Sådan slår du den indbyggede Password Manager fra i din browser

29. marts 2021 0 Af Mathias

De fleste moderne webbrowsere har indbyggede adgangskodeadministratorer, der gemmer dine logins og adgangskodeoplysninger fra websteder, så du ikke behøver at udfylde dem hver gang. Men hvis du ikke vil gemme personlige data i din browser eller bruger en tredjeparts password manager, kan du deaktivere den indbyggede password manager for at undgå at blive bedt om at gemme password. Så i dag vil vi vise dig, hvordan du kan slå den indbyggede adgangskodeadministrator fra i din browser (Chrome, Firefox og Microsoft Edge Chromium) på din computer.

Slå den indbyggede adgangskodeadministrator fra i din browser på pc

De fleste webbrowsere, herunder Google Chrome, Mozilla Firefox og Microsoft Edge, giver dig mulighed for at deaktivere deres indbyggede adgangskodeadministrator. Processen er enkel, og du behøver ikke at gå ind i konfigurationsindstillingerne i Firefox eller aktivere et Chrome-flag for at få det gjort. Det eneste du skal gøre er at grave lidt rundt i indstillingerne og slå en toggle fra for at deaktivere den indbyggede adgangskodeadministrator i din browser. Så lad os uden videre se, hvordan du kan slå den irriterende “gem adgangskode”-prompt fra på din computer.

Note: Vi bruger Windows 10 til denne vejledning, men processen vil stort set være identisk på både Mac og Linux.

Google Chrome

  • Hvis du vil slå den indbyggede adgangskodeadministrator fra, skal du åbne Google Chrome på din computer og klikke på menuknappen (tre prikker)) øverst til højre [1]. Vælg Indstillinger [2].
Sådan slår du den indbyggede Password Manager fra i din browser
  • Under Automatisk udfyldning skal du klikke på Adgangskoder.
Sådan slår du den indbyggede Password Manager fra i din browser
  • På det næste skærmbillede skal du slå “Tilbud om at gemme adgangskoder” fra. Slå også indstillingen “Automatisk logon” fra, hvis du ikke ønsker, at Chrome automatisk skal logge dig ind på visse websteder ved hjælp af gemte legitimationsoplysninger.
Disable Built-in Password Manager in Chrome

Det var det hele. Det er nu lykkedes dig at deaktivere den indbyggede adgangskodeadministrator i Google Chrome på din computer.

Læs også  Sådan gendannes slettede filer på Mac: 6 metoder
Artiklen fortsætter under annoncen

Mozilla Firefox

  • Åbn Mozilla Firefox, og klik på hamburgermenuen (tre vandrette linjer) øverst til højre. Vælg Indstillinger i rullemenuen.
Sådan slår du den indbyggede Password Manager fra i din browser
  • Klik på “Privatliv og sikkerhed” i venstre rude. Fjern derefter markeringen af afkrydsningsfeltet ud for ‘Spørg om at gemme logins og adgangskoder til websteder.’ Du kan tilføje undtagelser, hvis du ønsker at gemme adgangskoder til nogle websteder.
Disable Built-in Password Manager in Firefox

Du har nu med succes slået den indbyggede adgangskodeadministrator fra i Mozilla Firefox på din computer.

Microsoft Edge

  • Åbn Microsoft Edge på din computer, og klik på menuknappen (tre prikker) øverst til højre. Vælg Indstillinger i rullemenuen.
Sådan slår du den indbyggede Password Manager fra i din browser
  • Klik på fanen “Profiler” [1] i venstre rude, og vælg din profil, hvis du har flere profiler gemt i din browser. Klik derefter på Adgangskoder [2].
Sådan slår du den indbyggede Password Manager fra i din browser
  • Sluk nu for vippen ved siden af “Tilbud om at gemme adgangskoder”, og det er det.
Disable Built-in Password Manager in Edge Chromium

Du har nu med succes slået den indbyggede adgangskodeadministrator fra i Microsoft Edge på din computer.

Deaktiver den indbyggede adgangskodeadministrator i Chrome, Firefox og Edge for at forhindre irriterende popups

Mens de fleste browsere gør et anstændigt stykke arbejde med at beskytte dine loginoplysninger, vælger mange at bruge tredjeparts adgangskodeadministratorer på grund af de forbedrede funktioner. Så hvis du synes, at “gem adgangskode”-opfordringerne i din browser er irriterende, kan du nu deaktivere dem ved at følge ovenstående vejledning.

Artiklen fortsætter under annoncen