Sådan aktiveres skærmoptagelse på en Chromebook

8. december 2020 Slået fra Af Mathias

I årevis har brugere bedt om et oprindeligt værktøj til at optage skærm på Chromebooks. Der er en håndfuld Chrome-udvidelser, der gør jobbet ret godt, men bede om top dollars for at få adgang til selv grundlæggende funktioner. Så det er opmuntrende at se Google bringe en indbygget skærmoptager på Chromebook. Funktionen har gjort det til beta-kanalen, kun kort efter offentlig frigivelse, og vil snart blive rullet ud til alle stabile brugere. Så hvis du vil aktivere skærmoptagelse på en Chromebook og kontrollere, hvordan det nye værktøj fungerer, skal du følge vores vejledning nedenfor.

Aktivér skærmoptagelse på en Chromebook

Den oprindelige skærmoptagelsesfunktion er i øjeblikket tilgængelig på beta-kanalen i Chrome OS (88.0.4324.22). Hvis du er på den stabile build, kan du skifte til betakanalen ved at gå til Indstillinger -> Om Chrome OS -> Yderligere detaljer -> Skift kanal -> Beta.

Åbn nu “Om Chrome OS” -siden igen, og se efter opdateringer. Bare rolig, denne proces sletter ikke nogen af dine filer eller programmer. Med det ude af vejen, lad os nu gennemgå trinnene.

Artiklen fortsætter under annoncen

1. Åbn krom: // flag i Chrome-browseren og søg efter “ skærmoptagelsestest “. Du kan også åbne chrome: // flags / # screen-capture direkte for at få adgang til skærmoptagerens flag. Vælg nu “Aktiveret” i rullemenuen.

Enable Screen Recording on a Chromebook

2. Klik derefter på “ Genstart ” i nederste højre hjørne.

Enable Dark Mode on a Chromebook

Artiklen fortsætter under annoncen

3. Klik til sidst på menuen Hurtige indstillinger , og her finder du en ny “Screen capture” -flise. Du har aktiveret skærmoptagelse med succes på din Chromebook.

 <img src=

4. For at bruge det skal du klikke på “Screen capture” -flisen og åbne en menu i bundlinjen. Klik på videoikonet for at skifte til skærmoptagelse. På højre side skal du vælge, hvordan du vil optage: fuldskærm, delvis eller et aktivt vindue.

Læs også  Sådan kontrolleres hjertefrekvensinddrivelse på Apple Watch og iPhone
Artiklen fortsætter under annoncen

Enable Screen Recording on a Chromebook

5. Til sidst skal du trykke på knappen “ Record ” og din Chromebook begynder at optage skærmen. I min brug fandt jeg ikke nogen stammen, mens jeg optog skærmen i nogen af tilstande. Og kvaliteten var også ret god.

Enable Screen Recording on a Chromebook

6. For at stoppe optagelsen skal du klikke på stopikonet på proceslinjen . Skærmoptagelsen gemmes i WEBM-format og er godt optimeret. Den eneste manglende funktion, jeg fandt, var manglen på mikrofonsupport under optagelse af skærmen. Det kunne være en god tilføjelse for folk, der ønsker at oprette små tutorials med voiceover i baggrunden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sådan aktiveres skærmoptagelse på en Chromebook

7. Sammen med skærmoptagelse bringer det nye værktøj også en ny og intuitiv måde at tage skærmbilleder på en Chromebook. Du kan trykke på “ Ctrl + Skift + Oversigt-knap (over 6)” for at åbne den nye skærmoptagelsestilstand. Hvad jeg kan lide ved dette nye værktøj er, at det husker placeringen af det sidste skærmbillede i delvis tilstand, hvilket gør arbejdsgangen meget hurtigere.

Sådan aktiveres skærmoptagelse på en Chromebook

Optageskærm på Chromebook med den nye optagelsestilstand

Så det er sådan, du kan aktivere skærmoptagelse på en Chromebook og brug den til din fordel. Sikker på, der er nogle manglende funktioner som skærmbemærkninger og mikrofonsupport, men det er stadig bedre end ingenting. Alligevel er det alt fra os. Hvis du leder efter tredjepartsapps til at optage skærm på en Chromebook, skal du gå gennem vores liste. Og hvis du står over for et problem, så kommenter nedenunder og lad os vide.

Artiklen fortsætter under annoncen
/ brugerdefineret css / .tdi_2_eff. td-a-rec {text-align: center; } .tdi_2_eff .td-element-stil {z-indeks: -1; } .tdi_2_eff.td-a-rec-img {text-align: left; } .tdi_2_eff.td-a-rec-img img {margin: 0 auto 0 0; } @media (max-bredde: 767px) {.tdi_2_eff.td-a-rec-img {text-align: center; }}