Sådan åbnes HEIC-, HEIF- og HEVC-filer på Windows 10 gratis

13. november 2020 Slået fra Af Mathias

Lige siden Apple omfavnede HEIF som deres nye filformat til billeder og videoer, begyndte flere teknologivirksomheder, herunder Microsoft og Google, at arbejde på det for at opretholde kompatibilitet på deres platform. Det hævdes, at et HEIF-billede kan gemme de samme oplysninger som et JPEG-billede i halvdelen af hukommelsespladsen. iPhones udnytter allerede det nye filformat, men hvis du bruger en Windows-pc til at importere HEIF-fotos, kan du ikke få adgang til disse filer på en ligetil måde. Så i denne artikel har jeg delt nogle nemme måder at åbne HEIC-, HEIF- og HEVC-filer på Windows 10 og uden meget besvær. Når det er sagt, lad os gå videre og lære om trinnene i detaljer.

Aktiver understøttelse af HEIC-, HEIF- og HEVC-filer på Windows 10

Inden vi begynder, lad mig afklare nogle centrale punkter. HEIC og HEIF er billedfilformater og er næsten ens . Teknisk set er der nogle forskelle, men for almindelige forbrugere er det næsten det samme, så rolig, hvis du støder på en lidt anden filtypenavn. På den anden side er HEVC en videokomprimeringsstandard og ikke et filformat. Så for det meste finder du billeder med HEIC- eller HEIF-filtypenavn og videoer med MKV-format, men komprimeret med HEVC-standard. Som en sidebemærkning er alle disse filformater udviklet af MPEG Group og ikke Apple, ligesom den populære misforståelse er.

Kommer nu tilbage til Windows 10. Hvis du åbner et HEIF-billede på Windows 10, vil det bede dig om at installere en ekstra codec og føre dig til Microsoft Store. Det vil bede dig om at betale $ 0,99 for installation af den ekstra codec, og jeg ved ikke hvorfor.

Læs også  Sådan aktiveres støjreduktion med Single AirPod på iPhone og Apple Watch
Artiklen fortsætter under annoncen

Enable Support for HEIC, HEIF and HEVC Files on Windows 10

Ikke desto mindre tilbyder Microsoft også en anden udvidelse, der gør det samme, og det er overraskende gratis . Så i denne artikel vil jeg vise dig, hvordan du installerer den bestemte codec, så du kan afspille HEIC-, HEIF- eller HEVC-filer uden at betale en krone. Når det er sagt, lad os komme i gang.

  • Trin til aktivering af HEIC-, HEIF- og HEVC-support på Windows 10

  • Enable Support for HEIC, HEIF and HEVC Files on Windows 10

    1. Først og fremmest skal du åbne dette link og installere “HEVC Video Extensions from Device Manufacturer” fra Microsoft Store. Du kan også manuelt søge efter det i Microsoft Store, men sørg for at medtage “Enhedsproducent” i din søgeforespørgsel.

    Artiklen fortsætter under annoncen

2. Derefter skal du åbne dette link og sørge for at “HEIF Image Extensions” er installeret. Efter opdateringen i april 2018 startede Microsoft installationen af denne udvidelse som standard. Men hvis du stadig er på ældre builds, skal dette link hjælpe.

Enable Support

Artiklen fortsætter under annoncen

3. Gå nu tilbage til din mediemappe, så kan du afspille HEIC-, HEIF- og HEVC-filer uden problemer. filerne begynder også at vise miniaturer korrekt.

Dette slideshow kræver JavaScript.

4. I tilfælde af at du stadig står over for ethvert problem , skal du åbne Windows-indstillinger og derefter åbne menuen “Apps”. Rul nu ned og se efter “HEVC Video Extension ..” og “HEIF Image Extension”. Klik på begge apps og åbn “Avancerede indstillinger”.

Artiklen fortsætter under annoncen

5. Rul nu ned, og klik på knappen “Nulstil” . Det er det. Nu skal HEIF-mediefiler vises korrekt.

Enable Support for HEIC, HEIF and HEVC Files on Windows 10 4

Åbn HEIF-, HEIC- og HEVC-filer på Windows 10 gratis

Så det var vores guide til, hvordan du aktiverer understøttelse af HEIF og relaterede filformater på Windows 10. Mens Microsoft startede med at aktivere supporten som standard i april sidste år, har de muligvis stødt på licensproblemer med MPEG gruppe. Derfor er den anmodede pris for den ekstra codec. Heldigvis er der en løsning, og du kan få den gratis. Alligevel er det alt fra os. Hvis du fandt artiklen nyttig, kan du kommentere nedenunder og lade os vide.

Artiklen fortsætter under annoncen