Sådan grupperes dine proceslinjegenveje i Windows 10

24. december 2020 Slået fra Af Mathias

Windows 10s proceslinje kan blive lidt overvældende, når du har fastgjort mange af dine vigtige apps.

Hvis du den type person, der har brug for bekvemmeligheden ved at tilføje så mange genveje som muligt uden at ofre ledig plads på hele proceslinjen, findes der en ny open source-app ved navn ‘Taskbar groups’, som du ikke bør gå glip af. Find projektet på deres Github og .exe-pendanten her.

Genveje til gruppeopgavelinjer i Windows 10

1. Download proceslinjegrupper fra GitHub. Appen er let og kommer på kun 150KB . Efter download af ZIP-filen skal du udpakke ZIP-filen ved hjælp af en af filudtrækkerne for at få adgang til den eksekverbare fil.

2. Når du først åbner appen, er den eneste mulighed, du ser ‘Tilføj proceslinjegruppe’ . Klik på den for at komme i gang med at oprette genveje til dine yndlingsprogrammer.

Artiklen fortsætter under annoncen
add taskbar group

3. På den side, der vises nu, kan du tilføje et ikon for den gruppe, du er ved at oprette . Dette ikon vises på din proceslinje. Du kan også indstille den maksimale bredde, der spænder fra 1 til 20. Når du har indstillet gruppeikonet, skal du klikke på ‘Tilføj ny genvej’ og vælge de apps, du er interesseret i at føje til gruppen.

add group icon and shortcuts

4. Når du har tilføjet alle de påkrævede apps, skal du tildele gruppen et navn og klikke på Gem. I dette tilfælde har jeg valgt et par webbrowsere til hurtigere adgang.

choose apps for the group

5. Kort efter at du har klikket på Gem, gemmer appen gruppen og fører dig til hjemmesiden. Her finder du den gruppe, du lige har oprettet. Du skal nu klikke på gruppen for at få adgang til genveje-mappen .

home page of shortcuts

6. Fra mappen Genveje skal du højreklikke på den genvej, du lige har oprettet, og vælge ‘Fastgør til proceslinjen’ . Alternativt kan du også vælge at fastgøre genvejen til Start-menuen.

Læs også  Sådan kan du fortsætte med at bruge opkaldsoptagelsesapps på Android Pie og Q
Artiklen fortsætter under annoncen
pin shortcut group to taskbar

7. Når du har fastgjort genvejen til proceslinjen, ser du en ny post i proceslinjen med det gruppeikon, du tildelte i det tredje trin. Du kan få adgang til alle de grupperede genveje ved at klikke på ikonet. På denne måde behøver du ikke længere gå igennem besværet med at have flere ikoner til den samme kategori af apps i proceslinjen.

taskbar shortcuts final output

Brug proceslinje genveje til at organisere proceslinjen på Windows 10

Selvom jeg kunne lide ideen om appen og den enkelhed, der følger med, må jeg sige, at klientappen er lidt for simpel som det er lige nu.

For eksempel kan du ikke ændre rækkefølgen på apps eller ændre listen over genveje. I øjeblikket skal du oprette en ny gruppe, hvis du vil ændre appsættet i gruppen.

Artiklen fortsætter under annoncen