Guide: Google Assistant på Android og Chromebooks – hvordan slår du det fra?

9. april 2021 0 Af Patrick Nielsen

Google Assistant blev lanceret i 2016 og er langsomt blevet en af de mest populære personlige stemmeassistenter på smartphones i hele verden. Den er tilgængelig på Android og iOS, men du kan også bruge den på Mac, Windows og Linux.

Mange privatlivsbevidste brugere bryder sig dog ikke om tanken om en mikrofon, der altid er tændt, og som kan lytte med i deres samtaler. Så i dag vil vi vise dig, hvordan du deaktiverer eller slukker Google Assistant på Android-smartphones og Chromebooks.

Deaktiver Google Assistant på Android og Chrome OS

Her vil vi vise dig, hvordan du deaktiverer, deaktiverer eller slukker Google Assistant på din Android-enhed og Chromebook. Mens processen er relativt ligetil for smartphones, er det lidt mere kompliceret på Chromebooks. Du kan heller ikke helt deaktivere assistenten på dine Chrome OS-enheder. Ikke desto mindre kan du stadig slå “OK Google”-udløsningsordet fra på Chrome OS. Så lad os uden yderligere forsinkelse se, hvordan du kan slå Google Assistant fra på Android-telefoner og Chromebooks.

Android-enheder

Det er nemt at deaktivere Google Assistant på Android, men processen ændres løbende med få måneders mellemrum. Så tjek den nyeste metode (fra marts 2021) til at slå Google Assistant fra på Android-enheder:

Artiklen fortsætter under annoncen
  • For at slå Google Assistant fra på Android skal du åbne Google-appen på din telefon og trykke på “Mere” knappen nederst til højre for at slå Google Assistant fra. Fra den næste side skal du hoppe ind i ‘Indstillinger’ menuen.
  • Tryk derefter på Google Assistant. Rul derefter lidt nedad, og vælg Generelt.
Google Assistant on Android
  • På næste side kan du deaktivere assistenten. For at gøre det skal du slå Google Assistant fra og bekræfte dit valg ved at trykke på “Slå fra”, når du bliver bedt om det.
Disable Google Assistant on Android

Chromebooks

Som tidligere nævnt kan du ikke helt slå Google Assistant fra på Chromebooks og kan kun slå detektering af udløsende ord fra. Her er hvordan du kan gøre det:

  • På din Chromebook skal du klikke på tiden i nederste højre hjørne og klikke på ikonet Indstillinger.
  • Til venstre skal du gå til Søg og Assistant. Tryk derefter på Google Assistant.
turn off google assistant on chromebook
  • Til sidst skal du slå Google Assistant fra for at deaktivere den på din Chromebook.
Chromebooks settings

Slå nemt Google Assistant fra på Android-enheder og Chromebooks

Google Assistant kan være til stor hjælp ved mange lejligheder, men der er tidspunkter, hvor du måske ønsker at slå den fra for at begrænse Googles dataindsamling.

Læs også  GUIDE: Stream på Twitch fra din PS5

Start nu og deaktiver assistenten på alle dine enheder for at genvinde kontrollen over dit privatliv. I mellemtiden kan du også tjekke nogle af de andre måder, du kan forbedre dit privatliv online, herunder hvordan du åbner dine Chrome- og Firefox-browsere i privat tilstand som standard, hvordan du deaktiverer cookies i din Android-browser, og hvordan du deaktiverer sporing af placering på din Windows 10-pc. Du finder de forskellige guides lige her på gear-online.dk. Vi håber vejledningen hjalp dig.