Sådan installeres ADB på Windows, macOS, Linux og Chrome OS

26. august 2020 0 Af Mathias

Android Debugging Bridge (ADB), som navnet antyder, er et kommandolinjeværktøj, der giver udviklere mulighed for at fejlsøge forskellige dele af deres applikationer. Det er dog ikke begrænset til kun udviklere. Hvis du vil have adgang til visse funktioner på Android-platformen, som ikke ellers er tilgængelige, kan du også bruge ADB-kommandoerne ved at installere ADB på din computer, hvad enten det er Windows, macOS, Linux eller Chrome OS. Når du installerer det, er der adskillige seje ting, som du kan gøre med ADB på din Android-enhed. Der er desuden forskellige apps, der kræver ADB-tilladelser for at fungere. Så hvis du er forvirret over, hvordan du installerer og bruger ADB på Windows, macOS, Linux eller Chrome OS, har vi dig dækket.

Opsæt din Android-enhed til ADB

Selv hvis du installerer ADB på din computer, det hjælper ikke, medmindre du først konfigurerer din Android-enhed til at arbejde med ADB. Så hvis du ikke er sikker på, hvordan du gør det, skal du følge nedenstående trin for at finde ud af det.

 • Åbn indstillinger på din Android-enhed, og gå til “Om telefon”. Her tryk på “Byg nummer” 7 gange fortløbende. Husk, da Android-enheder har forskellig hud, kan siden ‘Build Numer’ opbevares under nogle andre sider.

Setup Your Android Device for ADB

 • Dette aktiverer “Udviklerindstillinger ”På din Android-enhed. Gå over til “System”, og åbn derefter Developer Options og aktiver “USB debugging” . Når du nu tilslutter din Android-enhed til computeren, skal du vælge tilstanden “File Transfer (MTP)”. Du er færdig på enhedens front. Det næste trin er nu at konfigurere ADB på din computer.

Setup Your Android Device for ADB

Artiklen fortsætter under annoncen

Installer ADB på Windows

 • Først skal du downloade ADB-platformværktøjet til Windows fra Googles officielle side. Når det er hentet, skal du udpakke indholdet af denne fil på din Windows PC ved hjælp af et arkiveringsværktøj som WinRAR.
 • Setup Your Android Device for ADB

  Install ADB on Windows

  • Gå nu over til den udpakkede mappe, og klik på adresselinjen. Skriv nu “cmd” og tryk på Enter. Med det samme åbnes et kommandopromptvindue i ADB-biblioteket.

  install adb on windows

  • Tilslut derefter din Android-enhed til Windows PC og udfør adb-enheder

  install adb on windows

  Artiklen fortsætter under annoncen
  • Det beder en “USB debugging” -prompt på din smartphone. Aktivér afkrydsningsfeltet “Tillad altid”, og tryk så på “Tillad”. install adb on windows
  • Nu skal du se enhedens serienummer i vinduet Kommandoprompt. Hvis den ikke registrerer din enhed, skal du køre adb-enheder igen, og denne gang vil det bestemt registrere din enhed. Tillykke! ADB er nu installeret med succes på din Windows PC.

  Install ADB on Windows

  Installer ADB på macOS

  Her tager vi en lidt anden sti for at installere ADB på macOS. Vi bliver nødt til at installere Homebrew først på macOS og derefter kan vi nemt installere Android platformværktøjer. Homebrew er en open source-pakkehåndtering, der installerer de manglende pakker. Så med alt det sagt, her begynder vi.

  • Åbn først terminalen på din Mac og udfør nedenstående kommando. Det installerer Homebrew på din Mac. Under installationen kan det muligvis bede om dit kodeord. Hele installationen vil tage ca. 10 minutter.
 ruby -e "$ (krøll -fsSL https://raw.githubusercontent.com/Homebrew/install/master/install)"install adb on macos 

install adb on macos

Artiklen fortsætter under annoncen
%MINIFYHTMLbc20639bf7f72a7bbab3323d76f04ccb6%
 • Installer derefter ADB platformværktøjer fra nedenstående kommando.
) bryg cask installere Android-platform-værktøjer 

Install ADB on macOS

 • Tilslut nu Android-enheden til din Mac og udfør adb-enheder kommando. Du vil modtage en meddelelse på din Android-enhed om at tillade USB-fejlfinding. Så aktiver bare afkrydsningsfeltet og tryk på “Tillad”.

