Sådan bruges telefonen som webcam til streaming eller videokonference

3. august 2020 0 Af Mathias

Midt i den igangværende pandemi arbejder folk fra deres hjem og deltager i møder, foredrag, seminarer og hvad ikke. I alt dette er videokonferencesoftware som Zoom blevet et uundgåeligt medium for mange af os og webcam et uundværligt værktøj. Imidlertid er e-handelsvirksomheder ikke i stand til at levere webcams og andre elektroniske produkter, når låsningen er på plads i mange lande. For ikke at nævne, prisen på webcams er gået gennem taget på grund af mangel på forsyning. Hvad kan man gøre i et sådant scenario? Du kan godt bruge din telefon som et webcam til streaming eller videokonferencer. Processen er temmelig let og ligetil. Du skal bare installere en app og konfigurere et par ting. Det er alt. Så for at bruge din smartphone som et webcam, lad os gå videre og lære om trinene i detaljer.

Brug telefonen som webcam i 2020

I denne artikel har vi nævnt, hvordan du kan bruge dine Android- og iOS-enheder som et webcam. Vi har nævnt metoder til hvert OS separat, så du kan springe den, du vil lære, over. Med det sagt, lad os komme i gang, skal vi?

Brug Android-telefonen som et webcam til streaming eller videokonference

Der er mange Android-apps derude, der tilbyder webcam-funktionalitet på computeren. Dog fandt jeg DroidCam som den bedste, da det for det meste er gratis og fungerer pålideligt godt . Det sætter ikke noget vandmærke og giver dig mulighed for at bruge både det forreste og det bageste kamera på din smartphone under den gratis version. Hvis du imidlertid ønsker HD-kvalitet og bedre FPS-support, skal du vælge sin premium-version, DroidCam X ($ 4.99). Bortset fra det er appen tilgængelig på både Windows og Linux platforme, men ikke på macOS. I tilfælde af at du vil bruge din Android-smartphone som et webcam på en Mac skal du gå med EpocCam-appen (gratis). Efter at have sagt alt dette, lad os gå til trinnene.

Bemærk: I denne artikel bruger vi den trådløse metode, da den er temmelig sømløs og let at konfigurere, i modsætning til den kabelførte metode, der kræver ADB-opsætning. For at den trådløse metode skal fungere skal både din Android-smartphone og pc dog være tilsluttet det samme WiFi-netværk .

Artiklen fortsætter under annoncen

1. Først og fremmest skal du installere DroidCam (gratis) på din Android-smartphone. Herefter installeres desktopklienten på Windows eller Linux.

2. Åbn derefter DroidCam-appen på din Android-smartphone, så får du tilbud om WiFi IP-adresse . Noter det. Du kan også gå til appindstillingerne og vælge din foretrukne kameraindstilling.

Use Phone as Webcam for Streaming or Video Conferencing

3. Åbn nu desktop-klienten, og indtast IP-adressen i “Enheds-IP” -feltet . Derefter skal du aktivere både “Video” og “Audio”.

Use Phone as Webcam for Streaming or Video Conferencing

4. Til sidst skal du klikke på knappen “Start”, og så har du den. Din Android-smartphone fungerer som et webcam. Du kan minimere appen eller låse smartphonen , men videofeedet vil stadig passere igennem, så det er fantastisk.

Use Phone as Webcam for Streaming or Video Conferencing

Artiklen fortsætter under annoncen

5. Nu hvor vi har konfigureret vores Android-enhed som et webcam, så lad os bruge den på Zoom, Skype, Microsoft Teams eller andre videokonferencer apps. For at bruge smartphonefideo-feedet på Zoom skal du åbne Indstillinger og flytte til fanen “Video”. Her skal du ændre “Camera” fra rullemenuen til “ DroidCam Source 3/2 ”. Gå derefter til fanen “Audio” og skift mikrofonen til “DroidCam Virtual Audio”. Det er det.

zoom

6. Tilsvarende på Skype, klikker du på 3-punkts menuen og flytter til Indstillinger -> Audio og video. Her skal du ændre kameraet og mikrofonen til “DroidCam Source 3/2”. Du kan også følge lignende instruktioner på andre videokonference-apps. Se altid efter kameraet og mikrofonkilden under siden Indstillinger.

