Sådan installeres Windows Essentials og deres alternativer på Windows 10

5. december 2020 Slået fra Af Mathias

Windows Essentials, som vi alle ved, var en række spændende Microsoft-apps samlet. Det havde næsten alt, hvad en bruger havde brug for for at komme i gang med Windows OS. Imidlertid ophørte Microsoft med Windows Essentials i 2012 og afkoblede dragt til selvstændige apps. Mens brugere stadig kan bruge Windows Essentials på ældre operativsystemer, er der et par funktioner, der er ødelagte og slet ikke fungerer. Så hvis du ønsker at få Windows Essentials til at fungere på den nyeste Windows 10, er du kommet til det rigtige sted. I denne artikel har jeg forsøgt at dekonstruere Windows Essentials og har delt trinene for at få det til at fungere på Windows 10. Jeg har også givet et par alternativer til de populære Windows Essentials-apps.

Installer Windows Essentials på Windows 10 PC

Inden vi kommer til vores tutorial, lad os først lære lidt om Windows essentials og diskutere nogle af grundene til, hvorfor Microsoft afskaffede den elskede applikationsdragt.

Hvad skete der med Windows Essentials?

Windows Essentials blev udgivet i 2006 med lanceringen af Windows XP. Windows Essentials blev ganske populært, fordi det havde de mest sjove og spændende apps, som Microsoft udviklede på det tidspunkt . For eksempel var der Live Messenger til instant messaging; Fotogalleri til visning og deling af fotos; Mail til kommunikation via e-mail; den enormt populære Movie Maker til at skabe nogle fantastiske film; Live Writer til blogging og OneDrive til upload af filer til skyen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Microsoft udfasede imidlertid Windows Essentials i 2012, og det er ikke længere under udvikling. Årsagen bag ophør af Windows Essentials er, at Microsoft lægger alt sit fokus på Windows 10 . På nuværende tidspunkt er Windows 10 forudinstalleret med moderne apps, der har samme funktionalitet som de tidligere. Selvom det er forståeligt, at Microsoft bevæger sig fremad med moderne apps, vil brugerne stadig bruge den enkle pakke med Windows Essentials. Så hvis du vil installere Windows Essentials på din Windows 10-pc, skal du følge trinene i nedenstående afsnit.

Trin til installation af Windows Essentials i 2020

I dette afsnit lærer vi, hvordan du installerer Windows Essentials på Windows 10. Mens Windows Essentials officielt er udfaset, archive.org har arkiveret den sidste stabile build af Windows Essentials 2012. Vi bruger den samme build til at installere den på vores Windows 10-pc. Så her er, hvordan det går.

1. Download Windows Essentials 2012 herfra. Klik på “wlsetup-all.exe” -filen for at downloade installationsfilen.

Install Windows Essentials on Windows 10

Artiklen fortsætter under annoncen

2. Kør nu installationsfilen. Det er en offlineinstallatør, så du behøver ikke en internetforbindelse. Dog hvis .NET-rammen ikke opdateres til den nyeste version på din pc, så downloader og installerer den først rammen fra internettet .

3. Derefter får du to muligheder. Enten for at i installere alle de apps, der er inkluderet i Windows Essentials, eller vælge de programmer , du vil installere. Klik på dit foretrukne valg, og fortsæt.

Install Windows Essentials on Windows 10 2

Artiklen fortsætter under annoncen

4. Hvis du vil vælge applikationerne, finder du dette skærmbillede. Vælg dit valg af applikationer, og klik på knappen “Installer”.

Install Windows Essentials on Windows 10 3

5. Windows Essentials 2012 starter installationen af de valgte programmer. Så hold tålmodighed, da det vil tage noget tid. Når installationen er afsluttet, bliver du bedt om denne dialog.

Install Windows Essentials on Windows 10 4

Artiklen fortsætter under annoncen

6. Nu kan du fortsætte og bruge Windows Essentials-applikationer, som du vil. Her kører Windows Movie Maker på Windows 10.

