Opgrader Windows 10 til Windows 11 gratis nu – sådan gør du

27. september 2021 Slået fra Af Patrick Nielsen

Microsoft bekræftede endelig eksistensen af Windows 11 under en begivenhed i juni. Dette skete efter måneders lækager og spekulationer fra alle hjørner af internettet. Et par måneder senere meddelte Microsoft, at Windows 11 officielt ville blive rullet ud til offentligheden den 5. oktober. Men du behøver ikke vente så længe for at få den endelige version af opdateringen. Faktisk kan du opgradere fra Windows 10 til Windows 11 gratis i dag, og vi fortæller dig, hvordan du gør det.

Det første, du skal gøre, er at sikre dig, at din computer er kompatibel med Windows 11-opgraderingen. Dette har været en af de største kontroverser omkring udgivelsen af opdateringen. Microsoft bringer ikke nær så mange enheder over i den næste generation, som brugerne havde forventet. Du kan downloade PC Health App’en direkte fra Microsoft ved at klikke på dette link.

Når du er sikker på, at din computer er kompatibel med Windows 11, er det næste skridt at tilmelde dig Windows Insider-programmet. Opgraderingen er kun tilgængelig for Insiders lige nu, men programmet er helt gratis. Følg blot trinene på Microsofts websted for at tilmelde dig.

Når du har tilmeldt dig Windows Insider Program, skulle du være klar til at opgradere. På din Windows 10-pc skal du gå til Indstillinger > Opdatering og sikkerhed > Windows Insider Program. Klik på knappen “Kom i gang”, og tilknyt din Microsoft-konto. Du bør derefter blive bedt om at vælge dine Insider-indstillinger, hvorefter du bør vælge Release Preview-ringen. Bekræft dine indstillinger, godkend vilkårene, og nulstil derefter computeren. Når du går tilbage til indstillingerne for Opdatering og sikkerhed, bør du se et stort banner om opgradering til Windows 11. Klik på knappen “Download og installer”.

Læs også  Sådan installeres og afspilles Minecraft på Chromebook
Artiklen fortsætter under annoncen

Når opgraderingen er gennemført, kan du forblive på den endelige, stabile build af Windows 11 ved at gå tilbage til Indstillinger > Windows Update og klikke på “Stop getting preview builds” Dette vil forhindre Microsoft i at sende tidlige versioner af fremtidige opdateringer til din Windows 11-computer.

Nogle af de mest markante funktioner i Windows 11 omfatter en centreret proceslinje og en nydesignet startmenu, en opdateret filhåndtering, en Widgets-skuffe og helt nye Snap Groups og Snap Layouts til forbedret multitasking. Der er også en nydesignet Indstillinger-app, nye temaer, nye lyde og afrundede hjørner overalt, hvor du kigger. Hvis du ikke er helt klar til at opgradere endnu, vil den endelige offentlige build være tilgængelig for alle den 5. oktober. På det tidspunkt kan alle med en kompatibel pc opgradere