Sådan sættes en AirTag i tabt tilstand

28. juni 2021 Slået fra Af Patrick Nielsen

Med Apple AirTag er det nemt at finde mistede enheder eller tilbehør som nøgler og tegnebøger inden for Bluetooth-området. Apples genstandssporer leveres med en smart funktion kaldet Precision Finding, som udnytter U1-chippen (tilgængelig på iPhone 11- og iPhone 12-modellerne) til nemt at lokalisere tabte genstande. Men denne problemfrie genstandssporing fungerer kun, når din mærkede genstand befinder sig inden for Bluetooth-rækkevidden. Hvis AirTag’en er uden for Bluetooth-området, hvordan finder du den så? I denne situation skal du sætte din AirTag i tabt tilstand og stole på Find mit netværk til at finde dit tabte tilbehør. Så hvis du har mistet en AirTag, skal du gøre følgende.

Sådan sætter du en AirTag i tabt tilstand (maj 2021)

Før vi går i gang med trinene, skal vi krydse tre grundlæggende spørgsmål af!

Hvad er Find My Network, og hvordan fungerer det?

Find My Network er et crowdsourcet netværk med millioner af Apple-enheder, der bruger trådløs Bluetooth-teknologi til at lokalisere tabte enheder eller genstande i nærheden. Når netværket finder den forsvundne enhed, rapporterer det dens omtrentlige placering til ejeren. Da Find My-netværket er anonymt og krypteret, skal du ikke bekymre dig om dit privatliv.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvad sker der, når du markerer din AirTag som tabt?

Find My-appen giver dig ikke kun mulighed for at aktivere tabt tilstand for din AirTag, men giver dig også mulighed for at indtaste et telefonnummer og en brugerdefineret besked, der vises, når nogen finder genstandstrackeren. Desuden får du også mulighed for at aktivere indstillingen “Notify When Found” for at få en advarsel, når du er i nærheden af genstanden.

Når du har markeret din AirTag som tabt, kan alle, der finder genstandstrackeren, nemt finde dine kontaktoplysninger. Det eneste, de skal gøre, er at bringe AirTag’en tæt på en iPhone eller en NFC-udstyret Android-smartphone for at gå til en webside-URL, der indeholder dit telefonnummer og meddelelsen om, at du har mistet den. Desuden kan du måske også se enhedstrackerens placering videregivet gennem en andens enhed.

Læs også  Sådan ændrer du dit Twitter-brugernavn

Hvad hvis der ikke er nogen Apple-enheder i det område, hvor AirTag er placeret?

Selv om Find My Network er stort med næsten en milliard Apple-enheder, der kan hjælpe med at lokalisere en tabt genstand, er det ikke alle i verden, der bruger Apple-enheder. Så hvad nu, hvis din AirTag ikke er i nærheden, og der desværre ikke er nogen Apple-enheder i det område, hvor enhedssporingen er placeret? I dette scenario viser Find mit netværk kun, hvor AirTag’en sidst blev set på kortet.

Forhåbentlig kommer en person med en NFC-aktiveret Android-enhed eller en iPhone forbi din AirTag og hjælper med at få genstandstrackeren tilbage til dig.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sådan markerer du en AirTag som tabt

  1. Åbn Find min-app på din iPhone.

2. Tryk nu på fanen Elementer nederst på skærmen.

3. Vælg derefter den AirTag, som du vil sætte i tabt tilstand.

4. Dernæst skal du stryge opad på kortet for at få vist indstillingen Lost Mode Lost Mode). Tryk derefter på Enable valgmuligheden, der ligger lige under Lost Mode.

5. Læs derefter instruktionerne, og tryk på Fortsæt.

Artiklen fortsætter under annoncen

6. Indtast derefter dit telefonnummer. Derefter trykker du på “Næste” øverst til højre på skærmen.

7. Herefter skal du slå kontakten til højre ved siden af Notify When Found til. Desuden har du også mulighed for at tilpasse den tabte besked, der vises, når nogen finder din AirTag.

Husk, at du kun får lov til at tilpasse beskeden og aktivere indstillingen ‘Notify When Found’, hvis enhedens sporingsenhed er uden for rækkevidde. Til sidst skal du trykke på Aktivér for at bekræfte handlingen og aktivere Lost Mode for din AirTag.

Læs også  Sådan deaktiveres Xbox Game Bar på Windows 10

Hvis nogen nu finder din AirTag, kan de bringe den hvide side af sporingsenheden tæt på en NFC-kompatibel iOS- eller Android-enhed, hvis de finder den. En advarsel vises derefter på deres skærm og linker dem til en web-URL med din tabte besked og dit telefonnummer. Du kan følge vores vejledning for at lære, hvordan du kontakter ejeren af en tabt AirTag eller deaktiverer den. Derudover kan du måske også få vist din AirTags placering via en andens enhed, takket være Find mit netværk.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvad du skal gøre, hvis du mister en AirTag: Nemme trin at følge

Nå, det var det! Så sådan kan du sætte din AirTag i tabt tilstand og udnytte Find My-netværket til at lokalisere sporingsenheden. Nu hvor du ved, hvordan denne velgennemtænkte funktion fungerer, foreslår vi, at du udnytter den bedst muligt for at finde mistede AirTags. Da den tabte tilstand er tilgængelig på alle AirTag-kompatible enheder, er det altid en ukompliceret opgave at aktivere den. Hvad synes du om AirTag, og hvordan synes du, at den er sammenlignet med andre Bluetooth-artikler trackere? Del dine tanker i kommentarerne nedenfor.