7 bedste tip til at fremskynde skrivning i iOS 13 og iPadOS 13

9. september 2020 0 Af Mathias

At skrive på et lille softwaretastatur er ikke noget, der nyder mest. Mens mange stadig argumenterer for, at tastaturet på skærmen forbliver ubelejligt at skrive – ud over små tekstuddrag til on-the-go messaging – er tingene forbedret meget. Og hvis du er villig til at investere din tid til at lære nogle glatte bevægelser og et par tidsbesparende hacks, kan du blive ven med softwaretastaturet til at skrive med den ønskede flair. For at hjælpe dig med at komme i gang med den rigtige note har jeg opstillet de bedste tip til hurtigere at skrive i iOS 13 og iPadOS 13. Så lad os lære at trykke mindre og skrive mere!

Praktiske tip til hurtigere skrivning på iPhone og iPad

Der er et par måder, du kan slippe af med de mangler, der forhindrer dig i at skrive jævnt. Fjern først og fremmest de unødvendige vandhaner, der dræber strømmen. For det andet får du godt fat på swipes sammen med de nyligt introducerede tekstredigeringsbevægelser for at fremskynde hele affæren. Bortset fra disse produktive måder ville det også være dejligt at anvende nogle af de bemærkelsesværdige tastaturfunktioner for at gøre typografien almindelig sejlads.

1. Få mest muligt ud af Swipe-to-Type-funktionen Aka QuickPath

Mens QuickPath måske ikke har fået masser af trækkraft i modsætning til andre nyankomne som Dark Mode og den fuldgyldige downloadmanager til Safari er det fortsat et af mine bedste valg for at gøre skrivning ret glat. Hvis du har prøvet hænderne på glidefunktionen på Googles Gboard (gratis), vil du (højst sandsynligt) finde iOS ‘swipe-to-type gestus ganske velkendt.

Stryg-til-type er selvfølgelig ikke fejlfri og forudsiger ikke altid korrekte ord (dvs. navn eller usædvanligt ord). Desuden kræver indtastning af bestemte tegnsætninger, tal og tegn stadig indtastning. Det kan dog gå langt med at fremskynde din skrivning, hvilket gør det glat – når du først har fået et godt greb om det.

Artiklen fortsætter under annoncen

Bemærk: QuickPath fungerer også på iPad på samme måde, men kun i flydende tilstand. For at aktivere det flydende tastatur skal du bruge tommelfingeren og pegefingeren til at klemme indad på tastaturet. Alternativt skal du trykke og holde på ikonet for minimering af tastatur og vælge den flydende knap. Nu krymper tastaturet ned og kan flyttes til forskellige områder af skærmen. Når du vil have adgang til det almindelige tastatur, skal du blot placere to fingre på det flydende tastatur og sprede dem fra hinanden.

  • For at komme i gang med QuickPath skal du åbne tastaturet i din yndlingsapp som Beskeder, Noter, Mail og mere. Derefter glider fingeren fra det ene bogstav til det andet på tastaturet . Lad os sige, at du vil skrive “som at se fodbold.” Stryg først fingeren på bogstaverne “L” “I” “K” “E”.
Læs også  Sådan kontrolleres CPU-konfiguration på din Mac

How to use-QuickPath-on-iOS-13

  • Ved hjælp af kunstig intelligens forudsiger Apples QuickType-tastatur det ord, du prøver at skrive, og foreslår tre muligheder.
  • Tjek forslag, der er i centrum. Hvis det ord, der vises i midten af QuickType-bjælken, er det, du prøver at skrive, skal du begynde at glide fingeren for det andet ord, du vil skrive næste. Tastaturet indtaster automatisk ordet og inkluderer også mellemrum, så du kan skrive uden at skulle løfte fingeren.
  • Bare hvis ordet, der vises i midten af QuickType-linjen, ikke er korrekt, ud af de to andre forslag, og vælg den rigtige.

Bemærk: Hvis du nogensinde ikke kan lide at bruge dias til at skrive funktion, skal du gå ind i Indstillinger-appen på din enhed -> Generelt-> Tastatur. Sluk nu kontakten for Slide to Type. iOS 13 lader dig også slette slide-to-type efter ord. For at gøre dette skal du også slukke for kontakten for det.

2. Flyt hurtigt rundt på siden med markøren

I iOS 12 eller tidligere versioner var du nødt til at trykke på og holde markøren nede og derefter flytte fingeren for at placere markøren på det ønskede sted . Med iOS 13 har Apple gjort det lidt lettere. Du skal blot trykke hvor som helst på skærmen for at få adgang til markøren og derefter trække den med din finger. Ja, du behøver ikke længere trykke på skærmen!

