Virker Windows 10 Search ikke? Sådan løser du problemet!

17. juni 2021 Slået fra Af Patrick Nielsen

En af de vigtigste funktioner i Windows 10 er søgefunktionen. Den giver dig mulighed for at søge ikke kun i lokale filer og mapper på computeren, men også i Bing, OneDrive og meget mere. Det er en central komponent i Microsofts desktop-operativsystem, men den har en dårlig vane med at virke i ny og næ. Så hvis du står over for problemer med Windows 10-søgning (virker ikke, fejlagtige resultater, indekseringsproblemer osv.) og leder efter måder at løse dem på, er du kommet til det rette sted.

Løsning af søgeproblemer på din Windows 10-computer

Windows Search er et vigtigt værktøj, som de fleste af os bruger flere gange hver dag. Så naturligvis kan en dysfunktionel søgefunktion i høj grad hæmme produktiviteten. Den gode nyhed er, at der er flere måder at reparere søgefunktionen på, hvis den ikke fungerer på din Windows 10-computer. I denne artikel beskriver vi disse metoder i detaljer for at hjælpe dig med at løse eventuelle problemer med Windows 10-søgning.

1. Brug Windows fejlfindingsprogram til at løse søgeproblemer

Windows 10 leveres med et nyt indbygget fejlfindingsprogram, der kan hjælpe dig med at løse problemer med Windows Search. Det er det første, du bør gøre, hvis søgefunktionen på din Windows 10-pc holder op med at fungere. Du skal følge disse trin for at bruge funktionen:

 • Åbn Indstillinger ved at trykke på Windows-tasten + I samtidigt. Klik derefter på ‘Opdatering og sikkerhed‘.
 • I det næste vindue skal du vælge ‘Fejlfinding‘ i venstre sidebjælke. Klik nu i højre rude på ‘Additional troubleshooters’.
 • Her skal du rulle ned og klikke på ‘Search and Indexing’. Du vil se en knap, hvor der står ‘Run the troubleshooter‘. Klik på den knap for at komme i gang.

Bemærk: Du kan også åbne fejlfindingsprogrammet for søgning fra kommandoprompt ved hjælp af følgende kommando: msdt -ep WindowsHelp id SearchDiagnostic

Artiklen fortsætter under annoncen
 • Windows 10 vil præsentere dig for en liste over problemer, som den mener, at du kan have med søgefunktionen. Vælg det eller de problemer, der bedst beskriver dit problem, og klik på “Næste”.
 • Det næste trin er muligvis ikke det samme for alle brugere, så prøv at følge instruktionerne på skærmen. Generelt vil Windows scanne din computer for potentielle problemer og præsentere dig for en mulighed for at løse dem. For at gøre det skal du trykke på “Prøv disse reparationer som administrator“.
 • Derefter vil Windows forsøge at reparere de fejlbehæftede filer og vise dig en meddelelse, hvor der står “Repareret“. Klik på ‘Luk’ nederst til højre for at lukke fejlfindingsprogrammet.

Den ovenfor beskrevne metode er den bedste og mest effektive måde at løse søgeproblemer i Windows 10 på. Men hvis dette ikke løser dit problem, kan du prøve et væld af andre metoder for at se, hvad der virker i dit tilfælde.

2. Reparer indstillingerne for søgeindekset i Windows

Den indbyggede fejlfinding kan tage sig af de fleste problemer, der påvirker søgning i Windows 10. Hvis den imidlertid ikke løser dit problem, kan du prøve at genopbygge indeksdatabasen for at løse søgeproblemer i Windows 10. Til det formål skal du prøve følgende trin:

 • Åbn Indstillinger (Windows-tasten+I) og klik på “Søg“.
 • Gå derefter til “Søgning af Windows” på venstre sidepanel og vælg “Avancerede søgeindekseringsindstillinger” på højre sidepanel.
Læs også  Lav website til en Android-app: 3 måder at gøre en hjemmeside til en app
 • I popup-vinduet skal du vælge ‘Advanced‘.
 • I det næste popup-vindue skal du klikke på ‘Rebuild‘. Du vil få en advarsel om, at processen vil tage lang tid. Tryk på ‘OK’ for at acceptere og fortsætte.

Ovenstående metode vil rydde og genopbygge indeksdatabasen. Det vil tage lang tid, men når det er færdigt, bør søgefunktionen på Windows 10 begynde at fungere som den plejer.

3. Download Indexer Diagnostics på Windows 10

Microsoft tilbyder også et diagnostikværktøj kaldet “Indexer Diagnostics”. Det giver brugerne mulighed for at foretage yderligere fejlfinding for at opdage potentielle problemer, der påvirker søgeindekseringstjenesten. “Indeksering er processen med at se på filer, e-mails og andet indhold på din pc og katalogisere deres oplysninger, f.eks. ord og metadata i dem. Når du søger på din pc efter indeksering, ser den på et indeks af termer for at finde resultater hurtigere.”, står der i Microsofts officielle dokument om søgeindeksering i Windows 10.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vær opmærksom på, at dette er en tidskrævende proces og kan tage op til to timer at gennemføre første gang, du kører hjælpeprogrammet. Derefter vil det være relativt hurtigere, da indekseringen kører i baggrunden, når du bruger det, og kun genindekserer opdaterede data. Du kan downloade Indexer Diagnostics (gratis) fra Microsoft Store for at komme i gang. Når du kører appen, vil den præsentere dig for en liste over potentielle problemer. Tryk på knappen “Genstart” ud for det problem, der bedst beskriver din situation.

