Begræns Finder-søgning til den aktuelle mappe på Mac

28. september 2020 Slået fra Af Mathias

Især når jeg søger efter en bestemt fil eller mappe, vil jeg have, at søgningen skal være så præcis som muligt.

Søgefeltet i hvert Finder-vindue er indstillet til at søge i et helt system, hvilket virker mildt sagt lidt underligt. Imidlertid er en smule skjult i Finder-præferencer en mulighed for at begrænse søgningen til en aktuel mappe på macOS. Hvis du endnu ikke har opdaget denne lille kendte Mac-funktion, er det nu det rigtige tidspunkt at opklare den. Sådan kan du begrænse Findersøgning til den aktuelle mappe på Mac.

Begræns søgning efter Finder til den aktuelle mappe på macOS

Undrer du dig over, om din Mac giver dig mulighed for at tilpasse Finder-søgefeltet? Nå, denne funktion har eksisteret på macOS / OS X i årevis. Så selvom din Mac kører de gamle macOS-versioner, kan du begrænse søgningen i lagerfilhåndteringen. Det gode er, at det ikke ændrer Spotlight-præferencer, og derfor påvirkes din systemomfattende søgning ikke. Med det sagt, lad os komme i gang!

  1. Start Finder -appen på din Mac.
Launch Finder app on macOS

2. Klik nu på menuen Finder i øverste venstre hjørne og vælg Indstillinger.

Artiklen fortsætter under annoncen
Choose Preferences in the menu

3. Klik derefter på fanen Avanceret .

Click on Advanced tab

4. Klik på rullemenuen under “Når du udfører en søgning” . )

Click on drop-down menu

5. Til sidst skal du vælge “Søg i den aktuelle mappe” .

Choose Search the Current folder option

Værsgo! Fra nu af er filhåndteringen begrænset til kun at se inde i en aktuel mappe i stedet for at spore hele systemet.

Læs også  Sådan finder du nemt filstørrelsen på iPhone og iPad
Artiklen fortsætter under annoncen

Tilpas Findersøgning på Mac

Så det er sådan, du kan finjustere Findersøgningen på din macOS-enhed, så den kun ser ud i en aktuel mappe. Gange, hvor du sporer en bestemt fil, kommer den meget praktisk til at indsnævre jagten. Derfor sparer det ikke kun tid, men forbedrer også produktiviteten. Hvad tager du med dette hack, og hvor står Apples filhåndtering mod populære rivaler? Del dine tanker i kommentarerne nedenfor.