Sådan tilpasser du deleark i iOS 13 og iPadOS 13

17. november 2020 Slået fra Af Mathias

Bortset fra overhaling af kameraet og påmindelsesapps til en mere intuitiv oplevelse, har Apple også redesignet “Share Sheet”, der ikke havde fået en ansigtsløftning i flere år. Og efter hvad jeg kan fortælle, ser det bedre ud. Teknologigiganten har, samtidig med at originaliteten er intakt, udvidet delearkets funktionalitet lidt. På trods af det redesignede udseende har den fortsat en velkendt grænseflade – på den typiske Apple-måde. Men i tilfælde af at du endnu ikke har fået det godt fat eller ønsker at finjustere det til en mere personlig oplevelse, så lad mig hjælpe dig med at tilpasse delearket i iOS 13 og iPadOS 13, så det altid er i tråd med din specifikke smag.

Sådan tilpasses delearket på iPhone og iPad

Måske finder du app-delingslinjen fuldstændig rodet med for mange unødvendige apps, der slår plads. Eller måske virker handlingsarket rodet med flere overflødige muligheder. Uanset hvad der kan være din personlige årsag, kan du tilpasse delearket på iPhone eller iPad, så dine yndlingsapps eller ofte anvendte handlinger er let tilgængelige. Med det sagt, lad os komme i gang!

Finjuster delingsindstillinger baseret på den app, du bruger

Lige øverst på delingsarket skal du se den slags indhold, du deler. Baseret på en app viser den muligvis en knap kaldet “Indstillinger”, som du kan finjustere efter dine behov. For eksempel, når du deler fotos og videoer, kan du drage fordel af denne funktion til at fjerne placeringsdata fra dine fotos for at beskytte din sikkerhed og privatliv.

Artiklen fortsætter under annoncen

Customize Options in the Sharing Sheet

Og mens du deler en webside fra Safari, kan du bruge denne funktion til at gemme websiden som et webarkiv eller PDF.

Save Safari web page as PDF or Web Archive

Bemærk: Lige under dette afsnit skal du se kontaktbaserede delingsindstillinger baseret på den tidligere kontaktaktivitet med den pågældende person. I netop dette område vil AirDrop også vise de nærliggende mennesker med klare enheder som iPhone, iPad og Mac.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tilpas appdelingslinjen på iPhone og iPad

Intet har ændret sig i appdelingslinjen med hensyn til funktionalitet. Så du kan fortsætte med at bruge den til app-specifik deling som normalt.

1. Tryk på knappen Del fra en app på din iPhone eller iPad.

Læs også  Sådan aktiveres HDMI-CEC på dit tv

Tap on the share button in the Notes app

Artiklen fortsætter under annoncen

2. Stryg til venstre på app-delingslinjen , og vælg Mere .

Choose More in the Share Sheet

3. Tryk derefter på Rediger for at begynde at tilpasse app-delingslinjen til din bedste smag.

Tap on Edit at the top right to customize app-sharing bar

Artiklen fortsætter under annoncen

Tilføj dine foretrukne apps i afsnittet Favoritter

Under forslag skal du se listen over alle de apps, som du endnu ikke har føjet til dine favoritter. For at tilføje en bestemt skal du blot trykke på knappen “+” til venstre for den.

Add your Favorite App to Favorites Section

Omarranger apps i delingsarket

Hvis du ofte bruger et par apps, skal du placere dem lige øverst, så du nemt kan finde dem i delingsarket. Og sæt dem, du ikke bruger, ofte i bunden. For at arrangere apps i afsnittet Foretrukne skal du blot trykke på og holde i håndtaget og trække til det foretrukne sted.

Rearrange apps in the sharing sheet in iOS 13

Artiklen fortsætter under annoncen

Fjern apps fra appdelingslinjen

For mange apps kan få delingsarket til at se helt rodet ud. Så det er bedre at holde de overflødige ude af syne, så delingsarket ser pænt ud. Glem alt om udseendet, det kan også hjælpe dig med let at finde de apps, du ofte bruger. For at fjerne en app fra favoritter skal du trykke på den røde knap og trykke på Fjern .

Rearrange apps in the sharing sheet in iOS 13

Tilpas handlingsark på iPhone og iPad

I modsætning til app-delingsarket , handlingsarket har fået mange ændringer. For en ændring er det opdelt i tre dele: Remove an app from the app sharing bar

Artiklen fortsætter under annoncen
 • Foretrukne: Det viser kun dine yndlingshandlinger som at kopiere URL, tilføj til læselisten og mere, som du udfører ganske ofte.
 • Appspecifikke handlinger: Det viser kun specifikke apprelaterede handlinger.
 • Andre handlinger: Det viser en samling af almindeligt anvendte handlinger såsom markering, udskrivning og mere.
 • 1. For at komme i gang skal du trykke på knappen del inde i en app som Notes, Safari osv. På din iOS- eller iPadOS-enhed.

  2. Rul nu ned til bunden og tryk på Rediger handlinger .

  Tap on Share button in Safari

  Artiklen fortsætter under annoncen

  Fortsæt nu og foretag ændringer efter dine behov.

  Føj en handling til din favoritliste

  Tilføjelse af en handling til handlingsarket er så let som du ønsker. Under favoritterne skal du se to sektioner. Mens den ene er app-specifik, er den anden relateret til generelle handlinger. For at tilføje en handling skal du blot trykke på knappen “+” til venstre for en indstilling.

  Add an option in the Action Sheet

  Artiklen fortsætter under annoncen

  Omarranger favorithandlinger

  Det er ret ligetil at omarrangere ikoner i handlingsarket. Alt hvad du skal gøre er bare at trykke på og holde i håndtaget placeret lige ved siden af en mulighed under sektionerne Favoritter og trække det til det ønskede placere.

  Add an option in the Action Sheet Tap on Edit at the top right to customize app-sharing bar Fjern en handling fra din favoritliste

  Hvad hvis du finder dit handlingsark rodet med for mange muligheder og ønsker at fjerne dem, der er det ikke længere nødvendigt? Afhængigt af dine krav kan du slippe af med de unødvendige handlinger, som du næppe bruger. På denne måde vises dit handlingsark pænt og rodfrit. For at slippe af med en unødvendig handling skal du trykke på den røde knap til venstre for en mulighed og trykke på Fjerne.

  Rearrange Favorites in Action Sheet

  Artiklen fortsætter under annoncen

  Det er overflødigt at sige, hvis du nogensinde får dem tilbage igen til din liste, skal du blot vende tilbage til handlingsarket og trykke på “+” til venstre for det respektive ikon. Når du ideelt har finjusteret alt, skal du trykke på Udført for at afslutte. Remove an option from Favorites section in Action Sheet SE OGSÅ: 10 tip at få Mest ud af Safari i iOS 13 og iPadOS 13

  Tilpas og brug delingsark på iPhone og iPad …

  Det er altid dejligt at have fleksibilitet til at personalisere dine ting. Det tilføjer ikke kun nogle sjove elementer i blandingen, men spiller også en vigtig rolle for at øge produktiviteten. Så jeg er glad for, at Apple tilbyder tilstrækkelig fleksibilitet til at finjustere aktiearket. Kan du lide det nye design? Fortæl os din feedback og de ting, der stadig kan mangle i den.