Sådan deaktiverer du Windows 10 Låseskærm

4. juni 2021 Slået fra Af Patrick Nielsen

Når du logger ind på din pc, skal du som standard navigere gennem to skærmbilleder, før du kan få adgang til skrivebordet i Windows 10. Den første er låseskærmen, som er det første, du ser, når en Windows 10-maskine starter op, mens den anden er login-skærmen. Mens formålet med den anden skærm er selvforklarende, er låseskærmen stort set overflødig. Så i dag vil vi vise dig, hvordan du kan deaktivere låseskærmen for at få hurtigere adgang til din konto i Windows 10.

Deaktiver låseskærmen i Windows 10 for at få hurtigere adgang til dit skrivebord

At have både en låseskærm og en logonskærm er en klodset implementering af logonprocessen i Windows 10. Så i denne artikel vil vi fortælle dig, hvordan du deaktiverer låseskærmen for at gøre din Windows 10 loginoplevelse mere problemfri. Vi vil vise dig to måder at deaktivere Windows 10-låseskærmen på. For det første ved hjælp af Windows Registry og for det andet ved hjælp af Group Policy. Så uden yderligere forsinkelse, lad os komme i gang.

Deaktiver Windows 10 Lock Screen ved hjælp af registreringsdatabasen

  • Åbn først Windows Registry Editor. For at gøre det skal du søge efter “regedit” i Windows’ søgelinje og klikke på det første resultat.
  • I vinduet Registreringseditor skal du bruge venstre sidebar til at navigere til følgende nøgle: HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREPoliciesMicrosoftWindows. Højreklik nu på Windows-mappen, og vælg New -> Key.
  • Navngiv den nye nøgle ‘Personalization’ og tryk på Enter. Højreklik nu på den nye Personalization-nøgle, og vælg New -> DWORD (32-bit) Value.
  • Navngiv denne nøgle ‘NoLockscreen‘ og tryk på Enter. Højreklik derefter på NoLockscreen, og vælg ‘Modify‘ for at ændre dens værdi.
  • I pop-up-vinduet skal du skrive “1” i det hexadecimale felt “Value data” (0=låsefunktion aktiveret, 1=låsefunktion deaktiveret). Til sidst skal du klikke på “OK” eller trykke på Enter.
Læs også  Sådan køres ADB fra din webbrowser

Genstart din Windows 10-computer, og du burde ikke længere se låseskærmen, når du logger ind. Hvis du til enhver tid vil aktivere låseskærmen igen, skal du ændre DWORD-værdien til “0” ved at følge ovenstående trin.

Deaktivere Windows 10 Lock Screen ved hjælp af gruppepolitik

Redaktøren for gruppepolitik er ikke tilgængelig i Windows 10 Home, men du kan nemt aktivere den ved at følge vores trinvise vejledning. Når du har gjort det, skal du følge disse trin for at deaktivere låseskærmen i Windows 10 ved hjælp af gruppepolitik:

Artiklen fortsætter under annoncen
  • Tryk på Windows-tasten + R samtidigt for at åbne dialogboksen Kør (du kan også søge efter “Kør” i Windows-søgningslinjen). Skriv nu “gpedit.msc” og tryk på Enter.
  • I vinduet Group Policy Editor skal du navigere til følgende sti ved hjælp af venstre sidebar: Computerkonfiguration -> Administrative skabeloner -> Kontrolpanel -> Personalisering. Dobbeltklik derefter i højre rude på posten, hvor der står ‘Vis ikke låseskærmen‘.
  • I popup-vinduet skal du vælge ‘Aktiveret’ og klikke på ‘OK‘ for at slå låseskærmen fra i Windows 10.

Når du genstarter computeren, behøver du ikke længere at have med Windows 10-låseskærmen at gøre. Du skal blot indtaste din adgangskode og komme i gang med at arbejde med det samme.

Gør Windows 10-loginoplevelsen problemfri med dette smarte lille trick

Låseskærmen viser dato, klokkeslæt, vejret og app-meddelelser, som du alligevel kan få adgang til fra dit skrivebord. Hvad mere er, kan Microsoft også tilføje låseskærmens oplysninger til login-skærmen, hvis de så desperat ønsker at vise os alle disse detaljer, før vi overhovedet logger ind. Som det er nu, er den nuværende tilgang både klodset og unødvendig. Så gå i gang, deaktiver låseskærmen i din Windows 10-pc, og lad os vide, hvordan det gik.

Læs også  Guide: Søg efter nyligt lukkede faner i Chrome og Edge

Hvad angår nogle af de andre irritationsmomenter i Windows 10, kan du deaktivere notifikationer og fjerne alle reklamer fra din pc. Du kan også deaktivere touchskærmen på din pc, hvis du ikke mener, at den tilføjer meget værdi. Endelig kan du for at styrke dit privatliv deaktivere sporing af placering på Windows 10 og konfigurere dine browsere til at forfalske din geografiske placering for at styrke dit privatliv.