Artiklen fortsætter under annoncen

Move cursor easily on the screen

3. Fortryd og gentag

Selvom iOS allerede havde mulighed for fortryd / gentag i form af “Ryst for at fortryde / gentag”, føltes det aldrig intuitivt. Ikke så overraskende forblev det ubemærket i årevis. Heldigvis har Apple introduceret en bedre måde at gøre det på iOS 13. Nu kan du bare stryge til venstre med tre fingre for at fortryde noget. For at gøre igen er alt, hvad du skal gøre, blot at stryge til højre med tre fingre. Alternativt kan du også fortryde / gentage noget ved blot at dobbeltklikke med tre fingre. Badges “Fortryd” eller “Gentag” vises lige øverst på skærmen for at lad dig bekræfte din handling.

Undo/redo on iPhone

Artiklen fortsætter under annoncen

4. Klip, kopier og indsæt

Med iOS 13 er det blevet ret simpelt at klippe, kopiere og indsætte ved hjælp af bevægelser. Når du har valgt din tekst, klem med tre fingre for at kopiere den. Derefter kan du gentag kopibevægelsen to gange for at klippe den (klem med tre fingre to gange). Når du vil indsætte teksten, skal du blot placere tre fingre på skærmen og sprede dem fra hinanden.

Læs også  Sådan modtager du placeringsopdateringer fra venner ved hjælp af Find min på iPhone og iPad

cut copy and paste using gestures on iPhone

5. Indtast hurtigt fuld stop

Så hvordan går du ind i stop ved hjælp af dit iPhone-tastatur? Tryk på taltasten -> find punktet, og vælg det. Tryk derefter på bogstavtasten for at vende tilbage til at skrive bogstaver igen. Åh nej! Det er ikke kun tidskrævende, men også ret ubelejligt. Den bedre måde at indtaste en periode på er blot at trykke to gange på mellemrumstasten. Det vil ikke kun indtaste en periode men inkluder også et mellemrum, så du kan fortsætte med at skrive uden hikke.

cut copy and paste using gestures on iPhone

Artiklen fortsætter under annoncen

6. Få mest ud af tastaturet med en hånd

Selvom enhåndstastaturet ikke er en helt ny funktion, er det ikke blevet udforsket af et stort antal iOS-brugere . Personligt har jeg fundet det ret nyttigt, især når jeg vil have min tommelfinger til at tale alt sammen. Så hvis du ønsker at gøre det nemt at skrive, bør du ikke gå glip af denne. Gange, hvor du ikke kan bruge begge hænder til at skrive eller ønsker at bruge tommelfingeren til at skrive komfortabelt, kan den komme i spil rigtig godt.

Double tap on the space bar to enter full stop

For at aktivere et enhånds tastatur er alt, hvad du skal gøre, bare tryk og hold på globusikonet, og vælg derefter venstre eller højre tastaturikon. Når det lille tastatur er skiftet i din foretrukne retning , fortsæt med din indtastning. Når du er færdig, skal du trykke på pilen for at vende tilbage til det normale tastatur.

Artiklen fortsætter under annoncen

7. Hvorfor ikke diktere dine egne vilkår

Borte var de tidspunkter, hvor diktatfunktionen bare var der for at lave tal. Nu fungerer det mere præcist. Så når som helst, vil du ikke bruge dine fingre til at skrive, du kan diktere QuickType-tastaturet for at gøre jobbet for dig. For at komme i gang skal du sikre dig, at diktering er aktiveret på din iPhone (Gå over til Indstillinger-appen -> Generelt -> Tastatur -> Aktivér diktering. Vælg derefter dit foretrukne sprog.) Tryk derefter på mikrofonikonet og dikter derefter tastaturet.

Use one-handed keyboard on iPhone

Fremskynd din typning på iPhone og iPad

Forhåbentlig , du har fået det bedre med ulemperne, der forhindrer dig i at skrive jævnt på din iOS-enhed. Indrømmet, det tager et par dage at mestre gestus eller vænne sig til dem. Men når du først har fået et godt klem af dem, bliver skrivning glat. Det er grunden til, at jeg finder introduktionen af to-finger-trykbevægelser til styring af meddelelser og tekstredigeringsbevægelser ret hjælpsomme. Hvad tager du imod dem? Kast dine tanker op i kommentarerne nedenfor.