Sådan aktiverer du mørk tilstand i Facebook på iOS og Android

16. juni 2021 Slået fra Af Patrick Nielsen

Mens de fleste sociale netværksapps som Twitter og Instagram for et stykke tid siden har indført mørk tilstand, er Facebook sakket bagud. Den sociale mediegigant afslørede tidligere i 2020, at den arbejdede på en mørk tilstand og snart ville lancere den. Mobilappen til iPhone og Android blev dog holdt i vente, mens både webappen og Facebook-appen fik den langt tidligere. Endelig er den lange ventetid slut, da du nu kan aktivere dark mode i Facebook på iOS- og Android-enhed.

Sådan aktiveres mørk tilstand i Facebook på iOS og Android

Selv om Facebook endnu ikke officielt har afsløret detaljer om udrulningen af mørk tilstand, har Facebooks teknologikommunikationschef Alexandru Voica og serielækker Jane Manchun Wong afsløret, at mørk tilstand er gået i luften.

Bemærk dog, at der er tale om en trinvis udrulning. Så funktionen er måske endnu ikke tilgængelig på din enhed. Inden du prøver nedenstående trin, skal du sørge for at opdatere appen til sociale netværk.

  • På iOS: Åbn App Store -> Profilbillede. Find nu Facebook, og opdater den.
  • På Android: Åbn Play Store -> Menu-knappen -> Mine apps og spil. Find Facebook, og opdater det derefter som sædvanlig.

Når du har opdateret Facebook-appen på din enhed, skal du starte den.

Artiklen fortsætter under annoncen
  1. Start Facebook på din enhed.

2. Tryk nu på menuknappen øverst/nedre højre hjørne af skærmen.

3. Rul derefter ned og tryk på Settings & Privacy.

4. Dernæst skal du trykke på Mørk tilstand.

5. Ovenpå har du tre muligheder:

Artiklen fortsætter under annoncen
  • On: Vælg den for at aktivere Mørk tilstand hele tiden på Facebook på din enhed.
  • Fra: Vælg det for at deaktivere Mørk tilstand på Facebook.
  • System: Vælg den, hvis du ønsker, at Facebook automatisk skal tilpasse sit udseende i henhold til indstillingerne på din enhed.

Afhængigt af dine behov kan du vælge den foretrukne indstilling. Ændringen træder i kraft med det samme.

Slå Mørk tilstand på Facebook på iOS og Android til/fra

Så sådan kan du aktivere Mørk tilstand på Facebook på din iPhone og Android. Uanset om det er for at forbedre visningsoplevelsen eller øge batterilevetiden, er det mørke tema virkelig praktisk. Det er grunden til, at det er efterspurgt af de fleste brugere.

Med omkring 2,5 milliarder brugere er Facebook stadig langt den mest elskede sociale netværksapp. Fra at du kan dele billeder/videoer til at oprette en side for at komme i kontakt med dine følgere/kunder til at spille øjeblikkelige spil, har appen en lang række funktioner, der holder dig interesseret. Lad os vide, hvilke funktioner du stadig ønsker at se i den.

Læs også  Hurtigt batteridræn i macOS Big Sur? 8 tip til forbedring af macOS Big Sur batterilevetid