Sådan aktiveres Dashboard-funktioner i macOS Catalina

24. oktober 2020 Slået fra Af Mathias

Efter at have holdt den i live i lang tid dræbte Apple endelig Dashboard-funktionen i macOS Catalina. I årenes løb var Dashboard blevet et skelet af dets oprindelige selv, men nogle Mac-brugere brugte stadig denne funktion dagligt. Og mens vi ikke kan aktivere Dashboard i macOS Catalina, er der flere tredjepartsapps, som du kan bruge til at få de samme funktioner. I denne artikel vil vi vise de bedste macOS Dashboard-alternativer, som du kan bruge til at udfylde det tomrum, som Apple har skabt ved at dræbe det.

Aktivér Dashboard-funktioner i macOS Catalina

Jeg brugte dage på at finde ud af en måde at aktivere Dashboard-funktioner i macOS på Catalina. Men desværre kan det ikke gøres. Der er ingen skjult funktion eller indstilling eller hack, der giver dig mulighed for at gøre det. Heldigvis er der tredjepartsapps, som du kan bruge til at aktivere de fleste Dashboard-funktioner i Catalina. Du kan klikke på nedenstående indholdsfortegnelse for at kontrollere listen over apps, der er nævnt i denne liste. Med det sagt, lad os komme til vores liste, skal vi?

Indholdsfortegnelse +

Artiklen fortsætter under annoncen

1. Widgets

Den nærmeste erstatning til macOS Dashboard, som jeg kunne finde, er Widgets-appen. Der er flere ting, som jeg kan lide ved denne app. Først og fremmest er det faktum, at det har den største samling af widgets af alle de apps, jeg testede. Med denne app får du widgets til en lydafspiller, kalender, lommeregner, ur, kontakter, tæller, 1. widgets ordbog og vejr blandt flere andre.

Så det erstatter næsten alle de widgets, du mister med aksen på Mac Dashboard. En af mine foretrukne Dashboard-widgets var enheds-konverter-widgeten og heldigvis bringer Widgets-appen også den widget.

Artiklen fortsætter under annoncen

En anden ting, der imponerede mig, var inkluderingen af flere temaer. Så ikke kun kan du se widgets i traditionelle sorte og hvide temaer, men også i andre farver.

Widgets-appen giver dig et moderniseret Dashboard, og det er sandsynligvis den største ros, jeg kan give til denne app. Den eneste ulempe, jeg kunne finde, var, at appen styrtede ned et par gange på mig. Det er også kun tilgængeligt i den amerikanske Mac App Store. Hvis du mangler Dashboard på macOS Catalina, skal du prøve det.

1. widgets Download fra App Store: $ 4,99

2. Brug Today View

Artiklen fortsætter under annoncen

Mens Apple dræbte Dashboard med macOS Catalina, introducerede det også en slags erstatning for det ved at starte området Today View (adgang ved at stryge fra venstre mod højre fra højre kant af Mac-pegefeltet). Today View er det samme som dets iOS-modstykke, hvilket betyder, at du kan placere widgets der. Fordelene ved Today View-området er, at bortset fra at vise dig aktie-widgets, giver det dig også en mulighed for at fremvis tredjeparts widgets.

Og denne funktion kommer til at have meget mere betydning med kommende macOS Big Sure og ARM Mac’er, da de vil være i stand til at køre iPhone- og iPad-apps indbygget. Og siden introduktionen af tredjeparts tilpassede widgets på iOS 14 får du alle disse widgets på din Mac. Men det er i fremtiden, og vi er ikke der endnu.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nå, taler om det aktuelle scenario, du få lager widgets til kalender, påmindelser, verdensur, lommeregner, nu spiller, vejr og aktier. Bortset fra lager widgets er der tredjeparts apps som Things 3 og OmniFocus, der bringer deres widgets.

Du kan også søge efter widgets i Mac App Store, hvis du leder efter specifikke. For eksempel er her en enhedskonverter-widget og verdensur-widget, som jeg downloader. Så hvis du ikke ønsker at eksperimentere med tredjepartsapps, vil du måske undersøge det. Det bliver kun mere magtfuldt i fremtiden.

3. Infinity Dashboard

Infinity Dashboard i et fremragende macOS Udskiftning af dashboard til folk, der ønsker adgang til synlige oplysninger . Det giver dig mulighed for at spore alt hvad du vil i et rent og koncist informationsdashboard. Det har over 35 indbyggede moduler til sporing og overvågning af ting lige fra det aktuelle vejr, rejsetider, webstedsstatistik, aktiekurser og fødselsdage til valutakurser, sociale tickers (Twitter-tilhængere, YouTube-abonnenter osv.), Produktpriser på Amazon, og mere.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ikke kun det, men Infinity Dashboard understøtter også brugergenererede moduler, så du kan overvåge ting som kryptokurrency-prisfastsættelse, procentandel levet og arbejdsdagsprocent , blandt andet. Du kan også oprette dine moduler ved hjælp af Javascript. Dataene opdateres automatisk med en defineret frekvens, hvilket gør det til et live dashboard. Endelig er der en indbygget Mac-app sammen med muligheden for at dele en webapp-version af dit dashboard.

1. widgets Download: Gratis prøveperiode, $ 9,99

4. iWall-Dynamic Desktop Engine

iWall ligner mindre Mac-instrumentbrættet og mere som Rainmeter-skind til Windows. For det ukendte giver Rainmeter dig mulighed for at oprette en dynamisk skrivebordsbaggrund ved hjælp af forskellige temaer, baggrunde og widgets

Artiklen fortsætter under annoncen

. Du kan oprette nogle seje ting ved hjælp af Rainmeter på Windows (du kan klikke på den linkede artikel ovenfor for at tjekke dem ud). Selvom iWall ikke er så stærk, er det godt nok til at fungere som en erstatning for Dashboard.

4. iWall

Husk, det bringer ikke alle de widgets, vi mistede, men noget er bedre end ingenting. Med iWall kan du indstille dynamiske baggrunde, der ændrer farverne baseret på tid, viser en visuel gengivelse af lydafspilning, indstillet en video som baggrund, fremvisningstid og kalender og meget mere. Hovedforskellen mellem iWall og macOS Desktop er, at førstnævnte er mere fokuseret på æstetik, mens sidstnævnte var mere funktionel. Tjek det ud og se selv, om du kan lide det eller ej.

Artiklen fortsætter under annoncen

1. widgets Download fra Mac App Store: $ 2,99

5. Dashful

Dashful er en smuk udskiftning af instrumentbrættet, hvis du kan leve med et web-dashboard. Appen tilbyder ikke nogen native Mac-app, så du bliver nødt til at få adgang til den ved hjælp af en browser. Denne fejl er til side, det er en meget kraftig udskiftning af instrumentbrættet. Der er dog en advarsel. Widgets her er ikke beregnet til at være interaktive som macOS Dashboard. De ligner mere informationswidgets.

5. Dashful

Artiklen fortsætter under annoncen

Så du kan Brug det til hurtigt at få oplysninger. Du kan tilføje widgets til vejr, sociale medier

(se en live optælling af Twitter-tilhængere eller Twitch- og YouTube-abonnenter), årets fremgang, nedtællingstimer, billede og mere. Du kan også tilføje brugerdefinerede widgets ved hjælp af 5. Dashful

Artiklen fortsætter under annoncen
Læs også  Skjul din "online" status på Reddit - sådan gør du