kan deaktivere annoncer og bloatware i MIUI 11 uden rod. Jeg har opdelt guiden i tre dele, så du kan gå igennem processen trin for trin. For almindelige brugere er sektion 1 og 2 tilstrækkelig til at deaktivere de fleste annoncer. Men hvis du vil have fuld kontrol over din smartphone og ønsker at fjerne baggrundssporere, skal du gå gennem ADB-guiden, der er nævnt i afsnit 3. Alligevel er det alt fra os. Hvis du har nogle spørgsmål, kan du kommentere nedenunder og give os besked. Vi vil helt sikkert prøve at hjælpe dig. Uninstall Bloatware from MIUI 11