Sådan bruges iOS 14 lydgenkendelsesfunktion til at identificere lyde

27. juli 2020 0 Af Mathias

iOS 14 bringer masser af nye funktioner. Helt ærligt blev jeg fanget af denne udgivelse, da jeg troede, at dette vil være et mildt år for Apple. Da jeg så, hvordan Coronavirus har tvunget os til at arbejde hjemmefra, forventede jeg, at WWDC 2020 ville være en mindre begivenhed. Men Apple overraskede os med et ton nye iOS 14-funktioner. Og som altid er der langt mere skjulte iOS 14-funktioner end dem, som Apple nævnte i sin hovednote.

En funktion, der fangede mit fantasi, er evnen til at identificere lyde. Det er en ny tilgængelighedsfunktion, der genkender bestemte lyde og sender dig en anmeldelse. Dette er meget praktisk for hørehæmmede brugere. Og selv folk med god hørelse kan bruge det til deres fordel. I denne artikel viser jeg dig, hvordan du kan bruge iOS 14 lydgenkendelse til at identificere lyde på din iPhone.

Brug iOS 14 Lydgenkendelse til at identificere lyde

Vi vil først se, hvordan du kan aktivere den nye lydgenkendelse i iOS 14, og derefter diskutere lidt om dens anvendelse:

1. For at aktivere lydgenkendelse skal du starte Indstillinger og gå til Tilgængelighed.

Artiklen fortsætter under annoncen

Use iOS 14 Sound Recognition to Identify Sounds 1

2. Her skal du rulle ned for at finde “Lydgenkendelse” og trykke på den. Aktivér skiftet ud for “Lydgenkendelse”.

Use iOS 14 Sound Recognition to Identify Sounds 2

3. En ny “Lyde” -indstilling vises. Tryk på den, og aktiver derefter vipperne for alle de lyde, du vil have din iPhone til at genkende .

Artiklen fortsætter under annoncen

Use iOS 14 Sound Recognition to Identify Sounds 3 Use iOS 14 Sound Recognition to Identify Sounds 4

4. Som du kan se på skærmbillede, er lydene pænt kategoriseret, og der er mange tilgængelige lyde. Når din iPhone har identificeret en lyd, , vil du modtage en anmeldelse på din iPhone, som vist nedenfor.

Læs også  Sådan oprettes Windows 10 Bootable USB

Use iOS 14 Sound Recognition to Identify Sounds 4

Artiklen fortsætter under annoncen

Brug af lydgenkendelse

Lydgenkendelse er utroligt nyttigt for hørehæmmede iPhone-brugere. Det kan underrette dem om brandalarmer eller en baby, der græder, og de vil vide nøjagtigt, hvad der sker. I ekstreme tilfælde kan det endda redde deres liv. Jeg tror, ​​at denne enkelt funktion vil være så nyttig for hørehæmmede brugere, som Apple Watchs falddetekteringsfunktion har været for ældre mennesker.

Også for normale brugere kan denne funktion være praktisk. Antag, at du arbejder med at lytte til musik hele tiden. Når denne funktion er slået til, vil du modtage en meddelelse, når en brandalarm slukkes, eller nogen råber, eller din baby græder. Det genkender endda dørklokker og dørstød. Du vil aldrig gå glip af det, når nogen er ved døren.

Selv hvis vi ikke finder det nyttigt dagligt, vil det være tilstrækkeligt at give os ro i sindet, når vi lytter til høj musik eller bruger hovedtelefoner til afbrydelse af støj, mens du arbejder. Vi kan være sikre på, at vi ikke går glip af vigtige lyde.

Aktivér lydgenkendelse for at få øjeblikkelig anmeldelse

Jeg testede denne funktion med et par lyde, der spilles på YouTube, og den genkendte dem alle. Naturligvis er langtids-test i det virkelige liv nødvendigt for at se, hvor godt det klarer sig i det virkelige liv. Men hvis det, som mine test viser, er noget tegn, kan dette være et praktisk værktøj til ikke kun hørehæmmede brugere, men for enhver af os.

Artiklen fortsætter under annoncen