AirDrop fungerer ikke mellem iOS 13 og macOS Catalina? Her er løsningen

20. september 2020 0 Af Mathias

AirDrop og fildeling mellem iDevices går hånd i hånd. Vælg bare dine filer, vælg den målrettede enhed i nærheden, og lad derefter Apples elskede fildelingsprotokol gøre resten. Det er dødt simpelt, ikke? Men så igen, fildelingssystemet er ikke fejlfrit og har stået over for sin egen andel af problemer i flere år. Som du måske allerede har gættet, har fortidens spøgelse allerede rejst til den nyeste iteration af macOS og iOS også. Så hvis AirDrop ikke fungerer på dine iOS 13- og macOS Catalina-enheder, og du løber tør for ideer til at løse problemet, kan denne fejlfindingsvejledning redde dig.

Løs AirDrop-problem, der ikke fungerer på iOS 13 og macOS Catalina

Da der kan være forskellige årsager til, at AirDrop muligvis ikke fungerer korrekt på din iPhone / iPad og Mac, kan du skal muligvis prøve flere løsninger. Derfor ville det være den rigtige vej at tage et kig på løsningen foran.

Så hvad er løsningen?

Første ting først skal vi genstarte alt, hvad der er forbundet med AirDrop for at slippe af med tilfældige fejl, der har tendens til at krybe ind i systemet en gang lige om lidt. Desuden slukker vi også alle skurke, der altid er i modstrid med fildelingssystemet. Og hvis de grundlæggende tricks ikke giver det ønskede resultat, vil vi endda omfavne radikale men pålidelige fejlfindingsprogrammer som Terminal-kommandoer. Nu hvor du ved hvad der kommer, lad os straks gå i gang!

Artiklen fortsætter under annoncen

Løsning af problemer med AirDrop fungerer ikke på iPhone og iPad

Sluk / tænd for WiFi / Bluetooth og Force Restart Device

Det første trick, som jeg ofte prøver, når jeg finder AirDrop ikke fungerer på min enhed, er at give den en ny start. Og med en ny start mener jeg at slå Wi-Fi og Bluetooth fra / til. Også en hård nulstilling til enheden. Gæt hvad? Jeg holder fast ved dette ældgamle hack også denne gang.

  • Gå ind i Indstillinger-appen på din enhed -> WiFi / Bluetooth , og sluk den derefter.

Disable WiFi and Bluetooth

  • Nu på iPhone og iPad med Face ID, tryk og slip lydstyrkeknappen, tryk og slip lydstyrkeknappen. Tryk derefter på sideknappen og hold den nede.
  • På iPhone / iPad med Touch ID, skal du trykke på og holde Home-knappen og sleep / wake-knappen nede i op til 10 sekunder, indtil Apple-logoet dukker op på skærmen.

Hold din iOS / iPadOS-enhed synlig

Et af de almindelige problemer, der har været forbundet med AirDrop i årevis, er “ Sigtbarhed”. Mange gange opdager det ikke enheder i nærheden. Så sørg for at holde din enhed synlig.

Choose Everyone for AirDrop

Artiklen fortsætter under annoncen

Bring kontrolcentret op (, stryg nedad fra øverste højre hjørne på iPhone / iPad med Face ID eller stryg op fra bunden af skærmen på iPhone / iPad med Touch ID for at få adgang til CC) . Nu skal du holde panelet med flytilstand nede. Tryk derefter på AirDrop, og sørg for at vælge Alle.

Bemærk: I betragtning af hvor udbredt synlighedsproblemet er, vil jeg anbefale dig at undgå at vælge Mulighed for kun kontakter.

Sørg for at modtage forskellige filtyper separat

Især når du deler forskellige filtyper, sørger jeg for at dele hver enkelt af dem separat. Det er bare for at sikre, at modtagelsesprocessen forbliver glat. Mens iOS er smart nok til at modtage bestemte filtyper i den relevante app, giver det nogle gange problemer. Så følg dette lille, men nyttige tip.

