Har du en iPhone 13? Så skal du ændre disse (4) iOS 15-indstillinger med det samme

13. oktober 2021 Slået fra Af Mathias

Apple har i årenes løb gjort opgraderingsprocessen til en ny iPhone utrolig problemfri. Men hvis du er en helt ny iPhone 13-ejer, er der måske alligevel nogle få iOS 15-indstillinger, som du vil justere for at forbedre den samlede brugeroplevelse. Og hvis du konfigurerer din helt nye iPhone 13 fra bunden, dvs. hvis du ikke har brugt en sikkerhedskopi fra din tidligere enhed, er der helt sikkert nogle få indstillinger, du skal være opmærksom på.

iPhone 13-indstillinger i massevis

iOS 15 Autolås

En iPhone 13-indstilling, du måske vil justere, vedrører, hvor længe skærmen forbliver tændt, før enheden låses. Mens du måske er vant til at indstille den automatiske låsetid til noget som 30 sekunder for at spare på batteriet, er det måske ikke nødvendigt med iPhone 13. For det første kan det hurtigt blive irriterende at skulle låse telefonen op og ned hele tiden, hvis du hele tiden skal låse den op. For det andet, og vigtigere, er batteritiden på iPhone 13 helt utrolig lang. Med andre ord er det ikke besværet værd at bekymre sig om batteritiden med Apples nye iPhone. IPhone 13 Pro Max har f.eks. 2,5 timers længere batterilevetid end sin forgænger.

Hvis du vil justere indstillingen for automatisk lås på iPhone 13, kan du gå til Indstillinger > Skærm og lysstyrke og derefter vælge den specifikke tid for automatisk låsning efter eget valg.

Få det gamle Safari tilbage

Den seneste udgave af Safari på Mac er en hån. Det er virkelig ikke overraskende, at Chrome fortsat kontrollerer broderparten af browsermarkedet på desktopcomputere. På mobilen har Safari på iPhone dog altid været fantastisk. Det vil sige, selvfølgelig, indtil Apple udgav iOS 15 og fuldstændig ændrede Safari-grænsefladen. Den mest iøjnefaldende ændring, i hvert fald i de tidlige betaversioner, var, at URL-linjen var nederst uden mulighed for at ændre den.

Læs også  Vil Apple nogensinde lave en billig Apple TV-streaming-enhed?
Artiklen fortsætter under annoncen

Heldigvis giver den leverede version af iOS 15 brugerne mulighed for at ændre dette. Hvis du vil bruge Safari som i iOS 14, skal du blot gå til Indstillinger > Safari og vælge indstillingen “Enkeltfane”.

Opsæt en anden profil med Face ID

Dette forslag er nyttigt, men ikke nødvendigvis unikt for iPhone 13. Selv om Face ID’s pålidelighed er blevet bedre, er der tidspunkter, hvor softwaren ikke genkender dit ansigt i starten. For at minimere sandsynligheden for, at dette sker, kan du oprette et andet ansigt med Face ID. Dette er især nyttigt, hvis du ønsker en problemfri oplåsning, mens du har briller på, eller en vinterhat eller noget andet på, der ved et uheld kan give et falsk negativt resultat.

For at gøre det skal du blot gå til Indstillinger > Face ID & adgangskode og derefter vælge Opsæt et alternativt udseende.

Lær, hvordan du tager et skærmbillede ved at trykke på bagsiden af din iPhone

Denne særlige iPhone-indstilling er ikke ny i iOS 15, men den er stadig lidt under radaren. I det væsentlige giver denne funktion Tilbage på tryk dig mulighed for at trykke to gange på bagsiden af din iPhone for at tage et skærmbillede.

For at komme i gang skal du gå til Indstillinger > Tilgængelighed > Fysisk og motorisk, og derefter vælge indstillingen “Berøring”. Rul derfra ned, indtil du ser indstillingen “Back Tap”. Vælg den, og du får nu vist en mulighed for at vælge Dobbelt tryk eller Tredobbelt tryk.

Derefter kan du vælge, hvilken handling du vil have et dobbelt eller tredobbelt tryk til at udløse. Nogle af mulighederne er at tage et foto, aktivere Siri, se Notifikationscenter og slå enheden fra. Det er værd at bemærke, at Back Tap-funktionen stadig skulle fungere med et etui, så længe det ikke er usædvanligt tykt.

Endelig og i en relateret forbindelse kan du se en liste over de mest spændende nye iOS 15-funktioner herovre.