Sådan konfigureres Pi-hole på Raspberry Pi til at blokere annoncer og trackere

19. juli 2021 Slået fra Af Patrick Nielsen

Den annoncebaserede indtjeningsmodel har hjulpet onlinetjenester og udgivere til at forblive funktionsdygtige i årevis. Vi kan dog ikke benægte, at ubehagelige trackere har gjort det næsten umuligt at holde en anonym profil på internettet i dag. Nye fingeraftryksteknikker og trackere, der er integreret i app SDK’er, kan nemt identificere dig inden for et par sekunder. For ikke at nævne, at reklametunge websider æder vigtige ressourcer og gør enheden langsommere. Så hvis du har købt en Raspberry Pi for at fjerne alle annoncer fra dine enheder, så vil denne artikel hjælpe dig med at installere Pi-hole. Vi har beskrevet detaljeret, hvordan du kan opsætte Pi-hole på Raspberry Pi for at blokere annoncer og trackere i denne artikel.

Opsætning af Pi-hole på Raspberry Pi for at blokere reklamer og trackere (2021)

Her har vi forklaret trinene til at opsætte og køre Pi-hole på en enkel måde. Vi har brugt Raspberry Pi 4 Model B i vores vejledning, men det vil også fungere på gamle boards. Du kan udvide tabellen nedenfor og nemt gå til det tilsvarende afsnit.

  • Installer Pi-hole på Raspberry Pi

Jeg går ud fra, at du allerede har sat din Raspberry Pi op. Hvis ikke, kan du følge vores vejledning og lære, hvordan du bruger din bærbare Windows-bærbar computer som skærm til at få adgang til og opsætte din Raspberry Pi, hvis du ikke har en separat skærm. Når det nu er sagt, så lad os gå videre til trinene.

1. Først og fremmest skal du tilslutte Raspberry Pi’en til dit Wi-Fi-netværk derhjemme og åbne Terminal. Dernæst skal du køre nedenstående kommando. Den vil starte installationen af Pi-hole på din Raspberry Pi. sudo curl -sSL https://install.pi-hole.net | bash

Artiklen fortsætter under annoncen

2. Hvis du bruger Putty eller VNC til at få fjernadgang til Raspberry Pi, kan du køre den samme kommando i Terminal-vinduet. Her bruger jeg f.eks. Putty til at installere Pi-hole via Raspberry Pis konsol.

3. Når de første trin er udført, vil Pi-hole føre dig gennem opsætningsskærmen. Tryk på “Enter”, når den viser oplysninger om Pi-hole. Husk, at du kun kan navigere i brugergrænsefladen via tastaturet. Brug piletasterne og “Tab” til at springe mellem mulighederne. Og tryk på “mellemrumstasten”, hvis du vil vælge en indstilling.

4. Efter et par dialogbokse vil den advare dig om, at Pi-hole har brug for en statisk IP-adresse. Tryk på “Enter” igen.

5. Vælg derefter “wlan0“, hvis Raspberry Pi’en er forbundet via Wi-Fi. Og vælg “eth0”, hvis du bruger en kablet Ethernet-forbindelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

6. Derefter vil den bede dig om at vælge DNS-provider. Jeg vælger normalt Googles DNS-server, men du kan frit vælge din egen.

7. På den næste side vil den vise dig, at Pi-hole bruger StevenBlack’s hosts til at blokere reklamer. Tidligere var der flere værtsfiler fra tredjeparter, men nu bruger Pi-hole en samlet liste for at reducere mismatch. Senere kan du tilføje flere værtsfiler, hvis du ønsker det. Så lad være med at ændre noget, og sørg for, at listen er markeret (der vises et stjernetegn ved siden af listen), og tryk på Enter.

Læs også  Hurtigste måde at overføre filer på tværs af enheder og platforme

8. Derefter skal du vælge både IPv4 & IPv6 protokoller. Du kan trykke på mellemrumstasten for at markere begge muligheder.

9. Tryk derefter på “Ja” for at indstille en statisk IP-adresse til din Raspberry Pi. Disse trin er vigtige for at sikre, at IP-adressen ikke bliver ved med at ændre sig.

Artiklen fortsætter under annoncen

10. På siden “FYI: IP Conflict” skal du trykke på “OK“. Vi vil udføre et trin senere for at håndtere problemet med IP-konflikten.

11. Derefter vælger du “On” og trykker på “OK”. Dette vil give dig adgang til alle forespørgsler i en webgrænseflade.

12. På samme måde skal du vælge “On” og trykke på “OK” for at installere webserveren (lighttpd) på din Raspberry Pi.

13. Hvis du nu ønsker at logge forespørgsler, skal du vælge “On” og fortsætte.

Artiklen fortsætter under annoncen

14. I den næste dialogboks skal du vælge “Vis alt” og trykke på “OK”. Det vil lade dig overvåge alle forespørgsler og IP-adresser for at vide, hvor disse forespørgsler kommer fra. Du behøver ikke at bekymre dig om privatlivsaspektet, da alt sker lokalt på Raspberry Pi.

