Sådan flyttes fra WhatsApp til Telegram

11. januar 2021 Slået fra Af Mathias

WhatsApp har modtaget et tilbageslag fra brugerne, efter at det gjorde det nødvendigt at overholde den nye fortrolighedspolitik, der tillader datadeling med Facebook. Hvis du har slettet din WhatsApp-konto, kan du være på udkig efter nye WhatsApp-alternativer. Ideelt set er de to bedste alternativer til WhatsApp Signal og Telegram. I dag vil vi diskutere overgangen fra WhatsApp til Telegram.

Flyt fra WhatsApp til Telegram

Hvis du hører om Telegram for første gang eller aldrig har prøvet appen før, her er alt hvad du behøver at vide for at bruge messaging-tjenesten. Dette skal give et perspektiv med hensyn til, hvordan Telegram er bedre end WhatsApp, og hvad du får, hvis du foretager dig et skridt. Med det sagt, lad os komme i gang.

Indholdsfortegnelse +

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvorfor skal jeg flytte fra WhatsApp?

Lad os få dette ud af vejen. WhatsApps reviderede fortrolighedspolitik kræver, at du lader virksomheden dele data med andre Facebook-virksomheder såsom Facebook-betalinger, Onavo, Facebook Technologies (Oculus) og CrowdTangle.

“Som en del af Facebook-selskaberne modtager WhatsApp information fra og deler information (se her) med de andre Facebook-virksomheder. Vi bruger muligvis de oplysninger, vi modtager fra dem, og de kan bruge de oplysninger, vi deler med dem, til at hjælpe med at drive, levere, forbedre, forstå, tilpasse, støtte og markedsføre vores tjenester og deres tilbud, herunder Facebook-selskabsprodukter, ” læser fortrolighedspolitikken.

Ifølge WhatsApp deler virksomheden følgende detaljer med Facebook og andre Facebook-ejede virksomheder:

Artiklen fortsætter under annoncen
 • telefonnummer
 • transaktionsdata
 • service-relaterede oplysninger,
 • oplysninger om, hvordan du interagerer med andre, når du bruger Facebook-tjenester
 • oplysninger om mobilenheder
 • din IP-adresse

WhatsApp tilføjer dog også, at det “kan omfatte andre oplysninger, der er identificeret i sektionen om fortrolighedspolitik med titlen Information, vi indsamler”. Dette afsnit indeholder endnu flere detaljer som dine kontakter i adressebogen, statusoplysninger, betalingsdata for at nævne nogle få. Mens WhatsApp ikke kan få adgang til dine beskeder, takket være en-til-ende-kryptering, samler det en masse data, der ikke rigtig er nødvendige for at drive tjenesten.

I henhold til WhatsApps App Store-liste forbinder virksomheden desuden følgende data til din identitet:

 • Køb
 • Finansiel info
 • Beliggenhed
 • Kontaktinfo
 • Kontakter
 • Oprettelse af en konto på Telegram

  Telegram er tilgængeligt på alle førende platforme inklusive Android, iOS, Windows, macOS, Linux og web. Du kan tilmelde dig en Telegram-konto efter installation af appen på den platform, du vælger. Registrering af en konto på Telegram kræver et aktivt telefonnummer , og du bliver nødt til at bekræfte dit telefonnummer under oprettelsen af kontoen. Når du har bekræftet nummeret, kan du tilføje dit navn og komme i gang.

  Artiklen fortsætter under annoncen

  Flytte personlige chats til Telegram

  Mens du ikke let kan replikere dine WhatsApp-chats på Telegram, da de naturligvis er to forskellige platforme, der ikke er godt integreret med hinanden, har du mulighed for at eksporter dine chats som en tekstfil , hvis du har brug for en sikkerhedskopi af dine gamle WhatsApp-samtaler.

  For at gøre det skal du åbne en chat, trykke på Mere -> Eksporter chat . Du kan vælge at flytte medier også ved at trykke på ‘Inkluder medier’. Hvis du bare vil have beskederne uden mediefiler, kan du trykke på knappen ‘Uden medier’.

  Artiklen fortsætter under annoncen

  Fra aktiearket, der vises nu , vælg Telegram, og tryk på Gemte meddelelser . Du kan også vælge at dele chatten med personens chatvindue, hvis du foretrækker det.

  path to export chats

  Nu hvor du har eksporteret vigtig chatter med din Telegram-konto, er det tid til at indlede en samtale. Du kan se Telegram-brugere i dine kontakter ved at trykke på blyantens flydende handlingsknap

  til stede på hjemmesiden.

  Artiklen fortsætter under annoncen

  path to export chats

  Her kan du sorter dine kontakter efter navn eller sidst set ved at trykke på knappen i øverste højre hjørne. Dette skal give dig en grov idé om, hvilke af dine venner der er aktive på Telegram. Tryk på en af kontakterne for at starte en chat med dem.

  sort contacts by name or last seen time

  Artiklen fortsætter under annoncen
  • Understøttede formater og grænser

  Med Telegram kan du sende beskeder, emojier, GIF’er, klistermærker, animerede klistermærker og filer. I modsætning til WhatsApp, der begrænser videoer til 16 MB og dokumenter til 100 MB, kan du sende filer i størrelse op til 2 GB på Telegram . Hvis du bruger Telegram for første gang, vil dette gøre en konkret forskel i den måde, du deler filer med dine venner på. Det er også værd at nævne, at du kan oprette din egen mærkatpakke til oprettelse af tåbelige mærkatpakker. Åh, og fortalte jeg dig, at du kan indstille animerede videoer som din profilavatar?