Install Windows Essentials on Windows 10 5

Bemærk: Integration med forskellige sider som Facebook, Vimeo osv. er brudt på grund af API-ændringer. Så du vil ikke være i stand til at interagere med andre tjenester lige fra applikationen.

Windows Essentials Alternative

I dette afsnit får vi kendskab til alle Windows Essentials-alternativer. Mens Windows Essentials var fantastisk, er der et par funktioner, der er brudt på grund af API-ændringer . Også brugergrænsefladen ser dateret ud og passer ikke godt sammen med Windows 10-designsproget. Under alle omstændigheder, hvis du er flyttet til Windows 10 og ønsker at finde en ny pakke med apps, der kan erstatte Windows Essentials, skal du læse videre og finde ud af alternativerne.

Læs også  Sådan laver du din egen emoji: 5 Emoji Maker-apps til brug
Artiklen fortsætter under annoncen

1. Windows Movie Maker Alternative – Microsoft Story Remix

Jeg vil først tale om Windows Movie Maker, fordi det var den mest populære applikation blandt alle Windows Essentials-apps. For tiden var Windows Movie Maker virkelig fantastisk og funktionsrig. Jeg elskede at skabe korte film med billeder, videoer og lyd synkroniseret i baggrunden. Men med Windows 10 har Microsoft erstattet Windows Movie Maker med en ny funktion kaldet Microsoft Story Remix . Funktionen er en del af Photos-appen på Windows 10, og du kan bruge den til at oprette fantastiske videoer. Svarende til WMM, kan du importere billeder, videoer, lyd og meget mere . Du har også et nyt sæt 3D-effekter, videofiltre og overgangseffekter, der er virkelig seje og bringer et behageligt blik på videoerne. Mens WMM var god for sin tid, er Microsoft Story Remix en moderne app med nye funktioner og forbedringer. Du skal se det.

Windows Movie Maker

Fotos-appen leveres forudinstalleret på Windows 10, så kig efter fotos og åbn den. Klik nu på “Ny video” i øverste bjælke for at komme i gang med Microsoft Story Remix. Hvis du ikke kan finde Photos-appen, er det direkte link.

Installer fotos (gratis)

Artiklen fortsætter under annoncen

2. Windows Live Mail-alternativ – Mail

Windows Live Mail var en ret god e-mail-klient, men der var nogle problemer med automatisk sletning af e-mails. Ikke desto mindre er Windows Live Mail blevet erstattet med en moderne udseende Mail-app på Windows 10 . Det har næsten alle funktioner i Windows Live Mail, og jeg vil sige, at det giver masser af forbedringer. På plussiden understøtter den underretninger, flere e-mail-protokoller , har en dejlig brugergrænseflade og bringer en stabil oplevelse. Også, Kalender og opgaver er nu integreret i Mail-appen , så du altid vil være opdateret med din tidsplan. Hvis du ønsker at erstatte Windows Live Mail, er den nye Mail-app værd at se på.

Windows Movie Maker

Mail-appen er forudinstalleret på Windows 10. Bare søg efter Mail-appen, så får du det. Hvis du ikke kan finde den, er det direkte link til Mail-appen.

Installer mail (gratis)

Artiklen fortsætter under annoncen

3. Windows Photo Gallery Alternative – Fotos

Windows Photo Gallery var helt sikkert et hotshot blandt Windows Essentials-apps. Du kan organisere alle dine fotos på pc’en og redigere dem uden at forlade vinduet. Der var også en mulighed for fotodeling via OneDrive og Facebook. Ikke desto mindre Windows 10 har en uafhængig Photos-app , som kan gøre alt, hvad Windows Photo Gallery kunne gøre. Du kan organisere alle dine fotos og videoer, oprette album og redigere dem i en enkelt applikation. Den store del er, at Fotos-appen kan registrere identiske menneskelige ansigter og organisere dem i separate mapper. Den kan også organisere fotos og videoer baseret på lignende placeringer. Som du kan se, er den nye Photos-app på Windows 10 ganske kapabel og kan være et godt alternativ til Windows Photo Gallery.