4. Genstart Windows Search

Hvis ingen af ovenstående trin hjælper med at løse dit problem, kan du prøve at genstarte Windows-søgetjenesten. Sådan gør du det:

 • Åbn dialogboksen Kør ved at trykke på “Windows-tasten + R” samtidigt. Skriv derefter services.msc og klik på OK.
 • I vinduet med tjenester skal du rulle ned for at finde Windows Search. Dobbeltklik nu på den for at ændre standardindstillingerne i forbindelse med funktionen.
 • Vælg fanen “General” i popup-vinduet. Brug nu rullemenuen til at ændre “Startup Type” til Automatic (Delayed Start). Klik derefter på “Start“, hvis Tjenestestestatus er “Stopped”. Til sidst skal du klikke på “OK” for at gemme din indstilling.

Bemærk: Dette er standardindstillingerne for Windows Search. Hvis tjenesten fungerer normalt, vil alle disse indstillinger automatisk være aktiveret.

5. Genstart SearchUI.exe for at få søgningen til at fungere i Windows 10

 • Åbn Task Manager ved at trykke på tastaturgenvejen Ctrl+Shift+Esc i Windows 10 på din computer. Gå til fanen “Detaljer” øverst. Højreklik derefter på SearchUI.exe-processen, og vælg “Afslut opgave” i popup-menuen. Bekræft dit valg, når du bliver spurgt.
Læs også  Sådan kontrolleres hjertefrekvensinddrivelse på Apple Watch og iPhone

SearchUI-processen genstartes automatisk inden for få sekunder. Hvis den ikke gør det, skal du genstarte din computer. Hvis søgefunktionen ikke fungerer på din Windows 10-pc, bør det løse problemet med det samme.

Artiklen fortsætter under annoncen

6. Nulstil søgning på Windows 10 ved hjælp af PowerShell

Hvis søgningen ikke fungerer på din Windows 10-pc, kan du også nulstille den ved hjælp af PowerShell. Denne metode virker dog kun på Windows 10 version 1903 eller højere. Så opdater din pc til den nyeste version af Windows 10 for at gennemføre de følgende trin.

 • Først og fremmest skal du downloade ‘Reset Windows Search PowerShell-scriptet‘ (Gratis) fra Microsofts websted.
 • Dernæst skal du åbne Windows Powershell på din pc. Det gør du ved at højreklikke på Start-knappen og vælge Windows PowerShell (Admin) i popup-menuen.
 • Kør nu følgende kommando for at tillade, at scripts kan køres på din enhed: Set-ExecutionPolicy -Scope CurrentUser -ExecutionPolicy Unrestricted. Skriv “y” (uden anførselstegn), og tryk på Enter for at bekræfte.

Bemærk: Standardudførelsespolitikken i Windows er “Restricted” (Begrænset). Du kan dog kontrollere den aktuelle indstilling ved hjælp af følgende kommando Get-ExecutionPolicy. Hvis der står “Unrestricted” i stedet for “Restricted”, skal du springe ovenstående trin over og gå direkte til nedenstående trin.

 • Skriv nu følgende kommando for at køre det downloadede script, og tryk på Enter: C:Users[account name]DownloadsResetWindowssearchBox.ps1. Sørg for at erstatte [account name] med navnet på din faktiske kontomappe. Du får en advarsel om scripts, men du skal ikke bekymre dig, men tryk på “r” (uden anførselstegn) for at ignorere den og fortsætte.
 • Du får en meddelelse om, at din Windows Search Box er blevet nulstillet. Tryk på en vilkårlig tast for at gå videre til næste trin.
 • Endelig bør du nulstille den oprindelige eksekveringspolitik med følgende kommando: Set-ExecutionPolicy -Scope CurrentUser -ExecutionPolicy Restricted.

Dette burde løse eventuelle problemer med søgning på din Windows 10-computer, og du burde kunne søge efter filer og apps igen.

Reparer Windows Search i nogle få nemme trin

Nu hvor du ved, hvordan du reparerer søgefunktionen på din Windows 10-pc, kan du også tjekke nogle af vores andre fejlfindingsguider. Du kan lære, hvordan du løser problemer med netværksforbindelse i Windows 10, hvordan du løser langsom søgning i File Explorer i Windows 10 og meget mere. Hvis du også har problemer med batteriet eller ydeevnen, får du her 15 tips til at forbedre batterilevetiden og tips til, hvordan du kan fremskynde Windows 10 i nogle få nemme trin. Vi håber, at vores guide hjælper dig med at rette søgefunktionen på din Windows 10-computer. Hvis du støder på problemer eller er i tvivl, kan du kommentere dem nedenfor, så hjælper vi dig videre.

Artiklen fortsætter under annoncen