Sådan tvinger du apps til at køre med Rosetta på din M1 Mac

18. maj 2021 Slået fra Af Patrick Nielsen

Med de nye M1 MacBook Air, MacBook Pro og Mac Mini har Apple sat gang i det længe ventede arkitekturskifte fra Intel x86- til ARM-processorer. For at sikre, at programmer, der er udviklet til Intel-processorer, fortsat kan fungere på de nye Mac-computere, har Apple imidlertid udviklet Rosetta – et oversættelseslag til at køre Intel-programmer på M1-computere. Men vidste du, at du også kan køre native M1-apps via Rosetta? I denne artikel vil vi fortælle dig, hvordan du tvinger apps til at køre med Rosetta på en M1 Mac.

Sådan kører du apps med Rosetta

At tvinge universelle apps til at køre med Rosetta under emulering er ikke noget, som alle behøver at gøre. Men i de få kanttilfælde, hvor du har brug for muligheden, er det godt at have.

Hvorfor vil du køre apps i Rosetta-emulering?

For det første, hvorfor skulle nogen ønske at tvinge en app til at køre med Rosetta? Rosetta vil trods alt emulere appen, hvilket betyder, at den vil være langsommere og sandsynligvis mere batterislugende, ikke sandt?

Det er sandt, men der er grunde til, at nogle brugere måske ønsker at køre en app i Rosetta i stedet for nativt på Mac’en. Det kunne først og fremmest være en udvikler, der bare gerne vil se, hvordan hans kode fungerer i både det native M1- og Rosetta-miljø. Desuden er der nogle tilfælde, hvor en bestemt del af en M1-app ikke spiller godt sammen med ARM, og hvor det kan løse problemet at køre den med Rosetta.

Læs også  Sådan deler du Apple TV + film og shows med familie og venner
Artiklen fortsætter under annoncen

Uanset årsagen er det faktisk meget nemt at køre programmer på en Mac i Rosetta-tilstand

Bemærk dog, at det kun er universelle programmer, der kan bruges på denne måde. Universal apps er apps, der har kode til både Intel- og ARM-processorer. Det betyder, at de kører nativt på både Intel Macs og M1 Macs.

Sådan kører du universelle apps i Rosetta på M1 Mac

Bemærk: I dette eksempel kører vi Safari i Rosetta på M1 MacBook Air. Du kan dog gøre dette med enhver universel app.

  • Åbn mappen Programmer på din Mac, find den universelle app, du vil køre i Rosetta, og højreklik på den.
apple m1 universal app
  • I den kontekstmenu, der vises, skal du klikke på “Get Info”.
click get info context menu
  • I kategorien General skal du blot aktivere afkrydsningsfeltet, hvor der står ‘Open using Rosetta’.
  • Luk dialogboksen ‘Get Info’, og du er klar til at gå i gang.

Når du nu starter programmet, starter det med Rosetta-emulering.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kør universelle apps i Rosetta på din Mac

Sådan kan du køre en universel app i Rosetta-emulering din M1 Mac. Dette er en god måde for udviklere, der ønsker at se, hvordan deres kode fungerer på Intel Macs, og for nogle mærkelige kanttilfælde. Desuden kan du bruge denne metode til at se forskellen i hastighed mellem at køre en app på Intel- og M1-chippen i din bærbare computer.

Læs også  Sådan kontrolleres hjertefrekvensinddrivelse på Apple Watch og iPhone

Har du nogensinde haft brug for at tvinge en app til at køre med Rosetta på din Mac? Lad os vide det i kommentarerne. Du kan forresten nemt tjekke M1-kompatibilitet for apps, hvis du overvejer at købe en ny M1 Mac.