Windows Photo Gallery

Fotos-appen er forudinstalleret på Windows 10, så søg efter den, og du vil få det. Hvis du ikke kan finde den, er det direkte link til Photos-appen.

Artiklen fortsætter under annoncen
Læs også  Sådan læses slettede Reddit-indlæg og kommentarer

Installer fotos (gratis)

4. OneDrive

OneDrive-applikationen, der følger med Windows Essentials 2012, er forældet, og du skal bruge den nyeste version af OneDrive på Windows 10. OneDrive har gennemgået mange iterationer af aktiv udvikling og understøtter nu problemfri synkronisering uden latensproblemer. Du kan uploade fotos, filer, mapper og enorme datamængder med det samme. Den store del er, at ændringer i lokale filer afspejles i realtid i skyen . Så for at opsummere, hvis du bruger den gamle OneDrive, der fulgte med Windows Essentials, skal du installere den nyeste version.

Windows Photo Gallery

OneDrive leveres forudinstalleret på Windows 10. Anyway, her er det direkte link til den nyeste OneDrive-build.

Artiklen fortsætter under annoncen

Installer OneDrive (gratis)

5. Familiesikkerhedsalternativ – Familiegruppe

Familiesikkerhed var en del af Windows Essentials i Windows 7. Det havde nogle få muligheder som webfiltrering og adgang til aktivitetshistorien for familiemedlemmer, der er tilmeldt Familiesikkerhed. Men efter 2012 afkoblede Microsoft Family Safety fra OS til en samlet portal på nettet kaldet Family Group . Hvis du er forælder, kan du få adgang til dine børns aktivitetshistorik fra Family Group-dashboardet. Du kan også indstille skærmtidsgrænser, filtrere indhold, dele dit Office 365-abonnement, få adgang til dine børns placering og meget mere. Vi kan se, at den nye familiegruppe er et meget robust ledelsescenter til kontrol og adgang til forskellige aspekter af dine familiemedlemmer. Jeg vil anbefale dig at gå med Family Group i stedet for den begrænsede Family Safety-app.

OneDrive

Artiklen fortsætter under annoncen

Du kan få adgang til Family Group-dashboardet på nettet herfra.

6. Windows Live Writer Alternative – Open Live Writer

Windows Live Writer var en af de populære Windows Essentials-apps til bloggere og udgivere. Det understøttede mange blogplatforme, herunder WordPress, Blogger, Squarespace osv. For forfattere var det virkelig en fantastisk applikation med forskellige funktioner og integration med mange blogplatforme. Imidlertid valgte Microsoft at stoppe Windows Live Writer, og i øjeblikket er der intet officielt alternativ på Windows 10. Men der er ikke noget at bekymre sig om, da .NET-stiftelsen har forked Windows Live Writer og oprettet Open Live. Forfatter. Den nye Open Live Writer ser ud og fungerer meget lig den gamle forgænger. Integrationen med forskellige blogplatforme er rettet, og nu kan du bruge Open Live Writer uden problemer. Applikationen er tilgængelig i Microsoft Store, så du nemt kan få fat i den.

Family Safety

Installer Open Live Writer (gratis)

Artiklen fortsætter under annoncen

Installer Windows Essentials 2012 og bliv produktiv

Så det slutter vores artikel om Windows Essentials, og hvordan du kan få det til at fungere på Windows 10. Jeg vil dog anbefale dig at gå til alternativerne som Jeg har nævnt i artiklen. Alternativerne er ret gode og polerede med velkendte funktioner og god ydeevne. Men hvis du er en person, der er fortrolig med den gamle grænseflade og funktioner, kan du meget godt installere alle Windows Essentials-apps på din pc. Glem ikke at tjekke vores liste over de bedste Windows 10-apps. Du vil opdage nogle nye apps der. Så for at afslutte, hvis du kunne lide artiklen og vil dele dine tanker om Windows Essentials, skal du kommentere nedenunder og lade os vide.