install adb on macos

 • Du skulle nu se serienummeret på din enhed på Mac Dette betyder, at ADB er installeret på din Mac.

install adb on macos

Installer ADB på Linux

 • Download ADB Platform Tools for Linux fra Googles officielle side og pak filen ud til et passende sted som dit hjemmekatalog.
 • Åbn derefter Linux-terminalen og flyt til den udpakkede mappeplacering. Udfør kommandoen herunder for at flytte til den bestemte mappe. Sørg for at ændre brugernavnet til dit faktiske Linux-brugernavn.
 cd / home / Arjun / platform-tools 

install adb on linux

Artiklen fortsætter under annoncen
 • Tilslut din Android-enhed og kør adb-enheder på Linux-terminalen. Marker afkrydsningsfeltet for “Tillad altid altid” på din Android-enhed, og tryk derefter på knappen “Ok”.
 • Setup Your Android Device for ADB

  install adb on linux

  • Endelig vises din Android-enhed på Linux-terminalen med serienummeret. Dette er, hvordan du kan installere og opsætte ADB på Linux-systemer.

  Install ADB on Linux

  Installer ADB på Chrome OS

  Før Jeg går fremad, lad mig præcisere, at din Chromebook skal have Play Store-support; Chrome OS skal være på Developer Channel og have Linux aktiveret på din maskine. For at flytte til Udviklerkanal skal du åbne Indstillinger -> Om Chrome OS -> Yderligere detaljer -> Skift kanal til enhed. Efter at have sagt alt dette, lad os lære at installere ADB på Chrome OS.

  Artiklen fortsætter under annoncen
  • Åbn først Indstillinger og naviger til Linux -> Udvikle Android-apps -> Aktivér skift til ADB-fejlfinding . Genstart nu din Chromebook, og der vises en ADB-prompt efter omstart. Klik på “Tillad” og gå til næste trin. Sådan installeres ADB på Windows, macOS, Linux og Chrome OS
  • Åbn nu Linux-terminalen fra appskuffen og udfør nedenstående kommando til installer ADB-platformværktøjerne . Tryk yderligere på “Y” for at tillade installationen.

  sudo apt-get install android-tools-adb

  install adb on chrome os

  • Tilslut din Android-enhed til Chromebook efter installationen. Du får en meddelelse på din Chromebook om en USB-enhedsdetektion. Klik nu på “Opret forbindelse til Linux”.

  install adb on chrome os

  Artiklen fortsætter under annoncen
  • Tilbage til Linux Terminal, udfør adb-enheder kommando, og en prompt vises på din Android-enhed. Aktivér afkrydsningsfeltet for “Tillad altid”, og tryk derefter på knappen “Ok”. Tillykke, du har konfigureret ADB på Chrome OS.

  install adb on chrome os

  • Hvis terminalen viser “tilladelse afvist” eller “kommando ikke fundet”, skal du køre kommandoen adb start-server først, og prøv derefter igen med kommandoen adb-enheder .

  Sådan bruges ADB på Windows, macOS, Linux og Chrome OS

  Når du har installeret ADB på din Windows PC, Mac, Linux-system eller Chromebook, er det bare et spørgsmål om at udføre forskellige ADB-kommandoer i terminalen. Bare sørg for, at du har tilsluttet din Android-enhed til din computer, mens USB-fejlfinding er aktiveret. Efter dette kan du prøve forskellige kommandoer og opleve Android meget anderledes. For at hjælpe dig med at komme i gang, givet nedenfor er et få af de mest almindeligt anvendte ADB-kommandoer .

  Installer ADB på Windows, macOS, Linux og Chrome OS med brugervenlighed

  ADB er et meget nyttigt værktøj til alle Android-programmerere. Selv hvis du ikke selv er en, ved du nu, hvordan du konfigurerer ADB på din pc eller Mac og bruger det sammen med din Android-enhed. Og hvis du er ny på dette, har jeg allerede listet nogle af de almindelige ADB-kommandoer ovenfor. Dette giver dig mulighed for at opleve Android som aldrig før. Når du taler om ADB-kommandoer, hvilke er dine favoritter? Jeg vil meget gerne høre fra dig i kommentarfeltet nedenfor.

  Artiklen fortsætter under annoncen

Læs også  Sådan aktiveres / deaktiveres FaceTime øjenskontaktkorrektion i iOS 14