   Et aspekt, du skal huske på, når du bruger Telegram, er at app har ikke ende-til-ende-kryptering som standard i modsætning til WhatsApp. Misforstå mig ikke, chatsene er stadig krypteret ved hjælp af Telegrams server-klient MTProto-krypteringsprotokol. Du kan læse mere om, hvordan Telegram nærmer sig kryptering på virksomhedens forklarer her. Hvis du vil have det ekstra sikkerhedslag, skal du se på Telegrams hemmelige chats

  at tilbyder slut- til-ende-kryptering .

   For at aktivere hemmelige chats, åbn chatvinduet, og tryk på kontaktens navn . Du føres nu til den detaljerede side med samtaledetaljer, hvor du kan se de filer, du tidligere har delt. Her skal du trykke på den lodrette menu med tre prikker og vælge ‘Start hemmelig chat’. Telegram opretter nu en separat chatsession med den samme kontakt. På hemmelige chats kan du indstille en selvdestruktionstimer, der spænder fra 1 sekund til en uge .

   Artiklen fortsætter under annoncen

   Dig skal også bemærke, at evnen til at videresende meddelelser er deaktiveret på hemmelige chats. Mens du kan fortsætte lige hvor du slap med Telegram-apps på tværs af platforme, er hemmelige chats begrænset til den enhed, du starter sessionen. Med andre ord kan du ikke fortsætte en hemmelig chat på en anden Telegram-app fra den samme konto.

    Hvis du ikke er en stor fan af WhatsApps mørke tilstand og hader det faktum, at du ikke kan tilpasse temaet, Telegram er her for at byde dig velkommen med åbne arme. Telegram giver dig ikke kun mulighed for at tilpasse alle aspekter af det ved hjælp af en kraftfuld temamotor, men tilbyder også en måde at eksportere temaer til at dele med dine venner og familie. Du kan ændre dit chattema fra Indstillinger -> Chatindstillinger -> Farvetemaer .

    enable secret chats

    Flytter gruppechats til Telegram

    I lighed med personlige chats tilbyder WhatsApp en eksportknap til at tage en kopi af meddelelser fra grupper. Åbn den gruppe, du vil eksportere meddelelser fra, og tryk på Mere-> Eksporter chat . Vælg Telegram fra delearket, og tryk på Gemte meddelelser eller den nye Telegram-gruppe. Læs videre for at finde ud af, hvordan du kan oprette en ny gruppe på Telegram.

    Artiklen fortsætter under annoncen

   Det er den sværeste del af overgangsprocessen at overbevise dine venner og familie om at skifte til Telegram. Når du har formået at gøre det, kan du blot oprette en ny gruppechat og dele invitationslinket i den gamle WhatsApp-gruppe. I modsætning til WhatsApp, hvor du er begrænset til 256 deltagere, Telegram giver dig mulighed for at oprette grupper med hele 20.000 medlemmer

   Artiklen fortsætter under annoncen

  .

   For at oprette en ny gruppe skal du trykke på blyant FAB på startsiden og trykke på Ny gruppe.

   export group chats

   Telegram vil nu opfordre dig til at tilføje deltagere og indstille et navn og billede til gruppen. Når du har gjort begge disse, oprettes din nye gruppe.

   Artiklen fortsætter under annoncen

   create new group telegram

    Når du har oprettet gruppen, har du mulighed for at indstille gruppens privatliv til offentlig eller privat . For at ændre denne indstilling skal du trykke på blyantikonet på gruppens beskrivelsesside og vælge Gruppetype . Mens privat gruppe kræver et invitationslink, kan enhver Telegram-bruger deltage i din gruppe via søgefunktionen, hvis du indstiller den som offentlig. Offentlige grupper har fleksibiliteten til at få et permanent link. Medmindre det er et open source-projekt eller en diskussionsgruppe for et emne med fælles interesse, vil jeg anbefale dig at holde din gruppetype privat.

    change group privacy

    Hvis du vil dele din gruppes link med venner og familie, skal du trykke på knappen ‘Kopier link’ fra den samme side og indsætte den i din vens chat. Alternativt kan du trykke på Del link og sende invitationslinket på din gamle WhatsApp-gruppechat . Dine venner kan derefter deltage i gruppen ved at trykke på linket.

    Artiklen fortsætter under annoncen

    link sharing telegram

     Telegram tilbyder detaljerede kontroller til at definere andre administrators kapaciteter og begrænsninger . Hvis du giver administratorrettigheder til et andet gruppemedlem, kan du vælge, om de har mulighed for at ændre gruppeoplysninger, slette meddelelser, udelukke brugere, invitere brugere, fastgøre beskeder, administrere stemmechats, tilføje nye administratorer eller sende anonyme meddelelser. Du har også mulighed for at indstille en brugerdefineret titel til bestemte administratorer.

     admin rights telegram

     Artiklen fortsætter under annoncen

     Skift til Telegram og nyd avancerede meddelelsesfunktioner

     Telegram har helt klart en kant, når det kommer til det store antal funktioner, det tilbyder. Kombineret med kraften i cloudchats giver Telegram dig problemfri fortsættelse af dine samtaler på tværs af enheder uden at svede. Hvis du spekulerer på, hvordan Telegram sammenligner med WhatsApp og Signal, så glem ikke at tjekke vores WhatsApp vs Telegram vs Signal detaljeret sammenligning, der dykker dybt ned i funktioner og privatliv. Du skal også gennemgå vores Telegram tip og tricks kompilering for at bruge appen som en professionel.

Læs også  7 bedste tip til at fremskynde iOS 14 på iPhone og iPad