Guide: Juster tastatur-lysstyrke på din M1 MacBook

25. maj 2021 Slået fra Af Patrick Nielsen

De nye MacBook Air og MacBook Pro med Apple M1-chips har været på markedet i et stykke tid, og alle synes at være glade for Apples nye processor og dens muligheder. Selvom Apple mere eller mindre har beholdt det samme design til de nye MacBooks, er der en stor ændring. Cupertino-giganten fjernede genvejstasterne til justering af tastaturets lysstyrke og erstattede dem i stedet med genvejstaster til Spotlight, DND og Dictation. Så hvis du spekulerer på, hvordan du ændrer lysstyrken på tastaturets baggrundsbelysning, kan du her se, hvordan du justerer lysstyrken på tastaturet i M1 MacBook Air og MacBook Pro.

Ændring af tastaturets lysstyrke i M1 MacBook Air og Pro

Selv om Apple har fjernet genvejstasterne, er der mange måder, du kan justere tastaturets lysstyrke på din nye M1 MacBook på. I denne artikel vil vi diskutere alle metoderne til at ændre tastaturbelysningen og til at tænde/slukke tastaturlyset i MacBook Air M1. Desuden fortæller vi dig også, hvordan du kan få genvejstasterne tilbage på din nye Mac.

Som sædvanlig kan du bruge indholdsfortegnelsen nedenfor til at springe over til et bestemt afsnit i denne artikel.

Juster tastaturets lysstyrke med Kontrolcenter

Den nemmeste måde at ændre baggrundsbelysningen på dit Mac-tastatur på er via Kontrolcenter i macOS Big Sur. Her er hvad du skal gøre.

Artiklen fortsætter under annoncen
 • Klik på ikonet Kontrolcenter i menulinjen.
 • Klik på ‘Keyboard Brightness’
 • Træk i skyderen for at justere lysstyrken på tastaturet på din M1 MacBook Air/Pro.
Læs også  Sådan ændres standard søgemaskine i Microsoft Edge i Windows, Mac, Android, iOS

Tilføj indstilling af tastaturets lysstyrke til menulinjen

Hvis du har brug for at justere tastaturets lysstyrke på din bærbare Apple-bærbar meget ofte, kan det være for meget arbejde at gøre det via kontrolcenteret. I så fald kan du tilføje menuen for lysstyrke til menulinjen på din Mac.

 • Klik på ikonet Kontrolcenter i menulinjen.
 • Træk og slip indstillingen “Keyboard Brightness” til din menulinje.

Alternativt kan du gå til ‘Systemindstillinger -> Dock og menulinje -> Tastaturlysstyrke‘ og aktivere afkrydsningsfeltet ud for ‘Vis i menulinjen’.

Du kan nu klikke på dette ikon i menulinjen for at ændre lysstyrken på tastaturet uden at skulle gå til Kontrolcenter hver gang.

Få genvejstasterne til tastaturets lysstyrke tilbage på M1 MacBook

Hvis du blot vil bruge genvejstasterne til tastaturet til at justere lysstyrken på din Mac, kan du også gøre det. Det kræver dog en smule arbejde. Her er, hvad du skal gøre.

Artiklen fortsætter under annoncen
 • Installer Karabiner Elements (gratis) på din MacBook og kør det.
 • Din Mac viser muligvis en fejl med teksten “System Extension Blocked”. Klik på ‘Åbn sikkerhedsindstillinger’.
 • Klik på låseikonet, og indtast din adgangskode eller brug Touch ID til at låse op.
 • Klik nu på ‘Tillad’.
 • Start appen Karabiner Elements, og klik på knappen “Open Security and Privacy System Preferences” (Åbn systemindstillinger for sikkerhed og privatliv) i den pop-up, der vises på skærmen.
 • Aktivér både “karabiner_observer” og “karabiner_grabber”.
 • Afslut Karabiner Elements, og start den igen. Klik på ‘Function Keys’ (Funktionstaster) i den øverste navbar. Du vil se, at den har ændret F5 og F6 til at mindske og øge belysningen af dit Mac-tastatur.
Læs også  Instagram Crash? Her får du 8 måder at fikse det

Nu kan du bruge F5 og F6 til at justere lysstyrken på tastaturet på din M1 MacBook. Karabiner ændrer i øvrigt også automatisk F4-tasten til “Launchpad”. Hvis du hellere vil beholde den kun til Spotlight, kan du nemt ændre det fra Karabiner Elements-appen.

Bemærk: Du kan bruge Karabiner Elements til at omkonfigurere dit Mac-tastatur stort set som du vil.

Deaktiver automatisk lysstyrke for tastaturbaggrundsbelysning

Som standard justerer din Mac automatisk tastaturets lysstyrke i situationer med dårligt lys. Det er faktisk godt for at forbedre batterilevetiden, men hvis du ikke ønsker, at dette skal ske af sig selv, kan du her se, hvordan du kan deaktivere funktionen.

 • Gå til Systemindstillinger -> Tastatur.
 • Fjern markeringen af feltet “Juster tastaturets lysstyrke i svagt lys”.

Sådan. Din Mac vil ikke længere automatisk justere tastaturets lysstyrke for dig.

Artiklen fortsætter under annoncen

Juster nemt tastaturets lysstyrke på din Mac

Det var de metoder, du kan bruge til at ændre tastaturets lysstyrke på din nye M1 MacBook. Personligt føler jeg, at det er lidt overkill at bruge Karabiner Elements, men det skyldes, at jeg normalt ikke justerer tastaturets lysstyrke særlig ofte. Det fungerer fint for mig at gå ind i Kontrolcenter og justere tastaturets lysstyrke.