Sådan bruges billede i billedtilstand i iOS 14

24. juli 2020 0 Af Mathias

Efter flere års ventetid har Apple endelig lyttet til ønsket fra iOS-brugere, der havde bedt om en fuldt udbygget Picture-in-Picture-tilstand på iPhone. Selvom Apple havde introduceret PiP-tilstand på iPad tilbage i iOS 9 på WWDC 2015, var virksomheden bare ikke villig til at bringe den på iPhone – af grunde, der bedst kendte det. Nu hvor den i sidste ende har prydet iPhone, lad os dykke lige ind for at lære, hvordan du kan bruge billede i billedtilstand i iOS 14!

Sådan bruges Picture-in-Picture Mode i iOS 14

Jeg ved, at mange af jer måske er ganske bekendt med PiP-tilstand, da det har eksisteret i flere år. Som det normalt er, kunne der være mere end en håndfuld iOS-brugere, der måske ikke er stødt på denne multitasking-funktion. Så det ville være passende at få det grundlæggende ud af vejen først op.

  • Hvad er tilstanden Picture-in-Picture
  • iPhone-apps, der understøtter PiP-tilstand i iOS 14
  • Sådan aktiveres PiP-tilstand i iOS 14 på iPhone
  • Ofte stillede spørgsmål

Hvad er tilstanden Picture-in-Picture i iOS 14?

Afspilning af billede-i-billede er en multitasking-funktion designet for at lade dig se din yndlingsvideo, mens du stadig udfører andre opgaver som at surfe på internettet, beskeder eller notere. Forestil dig en situation, hvor du ser en spændende flick, pludselig en vigtig besked rammer din indbakke.

Nu ønsker du at svare på meddelelsen, men vil ikke stoppe din binge-observation. Vil du ikke foretrække at udføre begge opgaver samtidig? Det ville du sandsynligvis. Det er her PiP-tilstand aka flydende video har en rolle at spille.

Artiklen fortsætter under annoncen

PiP giver dig mulighed for at afspille en video i et bevægeligt, ændret størrelsesvindue, som du kan flyde over apps på skærmen. Således kan du komfortabelt dræbe to fugle med en sten!

iPhone-apps, der understøtter PiP-tilstand i iOS 14

Lige nu er der kun en få apps, der understøtter Picture-in-Picture-tilstand i iOS 14. De er – Safari, Apple TV, Podcasts, FaceTime, Music App, Home, Amazon Prime Video og Netflix.

Jeg gætte, mange af jer ville spekulere på, om iOS 14 PiP-tilstand fungerer med YouTube eller ej. Nå, video-delingsappen understøtter ikke den nyeste iteration af iOS, men der er en fangst. Fra nu af fungerer Googles videodelingsplatform kun gennem Safari. Det er værd at bemærke, at kun YouTube Premium-abonnenter kan streame lyden fra en YouTube-video i baggrunden på iOS.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ikke desto mindre er der ikke behov for at miste søvn, da Google snart kan tilføje understøttelsen til iOS 14 i betragtning af hvor populær videodelingsplatformen er blandt iPhone-brugere. Så hold fingrene krydset.

Sådan aktiveres PiP-tilstand i iOS 14 på iPhone

At tilbyde en problemfri oplevelse, er PiP-tilstand aktiveret som standard. Så næste gang du vil surfe på nettet, mens du stadig indhenter din yndlingsflick, kan du komme i gang med denne multitasking-funktion med det samme. Open a supported app

1. For at komme i gang skal du starte en understøttet app .

Artiklen fortsætter under annoncen

Open a supported app

2. Spil nu din yndlingsvideo. I denne vejledning bruger jeg Safari , da det understøtter PiP på iOS . Efter afspilning af videoen skal du trykke på knappen på fuld skærm .