Artiklen fortsætter under annoncen

Deaktiver personligt hotspot

Når personlig hotspot er aktiveret, fungerer AirDrop ikke. Så sørg for at du har slået det fra på din iPhone eller iPad. For at gøre det skal du hente Kontrolcenter på din enhed. Tryk derefter på og hold panelet, der består af flytilstand. Derefter skal du slå Personal Hotspot fra.

Læs også  Hvad er Twitter Fleets, og hvordan bruges det?

Disable Personal Hotspot

Sørg for, at ikke forstyrrelse er slået fra

Disable Personal Hotspot

Måske havde du aktiveret “ Forstyr ikke ”på din iOS-enhed og glemte at slå den fra. Når DND er tændt, modtager din enhed ikke AirDrop-anmodninger. Så hold det bedre deaktiveret. For at slukke for det skal du gå til Indstillinger -> Forstyr ikke og derefter slukke for kontakten. Alternativt kan du deaktiver det også fra Control Center .

Artiklen fortsætter under annoncen

Nulstil netværksindstillinger

Oftere end ikke nulstilling af netværksindstillinger har løst AirDrop-problemerne på mine enheder. Derfor vil jeg stole på min erfaring og foreslå, at du også prøver det. Husk, at det rydder op i alle de gemte netværksindstillinger. For at gøre det skal du åbne Indstillinger-appen -> Generelt -> Nulstil -> Nulstil netværksindstillinger.

Reset Network Settings in iOS 13

Opdater din iPhone og iPad

AirDrop-problemer har tendens til at dukke op, når dine enheder ikke opdateres. Hvis du ikke har opgraderet dine enheder til den nyeste iOS 13-version, er det sandsynligt, at djævelen meget godt kan være inde i den gamle iOS-version. Start Indstillinger app -> Generelt -> Softwareopdatering.

Artiklen fortsætter under annoncen

Update Software on your iPhone or iPad

Løsning af problemer med AirDrop fungerer ikke på macOS

Sluk / tænd for WiFi / Bluetooth og genstart din Mac

Dette er min grundlæggende og sandsynligvis go-to-fejlfinding til løsning af AirDrop-problemer på macOS. Baseret på min erfaring kan jeg sige, at det med det samme kan slippe af med problemet. Så prøv det. Du skal blot klikke på WiFi-ikonet i statuslinjen og vælge Slå WiFi fra. Derefter Klik på Bluetooth-ikonet i statuslinjen, og vælg Slå Bluetooth fra. Genstart derefter din Mac.

Update Software on your iPhone or iPad

Artiklen fortsætter under annoncen

Bemærk:

  • Hvis Bluetooth-ikonet ikke vises i statuslinjen, gå til Systemindstillinger -> Bluetooth . Marker derefter afkrydsningsfeltet for Vis Bluetooth i menulinjen.
  • Selvom Apple siger, at dine enheder ikke behøver at være på den samme WiFi for at AirDrop kan fungere, filen- delingsprotokol fungerer lidt mere glat, når enhederne er på det samme WiFi-netværk. Så tilslut både din iPhone / iPad og Mac til det samme netværk, før du deler filer.

Sørg for at vælge din Macs synlighed for “alle”

Da synlighed er en af de vigtigste problemer med AirDrop, er det bedre at holde Macs opdagelsesevne til “Alle”. Hvis du kun havde valgt Kontakter tidligere, forhindrer det muligvis fildelingsteknologien i at fungere korrekt. Åbn Finder -> Gå-menu -> AirDrop. Klik på rullemenuen ud for “Tillad mig at blive opdaget af” og vælg Alle.

Select Everyone for AirDrop on macOS

Sørg for at modtage forskellige filtyper separat

Hvis du vil dele filer uden problemer, skal du altid modtage forskellige filtyper separat. Selvom det måske ikke lyder som en fejlfinding i sig selv, kan det gå langt med at løse AirDrop-problemer. Selvom macOS (ligesom dets iOS-modstykke) modtager hver filtype i de mest relevante apps, er det altid bedre at holde tingene enkle for at undgå hikke.

Artiklen fortsætter under annoncen

Deaktiver Forstyr ikke

Det er ingen hemmelighed, at “Forstyr ikke” spiller et spoilsport med AirDrop og forhindrer endda Mac’er i at være synlige for enheder i nærheden. Så det er bedre at slå DND fra for at undgå problemet. For at gøre det skal du klikke på I dag og derefter slå fra Forstyr ikke -kontakten.

