Sådan genaktiveres Backspace Navigation Key på Firefox

12. januar 2021 Slået fra Af Mathias

Mozilla Firefox har længe tilbudt muligheden for at trykke på Backspace-tasten for at gå tilbage til den forrige side og Shift + Backspace-tasten til navigering fremad. Dette ændres dog med Firefox 86. På den nyeste Firefox 86 Nightly har virksomheden som standard deaktiveret funktionen. Hvis du er en Firefox-bruger, der ønsker at genaktivere backspace-navigation, skal du læse videre for at finde ud af, hvordan du kan gøre det.

Indholdsfortegnelse +

Genaktiver Backspace-navigeringstast på Firefox

1. Åbn Firefox-browseren og besøg om: config . I søgefeltets tekstfelt skriv ‘browser.backspace_action’ . Når eksemplet vises, skal du klikke på blyantikonet til stede i højre hjørne for at redigere værdien.

Artiklen fortsætter under annoncen

2. Som standard bemærker du, at værdien af ‘browser.backspace_action’ er ‘2’. Skift værdien til ‘0’ og klik på knappen Gem . Det er det. Du kan nu fortsætte med at bruge tastaturgenveje Backspace og Shift + Backspace til at navigere på nettet.

bring back back navigation firefox

Hvorfor fjernede Firefox Backspace-navigation?

Nu hvor du ved, hvordan du genaktiverer backspace-navigation, undrer du dig måske over, hvorfor Mozilla i første omgang besluttede at fjerne funktionen. Når alt kommer til alt backspace-navigationsgenvejen har 40 millioner unikke brugere om måneden , som er betydeligt højere end lignende genveje som Alt + Venstre / Højre-pilen, der stort set tjener det samme formål.

Udviklerne hos Firefox har besluttet at deaktivere denne funktionalitet, fordi mange ubrugte brugere går ved et uheld til den forrige side, mens de skriver på websteder eller udfylde formularer uden at fremhæve indtastningsfeltet. Desuden har nogle mistanke om, at den øgede brug af Backspace skyldes utilsigtede udløsere.

Brug Backspace-navigeringstast på Firefox

Uanset beslutningen om at ændre standardadfærden kan du følge trinene ovenfor for at bringe den tilbage. Dette burde være nyttigt, hvis du altid har stole på Backspace og Shift + Backspace for at navigere mellem websider. Du kan også overveje at bruge tastaturgenveje Alt + Venstre / Højre piletaster i stedet. For flere sådanne tip, glem ikke at tjekke vores artikel om Firefox skjulte indstillinger, du skal bruge, og hvordan du kan slette telemetridata på Firefox.