Use Phone as Webcam for Streaming or Video Conferencing

Artiklen fortsætter under annoncen

7. I tilfælde af at du bruger Zoom, Skype Meet Now eller en hvilken som helst anden videokonference-app i en webbrowser , skal du ændre webcamkilden fra adresselinjen. Klik på webcam-ikonet -> Administrer -> Kamera og skift rullemenuen til “DroidCam Source 3/2”. Bortset fra dette, på Zoom Web, kan du også ændre kamerakilden fra dens egen kontrol i bunden.

Use Phone as Webcam for Streaming or Video Conferencing

8. Det handlede om at bruge en Android-telefon som et webcam til webmøder. Men hvis du vil bruge videofeed fra din smartphone, mens du streamer spil , kan du nemt gøre det. Åbn bare OBS, XSplit eller dit foretrukne live streaming-program på din computer og klik på “+” -knappen. Vælg derefter “Video Capture Device”. Husk, her bruger jeg OBS.

Artiklen fortsætter under annoncen

phone

9. Vælg derefter “DroidCam Source 3/2” som enhed i rullemenuen. Klik nu på “Ok” og du streamer live på OBS fra din Android-smartphone.

Sådan bruges telefonen som webcam til streaming eller videokonference

Brug iPhone som webcam til streaming eller videokonference

Hvis du vil bruge din iPhone som et webcam til streaming eller videokonference, så er du kommet til det rigtige sted. I dette afsnit bruger vi EpocCam-appen fra App Store, der fungerer temmelig godt, og den er tilgængelig på både macOS og Windows. For det første er appen gratis, men jeg vil varmt anbefale dig at få den betalte version for at få adgang til nogle virkelig vigtige funktioner. Under den gratis version kan du ikke bruge din iPhone’s mikrofon og har ikke mulighed for at skifte kamera mellem for og bag. Når det er sagt, lad os gennemgå trinnene og lære at bruge iPhone som et webcam til webmøder.

Læs også  Sådan aktiveres støjreduktion i Microsoft Teams
Artiklen fortsætter under annoncen

Bemærk: For at denne metode skal fungere, skal både din iPhone og computer være tilsluttet det samme WiFi-netværk.

1. Download og installer EpocCam (gratis, Pro-version til $ 7.99) fra App Store. Herefter installeres driveren på macOS eller Windows. Husk, EpocCam har ikke en desktop-klient på macOS men kører og forbliver aktiv i baggrunden.

2. Åbn nu EpocCam-appen på din iPhone. Sørg for ikke at minimere eller afvise appen, ellers stopper videofeeden.

iphone

Artiklen fortsætter under annoncen

3. For at teste videofeeden på Windows skal du åbne EpocCam Viewer fra Start-menuen, og du kan kontrollere strømmen. Mens macOS ikke har en app, , kan du teste feedet gennem en webbrowser . Åbn dette websted, så kan du teste videofeed fra din iPhone. Sørg for at ændre “Camera” og “Microphone” til “EpocCam” fra adresselinjen.

Use iPhone as a Webcam for Streaming or Video Conferencing

4. Når testen er udført, skal du åbne en videokonference-app på din computer og navigere til siden Indstillinger. Her bruger jeg for eksempel Zoom. Gå nu til afsnittet “Video” og skift kameraudgang til “EpocCam” .

Artiklen fortsætter under annoncen

Use iPhone as a Webcam for Streaming or Video Conferencing

5. Direkte vises en meddelelse, der siger, at “ EpocCam tilsluttet via Wi-Fi .” Det er det. Nu kan du nemt bruge din iPhone som et webcam på Mac- eller Windows-computeren.

Use iPhone as a Webcam for Streaming or Video Conferencing

6. Hvis du vil bruge videofeed fra din iPhone til streamingformål , kan du også gøre det. Hold EpocCam-appen åben på din iPhone og start OBS eller anden streaming-software. Klik derefter på “+” -knappen og vælg “Video Capture Device”. Til sidst skal du vælge “EpocCam Camera” i rullemenuen “Enhed”, så er du klar.

Artiklen fortsætter under annoncen

iphone

Brug din Android-enhed eller iPhone som et webcam

Således kan du bruge din telefon som et webcam til videokonferencer og streamingformål. Jeg har tilbudt en trinvis vejledning til både Android- og iOS-enheder med support til Windows-, macOS- og Linux-platforme. Desuden kan du også lære, hvordan du bruger din telefon som et webcam, mens du streamer spil på Twitch eller YouTube. Alligevel er det alt sammen fra os. Hvis du står over for noget problem, mens du konfigurerer din telefon som et webcam, skal du kommentere nedenfor og fortæl os det. Vi vil bestemt prøve at hjælpe dig.