Sådan aktiveres COVID-19-kontaktsporing på iPhone

4. september 2020 0 Af Mathias

I kølvandet på frygt for COVID-19-udbruddet har Apple og Google slået sig sammen for at hjælpe folk med at bekæmpe pandemien. De to førende teknologigiganter introducerede først grundlæggende “Exposure Notifications” (tilbage i april i år), som krævede, at brugerne installerede en app fra den lokale sundhedsmyndighed. Nu har de lanceret et langt mere effektivt kontaktsporingssystem kaldet “Exposure Notifications Express”, der leverer eksponeringsalarmer, selv uden en app. Hvis du vil hjælpe de offentlige sundhedsmyndigheder med at bekæmpe pandemien og endda beskytte dig selv, skal du ikke undlade at aktivere COVID-19-kontaktsporing på din iPhone.

Aktivér COVID-19-kontaktsporing på iPhone i iOS 13.7 eller nyere

 • Hvordan fungerer COVID-19-kontaktsporing på iPhone?
 • Tilbyder eksponeringsmeddelelser essentiel fortrolighed?
 • Er eksponeringsmeddelelser tilgængelige overalt?
 • Tænd / sluk for eksponeringsmeddelelser på iPhone

Hvordan fungerer COVID-19-kontaktsporing på iPhone?

iPhone bruger Bluetooth til at gemme en log hele dagen. Når eksponeringsmeddelelserne er aktiveret, ser enheden efter andre iOS- og Android-smartphones, hvor eksponeringsmeddelelser er slået til. Ifølge Apple holder enheden en rullende 14-dages logbog over deres delte identifikatorer.

How Exposure Notification Work

Hvis nogen er berørt af romanen Coronavirus, kan de rapportere det anonymt og også underrette dem, der har været i nærheden af dem. Din iPhone vil holde en fane i din log for eksponering for alle, der er COVID-19 positive. Hvis en eksponering overstiger folkesundhedsmyndighedens retningslinjer, vil du desuden blive advaret.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tilbyder eksponeringsmeddelelser ekspres essentiel fortrolighed til dine personlige oplysninger?

eksponeringsmeddelelser ekspres sikrer privatlivets fred for dine personlige oplysninger forbliver sikker. Det bruger tilfældige, roterende Bluetooth-identifikatorer for at finde ud af, om du muligvis er blevet udsat for nogen, der har rapporteret en positiv COVID-19 diagnose.

Exposure Notifications Express Privacy

For de ukendte består Bluetooth-identifikatorerne af en række tilfældige tal, der skifter hvert 10.-20. Minut. De er produceret kryptografisk fra en tilfældigt genereret nøgle , der skifter næsten hver 24. time for at beskytte dit privatliv. Desuden inkluderer de ikke følsomme oplysninger som placering og identitet.

Læs også  Sådan tilpasser du deleark i iOS 13 og iPadOS 13

Er eksponeringsmeddelelser tilgængelige overalt?

Desværre er eksponeringsmeddelelser endnu ikke tilgængelige overalt i verden. Selvom kontaktsporingsfunktionen ikke længere kræver, at du installerer en lokal sundhedsafdelingsapp, er støtte fra den lokale sundhedsmyndighed er stadig et must .

Artiklen fortsætter under annoncen

Men mist ikke håbet, da introduktionen af iOS 13.7 har gjort det meget lettere for folkesundhedsmyndighederne at vedtage API’en. Apple har udtalt, at 20 lande, herunder Canada, Italien, Brasilien og Schweiz, allerede har lanceret apps baseret på deres API, og 25 amerikanske stater undersøger intenst brugen af kontaktsporingssystemet.

I betragtning af den hurtige udrulning forventer vi flere andre lande til at lancere kontaktsporingsapps baseret på Apple og Googles API. Så du behøver muligvis ikke vente for længe på, at den ankommer til din region.

Tænd / sluk for eksponeringsmeddelelser på iPhone

1. Start Indstillinger-appen på din iPhone, der kører iOS 13.7 eller en nyere version.

Artiklen fortsætter under annoncen

Open Settings app on your iPhone or iPad

2. Tryk nu på Eksponeringsmeddelelser .

Open Settings app on your iPhone or iPad

3. Tryk derefter på “Slå eksponeringsmeddelelser til” til.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tap on Exposure Notifications

4. Tryk derefter på Fortsæt .

Turn on Exposure Notifications in iOS 14

Artiklen fortsætter under annoncen

5. Vælg derefter dit land og region og bekræft.

Tap on Continue

Det er stort set det! Hvis kontaktsporingssystemet er tilgængeligt i din region, vil det bekræfte, at funktionen nu er aktiv. Bare hvis funktionen endnu ikke er rullet ud i din region / dit land, vil den fortælle dig, at den endnu ikke er frigivet / understøttet der.

Select your country and region

Artiklen fortsætter under annoncen

Bemærk:

 • Bare i tilfælde af eksponeringen Meddelelsesfunktionen finder en app til sporing af kontaktpersoner i din region, den foreslår, at du downloader den. Du skal blot åbne det i appbutikken og downloade det. Derefter skal du starte appen og aktivere kontaktsporing.
 • Når først du har aktiveret kontaktsporing i appen, kan du holde en fane med eksponeringskontrol og endda slette eksponeringsloggen, når og når du vil.

Læs også  Sådan tvinger du apps til at køre med Rosetta på din M1 Mac
 • Tjek tilgængelighedsalarmerne, der sender dig meddelelser, hvis eksponeringsmeddelelser er tilgængelige i din region.
 • Availability alerts

  Aktiver eksponeringsmeddelelser Express på din iPhone

  Artiklen fortsætter under annoncen

  Så det er sådan du kan aktivere kontaktsporing på din iPhone i iOS 13.7 eller nyere. På et tidspunkt, hvor hele verden kæmper for at tage kontrol over den dødbringende pandemi, synes en funktion som eksponeringsmeddelelser at være en velsignelse. Hvis det udføres effektivt, kan det spille en god rolle i at forhindre spredning af COVID-19.

  Den nyeste version af iOS har introduceret nogle bemærkelsesværdige sundhedsfunktioner som muligheden for automatisk at reducere høj lyd fra hovedtelefoner og sporing af søvn. For ikke at undervurdere håndvaskdetekteringsfunktionen på watchOS 7, som også ser godt ud. Hvad siger du forresten med disse nye tilføjelser? Del dine tanker i kommentarerne nedenfor.

  Artiklen fortsætter under annoncen