Sådan får du adgang til præferencepaneler direkte fra macOS Dock

24. oktober 2020 Slået fra Af Mathias

MacOS-systempræferencen er hvor alle OS-niveauindstillinger lever. Fra skiftende tapet til opsætning af forældrekontrol til styring af din input- og output-lydenhed er alle indstillinger placeret her. Mens de fleste indstillinger er indstillet, er der flere præferencer som vi muligvis har brug for at få adgang til regelmæssigt. I sådanne tilfælde vil åbning af den rigtige præferencerude med ét klik helt sikkert forbedre din arbejdsgang. I denne artikel vil vi vise dig, hvordan du får adgang til vigtige systemindstillingsvinduer direkte fra macOS Dock.

Føj vigtige systempræferencer til Mac Dock

Hver indstillingsside inde i systempræferencen på macOS kaldes en præferencerude. Disse præferenceruter kontrolleres af filer, der er gemt inde i mappen Bibliotek. Vi bruger disse filer til at starte præferencepanelet. Her er trinene:

1. Aktiver Finder, og åbn derefter menuen “Gå til mappe” (CMD + Shift + G).

Open the Go Menu

2. Indsæt følgende kode i tekstfeltet og klik på “Gå”.

Artiklen fortsætter under annoncen
 / System / Bibliotek / præferencepaneler 
Paste the file path

3. Dette åbner Finder-vinduet med indstillingsruden i biblioteket. Du vil se listen over alle præferencer her.

System Preference Panes Folder in

4. Træk og slip den præference, du hurtigt vil have adgang til mellem Dock-skillelinjen og papirkurven . Lad os for eksempel antage, at jeg regelmæssigt skifter skrivebordsbaggrund. Jeg trækker “DesktopScreenEffectsPref.PrefPane”.

Adding Improtant Preference Pane to Dock

5. Når du trækker en præference, vil den nøjagtigt lide dens ikon i panelet Systemindstillinger. Nu vil et enkelt klik på Dock-ikonet starte den tilsvarende systemindstilling.

Preference Pane Added to Dock

6. Hvis du er forvirret over, hvilke indstillingsfiler der åbner hvilken indstilling for systemindstillinger (selvom navnet gør dem mere end selvforklarende), skal du dobbeltklikke på filen for at åbne den og bekræfte, at det er den rigtige præferencefil.

Læs også  Sådan konfigureres din iPhone som sikkerhedsnøgle til Googles 2FA
Artiklen fortsætter under annoncen

Få adgang til vigtige præferencer direkte fra macOS Dock

Preference Pane Added to Dock

Det kræver kun et par trin at konfigurere. Hvis du regelmæssigt får adgang til en indstilling i systemindstillingerne, hjælper denne enkle genvej dig med at spare meget tid.