Facebook Messenger tilføjer end-to-end-kryptering til stemme- og videoopkald

15. august 2021 Slået fra Af Mathias

Facebook Messenger er en af de mest populære messaging-apps på markedet. I fredags gjorde Facebook Messenger endnu mere sikker med indførelsen af end-to-end-kryptering til stemme- og videoopkald. Som det fremgår af et blogindlæg, har Facebook siden 2016 tilbudt end-to-end-kryptering til tekstchats. Nu kan du nu sikre dine lyd- og videoopkald ved hjælp af den samme teknologi. Men ligesom med kryptering til tekstsamtaler er denne funktion helt valgfri.

Kryptering kommer til Facebook Messenger-videoopkald

Hvis du beslutter dig for at slå E2EE til, vil indholdet af dine opkald på Facebook Messenger være “beskyttet fra det øjeblik, det forlader din enhed til det øjeblik, det når frem til modtagerens enhed” Ingen andre kan se eller høre noget af det, du sender eller modtager – ikke engang Facebook selv.

Artiklen fortsætter under annoncen

E2EE til stemme- og videoopkald er højdepunktet i blogindlægget, men det er ikke den eneste annoncering. Facebook opdaterer også funktionen for udløbsbeskeder til end-to-end-krypterede chats. Lige siden Facebook introducerede funktionen, har der været en timer, så brugerne selv kan bestemme, hvornår deres beskeder udløber. Facebook har nu opdateret timeren med flere muligheder, fra 5 sekunder til 24 timer.

Der er også et par nye funktioner, der skal rulles ud på Messengers i de kommende uger.

Flere krypteringsfunktioner på vej til Facebook-apps

Snart vil Facebook begynde at teste end-to-end-kryptering for gruppechats samt gruppeopkald med tale og video. Dette vil også omfatte en test af leveringskontroller, der skal fungere med end-to-end-krypterede chats. Dette vil gøre det muligt at forhindre uønskede interaktioner ved at bestemme, hvem der er på din liste over chats, hvem der bliver sendt til anmodningsmappen, og hvem der er blokeret fra at sende dig beskeder.

Læs også  Hastighedstest viser, hvor hurtigt iPhone 12 er sammenlignet med Galaxy Note 20 Ultra og Pixel 5

Endelig vil Facebook teste end-to-end-krypterede beskeder og opkald til Instagram DMs. Denne begrænsede test vil gøre det muligt for voksne i visse lande at tilvælge E2EE-beskeder og -opkald. Ligesom i Facebook Messenger skal du have en eksisterende besked med en person eller følge hinanden for at indlede en E2EE-chat. Og selv med E2EE aktiveret vil du stadig kunne blokere personer, som du ikke ønsker at tale med, og rapportere brugere, hvis de bryder reglerne eller gør dig utilpas.

Artiklen fortsætter under annoncen

Du kan besøge denne side for at få mere at vide om Facebooks planer om end-to-end-kryptering i hele appen.