Sådan abonnerer du på private RSS-feeds på Google Podcasts

4. december 2020 Slået fra Af Mathias

Det er ikke noget mysterium, at kundernes indholdsforbrugsvaner eksponentielt er vokset på grund af coronaviruspandemien. Mens videostreamingsplatforme som Netflix og Amazon Prime Video får en tilstrømning af nye abonnenter, får podcastingbranchen også en god del af kagen. Som reaktion på denne vækst har Googles podcast-app ‘Google Podcasts’ udvidet sit funktionssæt og tilgængelighed i løbet af de sidste par måneder.

Google Podcasts seneste tilføjelse i denne indsats er evnen til at lade brugerne abonnere på podcasts via RSS-feeds . Interessant nok fungerer funktionen på tværs af Google Podcasts på Android, iOS og internettet. I dag vil vi se på, hvordan du kan abonnere på RSS-feeds på Google Podcasts.

Abonner på private RSS-feeds på Google Podcasts

I denne artikel har vi vist trinene for at abonnere på private RSS-feeds på Google Podcasts begge til internettet og mobilapps. Du er velkommen til at bruge indholdsfortegnelsen nedenfor for at flytte til det ønskede afsnit.

Artiklen fortsætter under annoncen
Indholdsfortegnelse +

Abonner på private RSS-feeds på Google Podcasts Web

1. Besøg Google Podcasts officielle hjemmeside, og log ind med din Google-konto. Hvis du allerede har logget ind på din Google-konto i browseren, bliver du automatisk logget ind på Google Podcasts med din Google-konto.

2. Klik på hamburger-menuen (vandret knap med tre linjer) i øverste venstre hjørne af siden for at udvide menupunkterne for Google Podcasts.

Artiklen fortsætter under annoncen

3. I menuen bemærker du i alt tre muligheder – Udforsk shows, Abonnementer og Tilføj med RSS-feed. Klik på ‘Tilføj ved RSS-feed’ , og vent på, at Google Podcasts fører dig til abonnementssiden for RSS-feed.

Læs også  Sådan slettes din WhatsApp-konto på Android, iOS og KaiOS

google podcasts menu

4. Når RSS-feed-abonnementsiden vises, indsætter den fulde URL for podcasten , og skal du klikke på knappen Abonner . Dette kan enten være offentlige podcasts eller premium-shows fra platforme, herunder Slate, Patreon, Glow, Red Circle, Stratechery, Memberful og Supercast. I dette tilfælde abonnerer jeg på RSS-feedet fra CNNs Coronavirus: Fact vs Fiction podcast hostet af organisationens chefmedicinske korrespondent Dr. Sanjay Gupta.

Artiklen fortsætter under annoncen

google podcasts rss subscription page

5. Og det er det. Kort efter at du har klikket på knappen Abonner, vil du bemærke, at du blev abonneret på podcasten. Tjenesten omdirigerer dig automatisk til showets side. Du kan gentage disse trin for at abonnere på mere fantastiske podcast-shows.

Abonner på private RSS-feeds på Google Podcasts på Android og iPhone

Hvis du foretrækker at bruge Google Podcasts på Android og iPhone, kan du følge nedenstående trin for at abonnere på RSS-feeds. Trinene er de samme for begge versioner af appen, så vi viser hovedsageligt skærmbilleder fra Android-appen. Jeg har også tilføjet et skærmbillede til iOS-appen for at gøre tingene klare.

1. Åbn Google Podcasts-appen, og skift til fanen Aktivitet i den nederste navigationslinje. På siden Aktivitet vil du bemærke fanen ‘Abonnementer’. Tryk på fanen Abonnementsoverskrift, eller stryg til venstre for at få adgang til sektionen.

Artiklen fortsætter under annoncen

2. Mens du er på fanen Abonnementer, skal du trykke på ikonet for ellipsen (lodrette tre prikker) og vælge ‘Tilføj med RSS-feed’. Hvis du ikke ser denne mulighed under fanen Abonnementer, skal du sørge for at have opdateret til den nyeste version af appen fra Google Play Butik.

Læs også  Sådan sender du krypteret tekst og filer med Bitwarden

open subscriptions tab

Trinene er på iPhone samme, kun placeringen af “Tilføj RSS-feed” er anderledes, som vist på billedet nedenfor.

Artiklen fortsætter under annoncen

add by rss feed

3. I pop op-feltet, der vises nu, indsæt podcastens URL og klik på knappen Abonner . Du abonnerer nu automatisk og føres til podcastshows dedikerede side eller liste.

subscribe rss url

Artiklen fortsætter under annoncen

Brug Google Podcasts-app til at lytte til podcasts med private RSS-feeds

Så sådan abonnerer du på RSS-feeds på Google Podcasts. Hvis du er en iPhone-bruger, kan du følge proceduren, der er beskrevet for Android-versionen, da begge apps deler det samme sæt funktioner. Denne pæne tilføjelse skal hjælpe begge skabere med at dele deres podcasts og lyttere for let at få adgang til dem. Mens du er ved det, skal du ikke glemme at droppe dine podcast-anbefalinger i kommentarerne. subscribe rss url