Hvad er Microsoft Safety Scanner, og hvordan du bruger det

9. juni 2021 Slået fra Af Patrick Nielsen

For at beskytte Windows-computere mod skadelige trusler og skjult malware tilbyder Microsoft mange måder at rydde op i et inficeret system på. Du har den indbyggede Microsoft Defender (også kaldet Windows Security), der scanner pc’en og holder computeren fri for uønsket software. Men hvis Microsoft Defender ikke kan gribe ind over for virus, har du også Microsoft Safety Scanner til din rådighed. Nu er der en lille chance for, at du aldrig har hørt om Safety Scanner før, og det er vi her for at rette op på. Så i denne artikel vil vi lære, hvad Microsoft Safety Scanner er, og hvordan du bruger den til at slippe af med computervirus og spyware. På den baggrund, lad os springe til forklaringen.

Alt du behøver at vide om Microsoft Safety Scanner (2021)

Her har vi forklaret Microsoft Safety Scanner og dens anvendelsesmuligheder. Du kan også finde vejledningen om, hvordan du bruger dette praktiske værktøj. Udvid tabellen nedenfor og flyt til et afsnit efter din bekvemmelighed.

Hvad er Microsoft Safety Scanner?

Ligesom Microsoft Defender er Microsoft Safety Scanner et værktøj til fjernelse af skadelig software (MSRT) til Windows-computere. Det deler endda samme motor og virusdefinition som Microsoft Defender. Så hvad er forskellen mellem Microsoft Safety Scanner og Windows Defender?

Først og fremmest tilbyder Microsoft Safety Scanner ikke beskyttelse i realtid og kan ikke erstatte dit traditionelle antivirusprogram. For det andet er det et bærbart program, hvilket betyder, at det er et selvstændigt program og behøver ikke installation som andre softwareprogrammer. Du skal blot downloade det og køre programmet. Du behøver ikke at vente på nogen app-installationer, motoropdateringer og nye virusdefinitioner for at komme i gang med fjernelse af malware på din Windows 10-pc. Så ja, Microsoft Safety Scanner er et komplet program i sig selv.

Læs også  7 bedste tip til at fremskynde skrivning i iOS 13 og iPadOS 13
Artiklen fortsætter under annoncen

Programmer som Microsoft Safety Scanner er praktiske, når en pc er kompromitteret, herunder større systemkomponenter, og du ikke har lov til at installere software for at kontrollere sikkerhedsstatus. I dette scenario kan du ikke længere stole på systemet og har brug for et eksternt program til at gennemgå pc’ens sikkerhed. Microsoft Safety Scanner scanner hele systemet og leder efter malware, spyware, virus og alle former for junk-software. Den tilbyder dig også at fjerne dem med et enkelt klik.

Husk på, at i modsætning til Microsoft Defender har Microsoft Safety Scanner kun en gyldighed på 10 dage. Når gyldigheden på 10 dage udløber, skal du downloade den nyeste version fra Microsofts websted. Det skyldes, at det nye værktøj indeholder opdateringer af motor og virusdefinitioner for at fange nyfundne malware.

Sådan bruger du Microsoft Safety Scanner?

1. Først og fremmest skal du gå til denne side og downloade Microsoft Safety Scanner gratis. De fleste moderne computere er bygget på 64-bit arkitektur, så gå videre og download 64-bit programmet. Hvis du imidlertid er forvirret, skal du åbne Windows-indstillingerne og navigere til System -> Om. Her kan du bekræfte Systemtype.

2. Dernæst dobbeltklikker du på det downloadede program og kører det. Klik på “Next” (Næste), og du er færdig. Der er ikke behov for installation.

Artiklen fortsætter under annoncen

3. Vælg derefter, hvilken slags scanning du vil udføre på din Windows-computer. Du har tre muligheder at vælge imellem, herunder hurtig scanning, fuld scanning og tilpasset scanning. Her er, hvad hver af disse muligheder betyder:

  • Hurtig scanning: Værktøjet scanner den del af din computer, der sandsynligvis indeholder virus, spyware og anden uønsket software. Det fjerner ikke automatisk virussen og beder dig i stedet om at køre en fuld scanning.
  • Fuld scanning:
  • Fuld scanning: En komplet systemscanning for at opdage og fjerne uønsket software.
  • Tilpasset scanning: Denne indstilling udfører en hurtig scanning og kontrollerer også for virus og malware i en mappeplacering, der er angivet af brugeren.
Læs også  Sådan oprettes en lokal konto på Windows 10 under installationen

4. Microsoft Safety Scanner viser dig antallet af scannede og inficerede filer, hvis der er nogen, under scanningen. Du kan derefter fjerne de inficerede filer og gøre din pc fri for uønsket software.

5. Hvis værktøjet ikke finder nogen inficerede filer, vises meddelelsen: ‘Scanningen blev afsluttet med succes, og der blev ikke fundet nogen virus, spyware og anden potentielt uønsket software.

Sikre din Windows 10-computer med MSRT

Så det er alt om Microsoft Safety Scanner, som du bør vide. Som vi kan se, er programmet ganske nyttigt i forskellige scenarier, hvor du ikke engang har lov til at åbne dit installerede antivirusprogram. Men du kan stadig køre Safety Scanner fra et tommelfinger drev og scanne hele din Windows 10 PC uden selv at installere dette værktøj. Så gå i gang og prøv dette smarte Windows 10-trick på et ramt system. Du bør også tjekke, hvordan du opretter et systemgendannelsespunkt på Windows 10, hvis du nogensinde har brug for at geninstallere OS’et. Anyway, det er alt fra os. Hvis du har spørgsmål, så lad os vide det i kommentarfeltet nedenfor.

Artiklen fortsætter under annoncen