Sådan aktiveres Linux Bash Shell på Windows 10 [Understøtter WSL 2]

27. september 2020 Slået fra Af Mathias

Mens alle havde travlt med at afskrive Microsoft, gik Redmon-giganten igang og erhvervede den populære kodehåndteringsplatform, GitHub. På lignende linjer sluttede Microsoft sig til Linux Foundation som en partner for at bringe support til Linux-kernen på Windows 10. Alle disse beslutninger indikerer, at Microsoft er seriøs omkring at bringe softwareudvikling og forskning til Windows 10. Så hvis du er studerende eller programmør, Jeg vil vise, hvordan du kan aktivere Linux Bash Shell på Windows 10 og drage fordel af denne fantastiske funktion. Ikke kun det, men jeg vil også dele trinene til at opgradere fra Windows Subsystem til Linux (WSL 1) til den nyeste WSL 2, der indeholder masser af nye forbedringer. Med alt det sagt, lad os gå videre og lære om installationsprocessen.

Aktivér Linux Bash Shell på Windows 10

Trinene for at aktivere Linux Bash Shell på Windows 10 er ret enkle og ligetil Alt du skal gøre er at aktivere visse funktioner på Windows 10 og downloade dit valg af Linux-distribution fra Microsoft Store. Det er det. Så lad os gennemgå trinnene detaljeret uden nogen forsinkelse.

1. Først og fremmest skal vi aktivere funktionen “Windows Subsystem for Linux”. For at gøre det skal du trykke en gang på Windows-tasten og skrive “windows features”. Klik derefter på på “Slå Windows-funktioner til eller fra” .

 Sådan aktiveres Linux Bash Shell på Windows 10 [WSL 2] 6

Artiklen fortsætter under annoncen

2. Derefter skal du rulle ned og aktivere “Windows Subsystem for Linux”. Genstart nu din computer for at afspejle ændringerne.

Enable the Linux Bash Shell on Windows 10

3. Efter genstart skal du åbne Microsoft Store og søge efter “Linux” . Du finder mange distributioner af Linux inklusive Ubuntu og Kali Linux. Til denne artikel har jeg valgt Ubuntu, da det er mere populært blandt almindelige brugere. Klik nu på knappen “Installer”.

Enable the Linux Bash Shell on Windows 10

Artiklen fortsætter under annoncen

4. Når installationen er færdig, skal du genstarte computeren igen, så ændringerne træder i kraft. Nu skal du blot søge efter “Ubuntu” i Start-menuen og åbne den .

Enable the Linux Bash Shell on Windows 10

5. I et par sekunder vil det vise “installation …”. og derefter, kan du indstille dit UNIX-brugernavn og din adgangskode . Voila, Linux Terminal er klar til brug!

Artiklen fortsætter under annoncen

Enable the Linux Bash Shell on Windows 10

6. Her er Linux Bash Shell i aktion på Windows 10 . Jeg er i stand til at bruge mange af Linux-kommandoerne, og det fungerer fejlfrit. Du kan endda opgradere til den nyeste version af Linux ved at udføre sudo apt-opgradering kommando.

Læs også  Sådan løses problemer med sort skærm på Windows 10

Sådan opgraderes Windows-undersystem til Linux (WSL 1) til WSL 2

Hvis din pc er tilmeldt Windows Insider-programmet og opdateres til 18917 eller derover build , kan du opgradere til den nyeste WSL 2. Det kommer med en betydelig præstationsforbedring, som jeg har talt detaljeret om i det næste afsnit. Så lad os gå videre og lære at opgradere fra WSL 1 til WSL 2.

Artiklen fortsætter under annoncen

1. Før vi flytter til WSL 2, skal vi aktivere en anden Windows-funktion. Svarende til hvad vi gjorde i det første trin i ovenstående afsnit, skal du søge efter “windows features” igen og åbne den. Rul nu ned og aktiver funktionen “Virtual Machine Platform” . Til sidst skal du genstarte din computer.

Enable the Linux Bash Shell on Windows 10

2. Dernæst åbner PowerShell med administratorrettigheder , og udfør nedenstående kommando. Sørg for at udskifte med det installerede distributionsnavn som Ubuntu , Debian eller Kali Linux . Nu begynder din pc at konvertere WSL 1 til WSL 2. Det tager næppe 5-10 minutter.