Select Everyone for AirDrop on macOS

Sluk for “Bloker alle indgående forbindelser”

macOS-firewall spiller ikke altid pænt med AirDrop. Hvis du har aktiveret det på din Mac, kan det være grunden til, at du står over for dette problem, da det har tendens til at blokere indgående forbindelser. Nå, det gode er, at du ikke behøver at deaktivere firewall for at slå denne indstilling fra.

Læs også  Sådan tilpasses højreklikmenuen på Windows 10
Artiklen fortsætter under annoncen

Turn off Do Not Disturb on macOS

Åben Systemindstillinger> Sikkerhed og privatliv> fanen Firewall. Hvis Firewall er aktiveret, skal du klikke på lås , og indtast derefter din administratoradgangskode. Klik derefter på Firewall muligheder og fjern derefter markeringen i afkrydsningsfeltet ud for “Bloker alle indgående forbindelser” . I sidste ende skal du sørge for at klikke på OK for at afslutte.

Brug Terminal Command til at dræbe Bluetooth

Endnu et hack, der altid har vist sig at være meget pålideligt for mig til at løse AirDrop-problemer på macOS. Hvad denne Terminal-kommando primært gør, er at tvinge Bluetooth-tjenesten til at genstarte, hvilket ofte viser sig ret praktisk at slippe af med overførsels- og synlighedsproblemer.

For at få det gjort skal du starte Terminal-vinduet og indsætte kommandoen nedenfor. Indtast derefter din administratoradgangskode (du kan også bruge Touch ID eller Apple Watch til at godkende det). Derefter skal du trykke på Enter.

Artiklen fortsætter under annoncen
 sudo pkill blued 

Nu genstartes tjenesten og eliminerer alle de åbne Bluetooth-forbindelser. Prøv at dele filer ved hjælp af AirDrop for at se, om problemet endelig ligger bag din ryg.

Nulstil alle Bluetooth-forbindelser

Selvom det lyder en smule radikalt, og jeg ved, at ikke mange mennesker måske vil gå igennem grinden, har det et ret højt succesforhold, når det kommer til fejlfinding af AirDrop-problemer på macOS. Så det er ikke klogt at overse dette trick.

Mac opbevarer alle de kendte Bluetooth-forbindelser i en separat fil. Og når det er udslettet, har macOS ingen anden mulighed end at oprette nye forbindelser. Og det resulterer ofte i at løse problemer med Bluetooth-enheder.

Klik på Bluetooth-ikonet i statuslinjen -> Sluk Bluetooth. Åbn nu et Finder-vindue -> Gå-menu -> Gå til mappe. Indsæt nu nedenstående sti, og tryk på Enter.

Artiklen fortsætter under annoncen

/ Bibliotek / Indstillinger /

Delete Bluetooth files on Mac

Næste, Find “com.apple.Bluetooth.plist” og slet den. Derefter skal du aktivere Bluetooth og prøve at bruge AirDrop.

Artiklen fortsætter under annoncen

Opdater macOS

Ikke kun AirDrop, mange macOS-funktioner (dvs. godkendt og beskeder i iCloud) ser ikke ud til at fungere, når enhederne ikke opdateres. Så det ville være klogt at give denne velkendte problemløser også en chance. Åbn systemindstillinger, og klik på ruden Softwareopdatering. Gå derefter gennem den sædvanlige proces for at opdatere din Mac.

Delete Bluetooth files on Mac

Fejlfinding af AirDrop-problemer på iPhone, iPad og Mac

Forhåbentlig har du til sidst fundet det rigtige svar på AirDrop-problemerne. Men inden du går tabt i dine sædvanlige opgaver, skal du ikke glemme at dele dine to cent og også fortælle os hacket, der fungerede med at rette fildelingssystemet. Del også nogle tanker om AirDrop-alternativer, og om SHAREit kan betegnes som den rigtige udfordrer til kronen på Apples sømløse fildelingsprotokol. Update software on your Mac

Artiklen fortsætter under annoncen