Kontroller streamingopløsning på Fire TV Stick

7. februar 2021 Slået fra Af Mathias

Nogle gange når du ser en film eller serie på din Fire TV Stick, bliver streamingkvaliteten en smule reduceret. Effekten er minimal, men hvis du ser nøje efter, kan du se pixelering og sløring på din skærm. Det er her, du vil vide, om din Fire TV Stick streamer indhold på 4K, 1080p eller 720p.

Desværre tillader streaming apps som Netflix, Prime Video, Viaplay, HBO osv. dig ikke at se avancerede metrikker som opløsning, bithastighed, billedfrekvens og mere. Så hvis du leder efter en måde at kontrollere den aktuelle streamingopløsning på Fire TV Stick, så er her hvad du skal gøre.

Tjek den aktuelle streamingopløsning på Fire TV Stick (2021)

Check the Actual Streaming Resolution on Fire TV Stick (2021)
developer tools menu
Check the Actual Streaming Resolution on Fire TV Stick (2021)
Check the Actual Streaming Resolution on Fire TV Stick (2021)

1. Først og fremmest skal du trykke på “Alexa”-knappen på fjernbetjeningen, hvis du har en, og holde den nede og sige “Developer Tools Menu” (på engelsk). Det fører dig til installationssiden. Klik på “Download” for at installere appen på din Fire TV Stick.

2. I tilfælde af at menuen Developer Tools ikke vises på din Fire TV Stick, kan du også installere appen via internettet. Åbn dette link og klik på “Lever”. Du bliver nødt til at logge ind på din Amazon-konto. Dette installerer appen eksternt på din Fire TV Stick.

Artiklen fortsætter under annoncen

3. Når appen er installeret, finder du den under Appstore -> Alle dine apps . Åbn det nu.

Læs også  Spotify Web Player fungerer ikke, hvordan man løser det!

4. Aktiver her skiftet “ Avancerede indstillinger ”, og et skærmoverlay vises i øverste højre hjørne.

developer options tool
Check the Actual Streaming Resolution on Fire TV Stick (2021)
Check the Actual Streaming Resolution on Fire TV Stick (2021)
developer tools menu

5. Åbn derefter “ Start konfigurationspanel “.

6. Her skal du rulle ned og deaktivere “ Audio Focus Stack “.

Artiklen fortsætter under annoncen

7. Gå nu tilbage og afspil en video på en hvilken som helst app. På skærmoverlayet finder du “Opløsning” , som er den faktiske streamingopløsning, der afspilles på din Fire TV Stick. Hvis det viser 1920 × 1080, betyder det, at opløsningen er FHD, ligeledes betyder 3840 × 2160 4K og 1280 × 720 betyder HD. Husk, dette er ikke den opskalerede opløsning, men den egentlige.

8. Hvis du vil slå skærmoverlayet fra, skal du åbne menuen Developer Tools og deaktivere “Advanced Options”.

Tjek streamingopløsning af Netflix, Viaplay, HBO, Disney + på Fire TV Stick

Sådan kan du vide om Netflix, HBO eller enhver anden streaming-app spiller 4K-indhold eller ej. Det bedste ved denne metode er, at selvom dit tv har opskaleret 1080p-indhold til 4K, vil det stadig vise dig den rigtige opløsning, dvs. 1080p. Så når du er i tvivl om, at du ikke får den bedste visuelle oplevelse, skal du sørge for at kontrollere den rigtige streamingopløsning på din Fire TV Stick.