Sådan slettes web- og placeringshistorik automatisk på Google

Sådan slettes web- og placeringshistorik automatisk på Google

24. juli 2020 0 Af Mathias

Google har foretaget nogle grundlæggende ændringer i et forsøg på at projicere sig selv som et selskab, der respekterer privatlivets fred. Sidste måned tilføjede Google nogle nøglekontroller, der giver dig mulighed for at ændre, hvordan Google opbevarer dine data. I modsætning til tidligere, kan du nu automatisk slette din webaktivitet og placeringshistorik fra din Google-konto. For nye konti er automatisk sletning aktiveret som standard, men for eksisterende Google-konti skal du aktivere indstillingen manuelt. Derfor giver vi dig denne korte tutorial om, hvordan du automatisk sletter web- og placeringshistorik på Google. Lad os hoppe til trinnene uden forsinkelse med det i tankerne.

Automatisk slet af web- og placeringshistorik på Google

1. Åbn først Googles side med Aktivitetskontrol. Hvis du ikke er logget ind, skal du logge ind på din Google-konto.

2. Her skal du klikke på “ Auto-delete (off)”.

Auto-Delete Web and Location History on Google

Artiklen forsætter under annoncen

3. Nu kan du vælge muligheden for automatisk at slette din Google-aktivitet efter 3 eller 18 måneder . Klik derefter på “Næste”.

Auto-Delete Web and Location History on Google

4. Klik på næste side på “Bekræft” for at foretage en permanent ændring.

Sådan slettes web- og placeringshistorik automatisk på Google

Artiklen forsætter under annoncen

5. Hvis du ikke ønsker, at Google skal spore og føre en fortegnelse over din aktivitet på tværs af dens tjenester, skal du deaktivere skiftet til “Web- og appaktivitet” ”.

Auto-Delete Web and Location History on Google

6. På lignende måde kan du rulle ned og deaktivere skiftet til “Placeringshistorik” og “YouTube-historie”. På denne måde stopper du permanent Google i at bevare din placeringshistorik, YouTube og webaktivitet. Husk, at dette også betyder, at din Google-oplevelse bliver mindre personlig.

Artiklen forsætter under annoncen
Læs også  Sådan annulleres appabonnement på iPhone i iOS 13

Sådan slettes web- og placeringshistorik automatisk på Google

Tag kontrol over dine data på Google

Så det er sådan du kan konfigurere automatisk sletning af placeringshistorik og webaktivitet på Google. I lang tid er Google blevet beskyldt for at høste for meget personlige data, så disse nye kontroller er en velkommen ændring. Selv hvis du er tæt på Googles økosystem, vil jeg kraftigt anbefale dig at automatisk slette placeringshistorik og webaktivitet efter 18 måneder. Alligevel er det alt sammen fra os. Hvis du fandt artiklen nyttig, skal du kommentere nedenfor og fortæl os det. Hvis du også vil slippe af med Google fra dit digitale liv, kan du gennemgå vores detaljerede tutorial.