Sådan får du centrerede ikoner i Windows 11-stil på proceslinjen i Windows 10

26. august 2021 Slået fra Af Patrick Nielsen

Det lækkede Windows 11 build har afsløret en masse om Microsofts kommende desktop OS, herunder dets mange ligheder og uligheder med Windows 10. Som en stor afvigelse fra den ældgamle Windows UI er den nye startmenu og proceslinje nu centralt justeret i stedet for at være justeret til venstre. Vi har allerede beskrevet, hvordan du kan gå tilbage til det nuværende design af proceslinjen og startmenuen i Windows 11, men i denne artikel viser vi dig, hvordan du kan bringe Windows 11’s centralt justerede proceslinjeikoner til Windows 10.

Få Windows 11-stilen centreret proceslinje på Windows 10 (2021)

I denne artikel viser vi dig, hvordan du får den centrerede proceslinje i Windows 11-stil på din Windows 10-computer. Det vil hjælpe din Windows 10-pc med at få et frisk nyt udseende svarende til den nyeste version af Windows. Der er to måder, hvorpå du kan få Windows 11’s centrerede proceslinje på Windows 10. Du kan enten justere de oprindelige indstillinger for proceslinjen i Windows 10 eller bruge en app fra en tredjepart. Vi vil vise dig begge metoder i denne vejledning. Bemærk dog, at metoderne kun virker for proceslinjen og ikke for startmenuen.

Metode 1: Brug af indstillingerne for proceslinjen

  • Først og fremmest skal du låse proceslinjen op. Den er låst som standard, så for at låse den op, skal du højreklikke på proceslinjen og klikke på “Lås proceslinjen” (bør være afbrudt efter det).

Bemærk: Du kan også gå til Indstillinger (Windows-tasten + I) -> Proceslinjen og slå den indstilling fra, hvor der står “Lås proceslinjen”.

  • Højreklik nu på proceslinjen igen. Før derefter musen hen over “Værktøjslinjer“, og klik på “Links” fra overløbsmenuen for at aktivere indstillingen. Du vil nu se en ny “Links” sektion ved siden af System Tray.
  • Træk “Links” fra højre til venstre og placer den ved siden af knappen Task View [1]. Alle ikonerne på proceslinjen vil nu flytte sig til det yderste højre [2]. Træk nu deleren (de to lodrette parallelle linjer) til venstre for ikonerne på proceslinjen mod “Links”.
  • Hvis du trækker deleren, flyttes ikonerne til midten og viser alle de skjulte ikoner. Juster skillevæggen således, at ikonerne er perfekt centreret på proceslinjen på din Windows 10-pc.
  • Til sidst skal du låse proceslinjen på plads ved hjælp af højreklik-kontekstmenuen. Det var det hele. Du har nu en centreret proceslinje som Windows 11 på din Windows 10-maskine.
Læs også  Sådan screenes optagelse med intern lyd i Realme UI

Metode 2: Brug af en tredjepartsapp

Der findes flere tredjepartsprogrammer, som giver dig mulighed for at få en Windows 11-stil med en centralt justeret proceslinje på din Windows 10-pc. Vores anbefaling er TaskBarX – et open source-program, der kan centrere ikonerne på proceslinjen og give Windows 10 et falsk Windows 11-look.

Artiklen fortsætter under annoncen
  • For at bruge TaskBarX skal du først downloade det (gratis) fra GitHub. Det er tilgængeligt som en bærbar ZIP-fil, hvilket betyder, at du ikke behøver at installere det på din pc. Du skal dog bruge et arkiveringsværktøj, f.eks. WinRAR, WinZIP eller 7ZIP, til at udpakke filen. Ved hjælp af unarchiver-værktøjet skal du dobbeltklikke for at åbne “TaskBarX Configurator.exe“.

Bemærk: TaskBarX er også officielt tilgængelig i Microsoft Store ($1,49) som en betalingsapp med automatiske opdateringer. De to versioner er ellers identiske med hensyn til deres funktionalitet.

  • I konfigurationsvinduet for TaskbarX skal du lade alle indstillingerne stå som standard, og klikke på “Anvend“. Det vil automatisk centrere ikonerne på proceslinjen. Du kan også tilpasse andre indstillinger for proceslinjen, herunder farve, gennemsigtighed osv.

Bemærk: Afhængigt af dine Windows-indstillinger skal du muligvis trykke på “Tillad” eller “Kør” ved flere lejligheder for at aktivere softwaren.

Det var det! Det er lykkedes dig at ændre justeringen af dine Windows 10-opgavebjælkeikoner fra standard venstre side til at matche Windows 11’s centerjusterede ikoner. For at få proceslinjen til at se minimal ud, foreslår vi, at du deaktiverer søgelinjen og aktiverer gennemsigtighed i TaskbarX

Læs også  Sådan udføres Windows 10 Password Reset

Du kan vælge “Skift tilbage til standard ved maksimeret vindue“, hvis du ønsker, at proceslinjen skal vende tilbage til den oprindelige stil. Hvis du vil stoppe programmet, skal du klikke på knappen “Stop TaskBarX” nederst i softwarevinduet. Og for at afinstallere TaskbarX skal du vælge “Uninstall” på venstre sidebar. Genstart derefter for at få den oprindelige Windows 10-opgaveskærm tilbage.

Artiklen fortsætter under annoncen

Du kan nemt omjustere din Windows 10-opgaveskærm til et udseende i Windows 11-stil

Nu hvor du ved, hvordan du får den Windows 11-stilede opgaveskærm i Windows 10, så lad os vide, hvorfor du planlægger at foretage UI-ændringen i stedet for at skifte over til Microsofts nye desktop OS. Når alt kommer til alt vil Windows 11 sandsynligvis være en gratis opdatering i forhold til Windows 10, Windows 8 og Windows 7. Uanset hvad, så lad os vide, hvorfor du kan lide det nye design af den centrerede proceslinje. Er det fordi Windows 11’s proceslinje er mere æstetisk tiltalende, eller fordi den er mere ergonomisk? Lad os vide det i kommentarerne nedenfor.