Sådan tilpasses kontrolcenterelementer i macOS Big Sur

22. juli 2020 0 Af Mathias

Det helt nye kontrolcenter har gjort det meget lettere at tage kontrol over almindeligt anvendte funktioner som AirDrop, AirPlay og endda tilgængelighedsgenveje i macOS Big Sur. Baseret på hvad der fungerer i tråd med din arbejdsgang, kan du tilpasse Control Center på din Mac til kun at beholde de nyttige ting og fjerne dem, der ikke er nødvendige. For større fleksibilitet kan du endda feste Control Center-emner til menulinjen i macOS Big Sur for hurtigt at få adgang til bestemte kontroller. Lad mig tage dig gennem den komplette proces!

Tilpas kontrolcenter og menulinje i macOS Big Sur

Selvom jeg altid har fundet menulinjen meget brugervenlig til at få adgang til almindeligt anvendte genstande, synes jeg mange gange, at den mangler af et par hovedårsager. For det første har den ikke meget plads til at inkorporere mange genstande. Og den anden, det giver ikke meget plads til tilpasning. Det er grunden til, at jeg er glad for at se et iOS-stil Control Center på macOS.

Kontrolcentret kan indeholde flere kontroller. Du kan gøre ting som hurtigt at aktivere / deaktivere den mørke tilstand, tage kontrol over tilgængelighedsgenveje og endda skifte brugere direkte fra Kontrolcenter. Da der er mange aspekter af tilpasning, har vi opdelt denne artikel i sektioner. Du kan klikke på nedenstående links for at flytte mellem sektionerne.

  • Pin Control Center-emner til menulinjen
  • Tilpas kontrolcenter og menulinjeposter

Pin Control Center Elementer til menulinjen

1. Klik på ikonet Control Center i øverste højre hjørne af skærmen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Click on the Control Center icon

2. Nu åbner kontrolpanelet med flere elementer, herunder Bluetooth, Må ikke forstyrre , AirDrop, tastaturets lysstyrke, AirPlay-skærm, lyd og mere. Vælg et specifikt emne og slip det på det ønskede sted på menulinjen.

Læs også  Sådan deaktiverer du autoplay-videoer i Chrome, Firefox og Microsoft Edge

Pin Control Center items to menu bar

Bemærk: Du kan også bruge kommandotasten (⌘) til at justere menulinjeposter på din Mac. Mens du trykker på Kommando-tasten, skal du flytte menulinjeposterne

Artiklen fortsætter under annoncen

Tilpas kontrolcenter og menulinjeposter

MacOS Big Sur leveres endvidere med en indstillinger for Dock & menulinje, der lader du viser / skjuler kontroller. Så du kan vælge at vise eller skjule respektive genstande, der passer til dine behov bedre.

  1. Åben Systemindstillinger på din Mac (du kan også klikke på Apple-menu i øverste venstre hjørne -> Systemindstillinger )

Open System Preferences on Mac

2. Klik nu på Dock & Menu Bar .

Artiklen fortsætter under annoncen

Dock and menu bar

3. Under afsnittet Kontrolcenter skal du se listen over alle de væsentligste kontrolcenterelementer som Wi-Fi, Bluetooth, AirDrop, Forstyrr ikke, Tastaturets lysstyrke, AirPlay, display, lyd og afspilning. Disse kontroller er altid til stede i kontrolcenteret.

Customize Control Center in macOS Big Sur

Du kan klikke på det respektive emne og derefter markere / fjerne markeringen i afkrydsningsfeltet til venstre for “Vis i menulinjen” for at tilføje eller fjerne det fra menulinjen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vis tilgængelighedsgenveje i Kontrolcenter og menulinje

Klik på under afsnittet “Andet kontrolcenter Mod…”) Tilgængelighedsgenveje . Og markér derefter det respektive felt for at få vist tilgængelighedsgenveje i menulinjen eller kontrolcentret.

Show Accessibility Shortcuts in Control Center and Menu Bar on Mac Vis batteri / procentdel i kontrolcenter og menulinje

Klik på Batteri, der er placeret i afsnittet “Andet kontrolcenter Mod…”. Marker nu afkrydsningsfelterne for at vise batteri i menulinjen og kontrolcentret.

Artiklen fortsætter under annoncen

Show battery percentage

Det er værd at bemærke, at batteriet viser ikke procentdelen som standard. Du kan dog vælge at få det til at vise procentdelen. For at gøre det, skal du sørge for at markere afkrydsningsfeltet for Vis procentdel.

Vis brugerskiftmulighed i kontrolcenter og menulinje

Hvis du ofte skal dykke ned i Systemindstillinger for at skifte brugere, vil du virkelig sætte pris på muligheden for hurtigt at skifte brugere direkte fra kontrollen center eller menulinje på din Mac.

Klik på Hurtig bruger switching placeret i “Other Control Center Mod… ”-Afsnittet, og marker derefter afkrydsningsfelterne for at vise brugerens skiftindstilling i menulinjen og kontrolcentret.

Artiklen fortsætter under annoncen

Show user switchability

Bemærk:

  • Bemærk, at Spotlight og Siri kun er menulinjen kontroller. Så du kan ikke få dem til at vises i Kontrolcenter.

  • Som nævnt ovenfor vil nogle vigtige kontroller som Wi-Fi og Bluetooth altid være til stede i kontrollen Centrum. Du kan kun fjerne visse kontroller, f.eks. Tilgængelighedsgenveje, skifte af bruger og batteriprocent fra kontrolcentret.

Tilpas perfekt kontrolcenter i tråd med dine behov

Der går du! Så det er sådan, du kan finjustere Control Center efter dine behov i macOS Big Sur. For nylig har vi dækket mange bemærkelsesværdige emner relateret til den seneste iteration af macOS. Hvis du ikke har været i stand til at indhente dem, skal du tjekke dem ud.

Artiklen fortsætter under annoncen
  • Sådan bruges iMessage-effekter i macOS Big Sur
  • Tilpas Safari-startsiden i macOS Big Sur
  • Sådan bruges Memoji i iMessage på macOS Big Sur

Hvad tager du af Control Center til Mac? Er det en bedre implementering? Del dine tanker med os.