15. Nu er du næsten færdig. Den vil starte installationen igen og vil konfigurere Pi-hole i overensstemmelse med dine præferencer på Raspberry Pi’en. Dette trin vil tage lang tid, så hav tålmodighed.

16. Når installationen er færdig, vil den vise en sidste skærm med alle detaljerne. Sørg for at notere “IPv4-adressen” (det er din RPi’s IP-adresse), password og webinterface-adressen. Med disse oplysninger vil du kunne overvåge alle forespørgsler på dit hjemmenetværk. Tryk på “OK” og luk vinduet.

17. Åbn nu en webbrowser og indtast webgrænsefladeadressen, og tryk på enter. Basically, open the [IP address]/admin page. Hvis dashboardet åbnes, er det lykkedes dig at opsætte Pi-hole på din Raspberry Pi. Klik på “Login” i venstre rude, og indtast adgangskoden. Log nu ind, og du er næsten i mål.

Artiklen fortsætter under annoncen
  • Konfigurer din router

Mens alt er sat korrekt op, skal du ændre en nøgleindstilling på din router. Du skal omdirigere al trafik til Raspberry Pi, så den kan filtrere alle annoncer og trackere fra. Her er hvordan du kan gøre det.

1. Indtast 192.168.0.1 i en webbrowser på en hvilken som helst enhed i dit hjemmenetværk, og tryk på enter. Som vi alle ved, åbner det routerens indstillingsside. Indtast nu standardoplysningerne for din router, og log ind.

2. Dernæst skal du lede efter indstillingsmuligheden “DHCP-server“. Jeg bruger en TP-Link Archer C6-router, og den er tilgængelig under Avanceret -> Netværk. For andre routere kan den være til stede under en anden side, så slå den op og find indstillingssiden.

3. Når du er her, skal du indtaste IP-adressen på din Raspberry Pi i både Primary DNS og Secondary DNS. Den IPv4-adresse, som du noterede ovenfor i trin 16, er IP-adressen på din Raspberry Pi. Klik herefter på “Save” (Gem). Nu vil dette omdirigere al trafik til Pi-hole på Raspberry Pi for at filtrere alle annoncer og trackere fra. Hvis du i fremtiden ønsker at fjerne Pi-holes konfiguration fra din router, skal du blot slette begge DNS’er, og du vil have din forbindelse som før.

Læs også  Sådan tager du skærmbilleder på Snapchat uden at underrette afsenderen
Artiklen fortsætter under annoncen

4. Derefter skal du rulle ned og gå til afsnittet “Adressereservation“. For andre routere skal du lede efter denne indstilling under forskellige indstillingssider. Vi skal udføre dette trin for at undgå IP-konfliktproblemer. Dybest set kan du reservere Raspberry Pi’s IP-adresse, så den ikke tildeles en anden enhed i dit hjemmenetværk.

5. Klik på “Add” (Tilføj), og indtast Raspberry Pis IP-adresse i feltet “Reserved IP Address” (reserveret IP-adresse). Du kan finde RPi’s MAC-adresse fra den klientliste, der er nævnt nedenfor på samme side. Giv derefter et navn i feltet “Description” (Beskrivelse) og aktiver afkrydsningsfeltet “Enable This Entry” (Aktiver denne post). Til sidst skal du klikke på “Save” (Gem). Det vil reservere Raspberry Pi’s IP-adresse.

6. Hvis du ikke kan finde MAC-adressen på din Raspberry Pi, skal du åbne terminalen på RPi og køre ifconfig. Under “wlan0” skal du kontrollere værdien af “ether”. Det er MAC-adressen på din RPi.

7. Til sidst genstarter du din router, og ændringerne vil blive anvendt.

Artiklen fortsætter under annoncen
  • Block Ads & Trackers With Pi-hole on Raspberry Pi

1. Du har konfigureret Pi-hole og foretaget alle de nødvendige ændringer. Nu er det tid til at se Pi-hole i aktion. Åbn Pi-holes webgrænsefladeadresse, dvs. [IP address of RPi]/admin. Du kan åbne siden på en hvilken som helst enhed i hjemmenetværket.

2. Log nu ind, og du vil finde Pi-hole dashboardet med al statistik og forespørgsler, der bliver omdirigeret til Raspberry Pi.

3. Rul nedad, og du vil finde de øverste tilladte og blokerede domæner. Selv om det ikke skete for mig, men hvis du ikke kan få adgang til et websted, skal du åbne forespørgselsloggen fra venstremenuen og whiteliste det relaterede domæne. Du kan også klikke på et mistænkeligt domæne og vælge at sortliste det.

4. Nederst vil du finde alle enheder med en liste over samlede og blokerede anmodninger.

Artiklen fortsætter under annoncen

Deaktivere systemdækkende annoncer og trackere med Pi-hole & Raspberry Pi på dit hjemmenetværk

Så sådan kan du indstille Pi-hole på Raspberry Pi til at blokere annoncer og trackere på dit hjemmenetværk. Trinene kan virke komplekse, men det kan sagtens lade sig gøre, og du kan få det til at fungere på få minutter. Anyway, det er alt fra os. Hvis du står over for nogen problemer, så kommenter nedenfor og lad os vide det. Vi vil helt sikkert hjælpe dig ud.