Tap on the Full screen button

Artiklen fortsætter under annoncen

3. De fleste understøttede video-apps har en PiP-knap , så du kan trykke på den for at aktivere PiP-tilstand på din iOS 14-enhed. Desuden minimeres videoen automatisk, når du navigerer til startskærmen på din iPhone.

(På ansigts-id-understøttet iPhone skal du stryge op fra hjemmelinjen for at gå hen over til startskærmen. Tryk på startknappen på iPhone på Touch ID.)

Tap on the PiP button

4. Nu kan du trække PiP-videoen i de ønskede hjørner og fortsætte med opgaven.

Artiklen fortsætter under annoncen

Click on the PiP mode video

Afhængigt af dine behov kan du tilpasse PiP-videoen og endda skjule den, hver gang du finder det afbryde din opgave.

Ændre størrelse på din PiP-video

Når du først er I PiP-tilstand kan du ikke bare trække det i de ønskede hjørner, men også ændre størrelsen på det. For at gøre det, brug to fingre (klem ind / klem ud) til udvide og skrumpe dens størrelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Frem / baglæns og pause videoen

Mens du afspiller videoen i PiP-tilstand på din iOS 14-enhed, kan du justere hastigheden og endda pause videoen. For at finjustere hastigheden skal du trykke på knappen 15 sekunder frem / tilbage for at gå frem og tilbage. Tryk på afspilningsknappen for at sætte videoen på pause. For at starte videoen skal du trykke på afspilningsknappen igen.

Click on the PiP button

Skift tilbage til fuld skærm

Hvis du nogensinde vil skifte tilbage til fuld skærm, skal du trykke på knappen PiP-tilstand i øverste højre hjørne af den flydende video.

Click on the PiP button

Artiklen fortsætter under annoncen

Skjul PiP-videoen

Mens du ser videoen i PiP-tilstand, kan du let skjule, hvis du nogensinde finder videoen afbryder din aktivitet det. Stryg blot den flydende video til venstre eller højre kant af skærmen. Selv når videoen er skjult, kan du fortsætte med at lytte til lyden.

Hide PiP video

Skjul PiP-videoen

Når som helst du ønsker at skjule PiP-videoen, kan du gøre det med lethed. Bare tryk på det lille håndtag for at poppe det ud.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tap on the PiP handle

Luk PiP-videoen

Hvis du ikke længere vil se videoen, skal du trykke på “X” -knappen øverst til venstre af det flydende vindue.

Click on the remove button

Ofte stillede spørgsmål

Sådan bruges YouTube-billede-i-billede-tilstand på iOS?

Som nævnt ovenfor understøtter YouTube-appen ikke PiP-tilstand på iOS. Du kan dog spille det gennem Safari. Åbn blot Safari -> youtube.com -> afspil en video -> tryk på knappen på fuld skærm -> naviger til startskærmen på din iOS-enhed.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvordan aktiverer jeg PiP på WhatsApp?

Hvis du taler om at bruge PiP inde i WhatsApp, fungerer det allerede. Men hvis du vil bruge Right PiP WhatsApp på startskærmen, understøtter det i øjeblikket ikke det. Men i betragtning af populariteten af ​​denne seje afspilningstilstand forventer vi, at messaging-appen kommer om bord, når den officielle version af iOS 14 er rullet ud.

Få mest muligt ud af PiP-tilstand i iOS 14

Så det er sådan, du kan få mest muligt ud af Picture-in-Picture-tilstand på din iOS-enhed for at forbedre multitasking-oplevelsen. Lige nu er der kun en håndfuld apps, der understøtter PiP-afspilning. Jeg forventer dog, at de fleste video-apps får understøttelse i efteråret. Pakket med en række seje funktioner som Back Tap og App Library, har iOS 14 vundet en masse ros fra fans. Hvad tager du ved denne seneste iteration af iOS? Du er velkommen til at dele dine værdifulde tanker med os.

Læs også  Sådan aktiveres / deaktiveres FaceTime øjenskontaktkorrektion i iOS 14