Sådan tændes din pc automatisk på en plan

21. juli 2020 0 Af Mathias

Vi bruger rutinemæssigt vores pc, og det er sandsynligt, at vi sidder foran computeren mere eller mindre på samme tid. Og hver eneste gang skal vi manuelt tænde computeren og vente i endnu et par minutter, før Windows indlæser alt (læs hvordan du fremskynder Windows 10). Det gør hele oplevelsen trættende og ærligt talt træt. Så for at løse dette problem er vi kommet med en kort tutorial om, hvordan du automatisk tænder pc’en på en tidsplan. Du kan tildele bestemt tid og dag, og din Windows-computer starter automatisk op og er klar til brug. Hvor cool er det? Så uden at spilde noget tid, lad os gå videre og lære at starte Windows-computere automatisk.

Tænd automatisk for pc på en tidsplan

1 . Først og fremmest skal du starte op i BIOS- eller UEFI -skærmen. Det kan du gøre ved at trykke på tasten Esc, Del eller F11, mens du tænder for din pc. Du kan finde en omfattende liste over boot nøgler til forskellige producenter fra billedet herunder.

Automatically Turn on PC on a Schedule

2. Hvis dit bundkort er forudindlæst med UEFI-interface, skal du trykke på “Shift” -tasten og genstarte din pc. Du starter direkte på skærmen Avanceret opstart. Klik her på Fejlfinding -> Avancerede indstillinger -> UEFI Firmware-indstillinger.

Artiklen fortsætter under annoncen

How to Automatically Turn on Your PC on a Schedule

3. Når du først er på BIOS / UEFI-skærmen, skal du gå til afsnittet “Strøm” og kigge efter et af disse udtryk: Væk alarm, BIOS Power-on, RTC Alarm eller APM-konfiguration. Du bliver nødt til at gøre noget grave for at finde den passende mulighed. Hvis indstillingen ikke er under strømmenuen, skal du skifte til afsnittet “Avanceret”.

Læs også  Sådan oprettes RAM-disk i Windows 10 til superhurtige læse- og skrivehastigheder

Sådan tændes din pc automatisk på en plan

4. Når du har fundet muligheden, skal du gå videre og aktivere den. Lige nedenfor kan du også angive dag og klokkeslæt for automatisk at tænde for pc’en. Når du har gjort det, skal du nu trykke på “F10” og trykke på Enter. Det gemmer ændringerne og genstarter din computer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sådan tændes din pc automatisk på en plan

5. Du har med succes konfigureret din pc til automatisk at tænde en tidsplan. I tilfælde af at du også ønsker at planlægge automatisk lukning på Windows 10, skal du følge den linkede guide.

Tænd automatisk for din pc og spar tid

Så det er sådan, du automatisk kan tænde pc’en i en tidsplan. Trinene er ganske lette og gennemførlige. Når det er sagt, skal du huske, ikke alle bundkort understøtter Wake Up Alarm eller RTC-funktionalitet. Hvis din BIOS ikke nævner nogen af ​​disse vilkår, er det sandsynligt, at din maskine mangler denne hardwarefunktion. Alligevel kan du gå foran og prøve trinnene. Hvis du står over for noget problem, skal du kommentere nedenfor og fortæl os det. Vi vil bestemt prøve at hjælpe dig.

Artiklen fortsætter under annoncen