Pas på: Nogle Windows 11-installationsprogrammer inficerer din pc med malware

26. juli 2021 Slået fra Af Mathias

Microsoft overraskede fans for et par uger siden med den Windows-version, som vi troede, at vi aldrig ville få. Efter flere år med Windows 10 er vi endelig gået et ciffer op til Windows 11. Det nye styresystem er ikke bare en kosmetisk opgradering, der bringer over en ny maling. Microsoft har udviklet flere nye funktioner til den seneste udgave, der gør det til en bemærkelsesværdig opgradering.

Windows 11 er tilgængelig med det samme i beta-form. Du kan downloade og installere den på en understøttet maskine efter at have tilmeldt dig Insider-programmet, som Microsoft kører. Det er dog ikke tilrådeligt at få Windows 11 på anden vis, da uofficielle Windows 11-installatører, der kan downloades på internettet, kan indeholde farlig malware.

En af de vigtigste funktioner i Windows 11 vedrører sikkerhed. Microsoft ønsker, at det nye styresystem skal være mere sikkert end nogensinde før. Derfor har Windows 11 strengere hardwarekrav. Men hackere vil ikke holde op med at angribe Windows-brugere, bare fordi Microsoft ønsker at øge sikkerheden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det viser sig, at ondsindede Windows 11-installatører allerede er tilgængelige i naturen. Hvis du downloader og kører en af dem, kan du ende med at installere potentielt farlig malware på din bærbare eller stationære computer. Advarslen kommer direkte fra Kaspersky. Virksomheden har identificeret mindst ét Windows 11-installationssæt, der leverer en overraskende nyttelast.

Læs også  Vil Apple nogensinde lave en billig Apple TV-streaming-enhed?

Ondsindede Windows 11-downloads

Kaspersky beskriver en eksekverbar fil med navnet 86307_windows 11 build 21996.1 x64 + activator.exe. Downloadet ligner en ægte fil fra Microsoft. Den vejer 1,75 GB, og størrelsen får den til at ligne den ægte vare. Men når downloadet er færdigt, vil du opdage, at Windows 11-installationsprogrammet ikke indeholder spor af Windows 11.

Kaspersky forklarer, at “hovedparten af denne plads består af én DLL-fil, der indeholder en masse ubrugelig information” Når du åbner den eksekverbare fil, starter installationsprogrammet. Men i stedet for Windows 11 downloader og kører du en “mere interessant eksekverbar fil.”

Den pågældende eksekverbare fil er også et installationsprogram, der kommer med sin egen licensaftale. Den er mærket som en “download manager for 86307_windows 11 build 21996.1 x64 + activator” Aftalen bemærker også, at appen vil installere sponsoreret software på din maskine. Hvis du accepterer aftalen, fører det til installation af ondsindede produkter, ikke ægte apps.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kaspersky siger, at dets antivirusprogrammer har “besejret flere hundrede infektionsforsøg, der har brugt lignende Windows 11-relaterede ordninger” Den tilknyttede malware leverer normalt andre installationsprogrammer, der kan udløse installation af farligere programmer. Disse omfatter “fuldgyldige trojanere, password stealers, exploits og andre grimme ting.”

Hvor du kan få fat i det ægte installationsprogram

Der er kun ét sted, hvor du bør lede efter Windows 11 beta installationsprogrammet: Microsoft. Og du skal gøre det hele fra din Windows 10-enhed. Du skal blot gå til Indstillinger, Opdatering og sikkerhed og derefter til Windows Insider Program. Det er der, du skal aktivere Dev Channel for opdateringen.

Læs også  Utrolige nye AirPods-funktioner kan være lækket i rapport

Hvis Microsoft fortæller dig, at din enhed ikke understøtter Windows 11, skal du ikke søge en uofficiel installation. Bare sørg for, at din BIOS er korrekt indstillet, og prøv igen. Ellers kan du overveje en hardwareopgradering for at kunne køre Windows 11 til efteråret, når den endelige version kommer.

Artiklen fortsætter under annoncen