Artiklen fortsætter under annoncen
 wsl --set-version 2 

How to Upgrade Windows Subsystem for Linux (WSL 1) to WSL 2

3. Indtast nu nedenstående kommando i PowerShell for at kontrollere den aktuelle version af Windows Subsystem til Linux. Den skal nu vise version 2. Awesome, du er med succes flyttet til WSL 2!

 wsl -l -v 

How to Upgrade Windows Subsystem for Linux (WSL 1) to WSL 2

Hvordan er WSL 2 bedre end WSL 1?

Med udgivelsen af WSL 2 kan du gøre meget mere på Windows 10, da den kommer med en ægte Linux-kerne . Det tager næsten 20 gange kortere tid end WSL 1 at hente I / O-kommandoer og kompilere programmer, der er enorme forbedringer. WSL 1 blev leveret med et Linux-kernekompatibilitetslag , der tog betydeligt mere tid at dekompilere kommandoer og besvare systemopkald. Der var også begrænset kommandostøtte på WSL 1, som nu er blevet erstattet af fuld support med WSL 2. Grundlæggende, for seriøse programmører og studerende, er det en velsignelse med Windows og fuld Linux-support side om side.

Artiklen fortsætter under annoncen

Her er et eksempel på, hvor hurtig og effektiv WSL 2 er i sammenligning med WSL 1. Den seneste WSL 2 tog 4,09 sekunder at overføre Googles startside sammenlignet med WSL 1’s 11,64 sekunder . Du sparer 3 gange mindre tid, hvilket har stor betydning i programmering og softwareudvikling.

Læs også  Bedste Mini PC i 2022

How to Upgrade Windows Subsystem for Linux (WSL 1) to WSL 2

Da WSL 2 nu er fyldt med de faktiske kerner og Linux apps, kan du også køre Ubuntu GUI . Det understøttes dog ikke indbygget, og vi bliver nødt til at vente på, at Microsoft implementerer denne fantastiske funktion. Fra nu af er der et par tredjeparts måder at køre GUI ved hjælp af Hyper-V virtualiseringsfunktionen på Windows 10, men processen er for kompleks til at en gennemsnitlig bruger kan gå ind i . Så når og når WSL 2 frigives med indbygget support til GUI, vil vi helt sikkert fortælle dig komplette trin.

Her er en kort tidslinje for WSL 2-udgivelsesdatoen .

Artiklen fortsætter under annoncen
 • Windows Insider– juni 2019 [Already live, Build 18917 or above]
 • Offentlig frigivelse – Q1 2020
 • Brug Linux Bash Shell med WSL 2-understøttelse i Windows Terminal

  Nu, efter Windows Insider September-udgivelsen, kan du bruge Bash Shell sammen med PowerShell og kommandoprompt side om side på Windows Terminal. Og den store del er, at den understøtter den nyeste WSL 2. Intet behov for at konvertere distro hver eneste gang. Du kan bare åbne Windows Terminal og klikke på knappen “pil ned” og vælge “Ubuntu”. Det er det. God fornøjelse!

  Use Linux Bash Shell with WSL 2 Support in Windows Terminal

  Gør Windows 10 til din næste arbejdsstation med fuld Linux-support

  Så det var vores detaljerede kig på Windows Subsystem til Linux, og hvordan du kan aktivere Linux Bash Shell med WSL 2-understøttelse på Windows 10. Det er forbløffende, hvordan Microsoft viser sit tilsagn om at bringe fuldt ud Linux-understøttelse til Windows 10. Microsoft prøver åbenbart at gøre Windows 10 til en universel platform for alle inklusive gennemsnitsbrugere, udviklere og selvfølgelig studerende. Alligevel er det alt fra os. Hvis du fandt artiklen informativ og vil se lignende indlæg på det nye Windows-Linux-økosystem, så hold dig opdateret med os. Vi vil bringe flere dybdegående guider og vejledninger i fremtiden. Use Linux Bash Shell with WSL 2 Support in Windows Terminal

  Artiklen fortsætter under annoncen