Sådan stopper du med at spilde tid på YouTube

Sådan stopper du med at spilde tid på YouTube

19. januar 2021 Slået fra Af Mathias

YouTube er utvivlsomt et af de bedste websteder til at dræbe tid og forbruge indhold på tværs af forskellige kategorier. Men med den rigelige forsyning af indhold mister man ofte sporet og ender med at bruge meget tid på at se YouTube-videoer. Hvis du er en af dem, er denne noget for dig. Sådan kan du stoppe med at spilde tid på YouTube.

Stop med at spilde tid på YouTube

Vi har inkluderet en browserudvidelse, indstillinger, du kan ændre inde i YouTube app, app-timere og et par tip baseret på vores brug. Hvis du ofte finder ud af, at du bruger timer tankeløst på at se, hvad YouTube-algoritmen kaster dig, skal du læse videre til slutningen for at vide, hvordan du kan tage kontrol over dine YouTube-vaner og bruge mindre tid på platformen.

Indholdsfortegnelse +

1. Brug af YouTube Rabbit Hole Extension

En af de nyttige Google Chrome-udvidelser, jeg bruger til at reducere distraktioner på YouTube, er YouTube Kaninhul. Du kan bruge denne browserudvidelse til at skjule YouTubes startside, sidebjælke, kommentarsektion, trending-sektion og endda abonnementer . Der er praktiske skifter, du kan bruge til at tilpasse hjemmesiden efter dine præferencer.

Når du har aktiveret de funktioner, du har brug for, vil udvidelsen automatisk placer kaniner i stedet for videoanbefalinger. På denne måde kan du se, hvad du vil se i modsætning til at se tilfældige YouTube-videoanbefalinger. Hvis du vil tage kontrol over dine YouTube-vaner, vil jeg varmt anbefale at tjekke denne udvidelse.

youtube rabbit hole features Download YouTube kaninhul (gratis) 2. Brug af påmindelser om pause og sengetid

I maj 2018 tilføjede YouTube en pausepåmindelsesfunktion på sine mobilapps for at hjælpe brugerne tager pauser. På samme måde bragte virksomheden påmindelser om sengetid i maj for at opfordre brugerne til at ramme sengen. Imidlertid er ikke alle brugere opmærksomme på disse og ender med ikke at opsætte disse meget nødvendige funktioner.

For at oprette en pausepåmindelse skal du åbne YouTube og gå til Indstillinger -> Generelt -> Mind mig om at tage en pause . Påmindelsens frekvens kan variere fra hvert 5. minut til hver 23. time og 55 minutter . Du kan vælge den varighed, der fungerer bedst for dig. Hvis du spørger mig, vil jeg anbefale at indstille en påmindelse hvert 30. minut.

Når du kommer til påmindelser om sengetid, finder du muligheden for at indstille den fra Indstillinger -> Generelt -> Mind mig, når det er sengetid . Her kan du indstille start- og sluttidspunktet for dine sove timer eller når som helst du ikke vil bruge på at se videoer. Du har også mulighed for at blive påmindet efter at have afsluttet den aktuelle video, som skal være effektiv, så længe du ikke spiller 10-timers udvidede versioner af sange eller memes. Mens disse funktioner ikke låser dig ud af YouTube, kan du bruge disse som et tegn for at lukke det.

Break and Bedtime Reminders

3. Brug af app-timere

Hvis du er på et punkt, hvor du har brug for et ekstra tryk for at afbryde forbindelsen fra YouTube, du kan stole på en af app-timerne for at låse dig ud af YouTube når du har opbrugt din daglige brugsgrænse. Du kan bruge Android’s Digital wellbeing-funktion eller iPhones skærmtid-funktion til at opnå dette. En tredjepartsapp, der gør denne opgave godt, er Frihed. Du finder flere apps til apps og websteder i vores dækning af de bedste fokusapps.

På Android-telefoner skal du åbne youtube rabbit hole features Indstillinger -> Digital velvære og forældrekontrol

, og tryk på Dashboard. Fra listen over apps skal du finde og trykke på YouTube. Når du har nået den dedikerede side for YouTube, skal du vælge ‘app-timer’ og indstille den tid, du vil bruge til at se YouTube på en dag.

4. Praktiske tip uden tredjepartsapps

Bortset fra alle disse er her de metoder, jeg følger for at sikre at jeg ikke spilder meget tid på YouTube. Først og fremmest skal du introspektere dine vaner til at bruge indhold. Et godt sted at starte ville være at afmelde kanaler, som du ikke længere finder interessante eller værdifulde nok at bruge din tid på.

En anden måde at reducere YouTube-brugen på er at fjerne triggere . Selvom det kan virke som en harmløs underretning om en ny video fra en af de kanaler, du ser, kan du ende med at bruge timer, hvis du ikke er opmærksom. For at undgå dette skal du evaluere dine abonnementer igen og spørge dig selv, om det bestemte indhold fortjener din øjeblikkelige opmærksomhed. Sikker på, der vil være et par kanaler, hvor du bare ikke kan vente med at se det øjeblik, en ny video falder, men målet er at prioritere indhold, der interesserer dig, og reducere / stoppe med at se andre videoer. Som en ekstrem foranstaltning kan du også vælge at deaktivere underretninger for YouTube-appen fuldstændigt .

Hvis platformen fortsætter med at foreslå videoer, du ikke er interesseret i, og du ikke vil bruge udvidelsen til kaninhul på YouTube, du kan klikke på ‘Ikke interesseret’ eller ‘Anbefal ikke kanal’ til fjern dem på både pc og mobil. Selvom dette er beregnet til at kurere dit anbefalingsfeed, kan du bruge det til din fordel ved at klikke på ‘Ikke interesseret’ på vanedannende indhold og videoer, der ikke nødvendigvis tilføjer værdi.

Reducer YouTube-brug og Bliv produktiv

Så det er de måder, vi fandt for at hjælpe dig med at stoppe med at spilde tid på YouTube. Følger du noget andet, der ikke er nævnt her? Glem ikke at give os besked i kommentarerne. For at få mest muligt ud af den tid, du bruger på at se YouTube, skal du tjekke vores artikel om de seje YouTube-tips og tricks. remove recommendations youtube

Læs også  Sådan slettes Siri-optagelser fuldstændigt fra Apples servere