Find og åben filer ved hjælp af kommandoprompt i Windows 10 [GUIDE]

16. februar 2021 Slået fra Af Mathias

Har du glemt hvor du gemte en fil på din computer eller kan du simpelthen ikke kunne huske en del af navnet på en fil, som du desperat har brug for at finde?

Du kunne let have sparet dig selv noget hovedpine, hvis du havde vidst hvordan du finder og åbner filer (billede, tekst, video, musik) og mapper ved hjælp af Command Prompt (CMD) i Windows 10.

Selvom det synes at være spild af tid og energi at åbne filer ved hjælp af en kommando linje-interface under normale omstændigheder, kan det være en kæmpe hjælp under visse situationer.

Find og åbn filer og mapper ved hjælp af kommandoprompt i Windows 10

Kommandoprompt tilbyder mange seje tricks og giver dig adgang til mange Windows-funktioner, herunder mange, der ikke er tilgængelige fra GUI. Her viser vi dig, hvordan du finder og åbner filer ved hjælp af kommandoprompten. Mens du kan gøre det ved hjælp af Windows File Explorer, hjælper nedenstående metoder dig, hvis du glemmer det fulde filnavn eller ikke kan huske, hvor du har gemt det på din computer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Bemærk: Jeg bruger Windows 10 på det bedste mini pc jeg har haft til dato, til denne demo, men de samme metoder gælder i Windows 7/8 / 8.1 og ældre. Du kan også bruge nedenstående metoder til at finde og åbne enhver type mappe eller fil i Windows 10 kommandoprompt (CMD), inklusive tekst, video, musik og mere .

Find en fil eller mappe ved hjælp af kommandoprompt

  • Åbn Windows Command Prompt i Admin-tilstand ved at søge efter ‘cmd’ i Windows-søgefeltet og vælge ‘Kør som administrator’.

Find og åben filer ved hjælp af kommandoprompt i Windows 10 [GUIDE]

  • Indtast nu dir "\*filnavn*" /s for at søge efter målfilen på din C: køre. Sørg for at erstatte “filnavn” med det faktiske navn på den fil eller mappe, du prøver at finde. Til denne demo forsøger jeg at finde en fil kaldet ‘demo1.jpg’.

command prompt

Du får flere resultater selvom der kun er en enkelt fil med det navn. Du kan dog let identificere den korrekte sti efter dens størrelse.

Læs også  Sådan sender du forsvundne beskeder i WhatsApp, Telegram, Signal og Instagram
Artiklen fortsætter under annoncen

specify folder location using command line

  • Som standard er ovennævnte kommando vil søge på C: drevet. Hvis du har flere drev på din pc, skal du angive måldrevet. For at søge på D: -drevet skal du f.eks. Skrive d: og tryk på Enter.

change drive in CMD Brug nu bare dir " filnavn *" / s kommando beskrevet tidligere for at finde din målfil eller mappe. Bemærk, at du også kun kan bruge en stjerne (i stedet for to), enten i starten eller i slutningen af ​​filnavnet. Ved at sætte jokertegnet i slutningen finder du alle filerne med dit søgeudtryk i begyndelsen af ​​navnet, mens du placerer det i starten, viser alle filer med dit søgeudtryk i slutningen. Jeg lægger stjernen i begge ender for at finde alle filer, der indeholder søgeteksten, hvad enten det er i starten, slutningen eller et sted imellem. change drive in CMD

Åbn filer ved hjælp af kommandoprompt

Når du kender den nøjagtige sti til en fil (billede, tekst, video, musik) eller mappe, kan du nemt åbne den ved hjælp af kommandoprompten i Windows 10. Sådan gør du det:

Metode 1: Åbn filer i kommandoprompt via mapperuten

  • Angiv først biblioteket og mappen for den fil, du prøver at åbne. I mit tilfælde ligger målfilen i en mappe kaldet ‘Demo Folder’ i roden af ​​D: drevet. Så vi kommer først til roden af ​​D: drevet. For det skal du skrive d: og trykke på Enter som beskrevet i det tidligere segment. Du kan droppe dette trin, hvis du prøver at åbne en fil i drev C:.
  • Gå nu til målmappen med følgende kommando: cd demo mappe/
  • Indtast endelig "demo2.jpg" (inklusive tilbud) og tryk på Enter.

find file in command prompt Windows åbner filen ved hjælp af den standardapp, der er knyttet til den filtype.

Artiklen fortsætter under annoncen

Metode 2: Åbn filer direkte i kommandoprompt direkte

I mellemtiden kan du også åbne filer direkte fra kommandoprompten, hvis du kender den fulde filsti. Sådan gør du det:

  • Sig, at du vil åbne en fil på "C: Brugere \ Desktop Stuff Img Jan 2021 28. januar CMD demo1.jpg" . For det skal du åbne kommandoprompt og sikre dig, at du først peger på det rigtige drev. Indtast derefter bare den fulde sti (inklusive anførselstegn), og tryk på Enter.
Læs også  Sådan får du adgang til dine top 25 mest spillede sange i Apple Music

Open Files Via Command Prompt Directly

Angiv en app til at åbne en fil ved hjælp af kommandoprompt

I begge de ovennævnte tilfælde åbnes filen ved hjælp af den standardapp, der er knyttet til den filtype. Du kan dog angive en hvilken som helst app på din pc for at åbne den fil. Sig, dine JPG-filer åbnes som standard med Adobe Photoshop, men du kan åbne den med Paint (eller en hvilken som helst anden kompatibel app), hvis du vil. Sådan gør du det:

  • For at åbne den samme ‘demo1.jpg’-fil ved hjælp af Paint, bliver vi nødt til at dirigere OS mod installationsmappen til ‘mspaint.exe’ sammen med hele stien til selve filen. Til det bruger vi følgende syntaks: Find og åben filer ved hjælp af kommandoprompt i Windows 10 [GUIDE] “% windir% system32 mspaint.exe” “C: Brugere Kundu Desktop Stuff Img Jan 2021 28 Jan CMD demo1.jpg ” (inklusive tilbud).

Specify an App to Open a File Using Command Prompt Kommandoen ovenfor åbner filen ‘demo1.jpg’ med MS Paint i stedet for standardfotoviser-appen på din pc. Bemærk, at filstierne kan variere fra computer til computer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Få ting gjort ved hjælp af kommandolinjeværktøjer i Windows 10

Nu hvor du ved, hvordan du finder og åbner filer og mapper ved hjælp af kommandoprompten i Windows 10, skal du fortsætte, give det et skud og fortælle os, hvorfor du ønsker at bruge kommandoprompten til at finde og åbne filer på din pc .

Hvis du kan lide at arbejde med kommandolinjeværktøjer i Windows, men jo mere funktionsrig PowerShell er dit valgvåben, skal du tjekke vores vejledning om, hvordan du personaliserer Windows PowerShell på din pc. Du kan også tjekke alt om Windows Terminal, og hvordan du installerer og tilpasser det på din computer.